Fabulous fc

Monday, March 9, 2009

mimpi impian

sempena Maulidur Rasul ni,marilah kita banyak2 bersalawat ke atas junjungan Nabi Muhammad s.a.w..moga ALLAH berselawat kembali ke atas kita. Bukan saja nak buat post kali ni berbau islamik,tapi kerana dua hari lepas baru je bermimpi satu mimpi yang telah lama diimpikan..berada didalam Masjidil Haram, Mekah. Dah lama tak pergi ke sana,kali terakhir tatkala menunaikan haji pada tahun 2005,pastu pergi umrah bersama Umar pada tahun yang sama juga.. Semejak hari tu kerap kali tertangguh untuk kesana lagi. selalu jugak bermimpi ke sana,tapi selalu bukannya di dalam kawasan Masjidil Haram..(kakak saya cakap kalau bukan didalam kawasan Masjid,alamatnye kita belum terpanggil untuk kesana). Tapi kali ni mimpi itu betul2 merasakan saya bersembahyang berhadapan Kaabah,rasa mcm real sangat..suasana dia macam betul2 menenangkan. Best mimpi macam ni. Kalau betul tafsiran ini,dan bukannya mainan syaitan akibat tak basuh kaki dan tak baca ayat Kursi sebelum tidur..saya tengah mengintip sekiranya ada peluang untuk kesana hadir dalam masa terdekat ini. InsyaALLAH.
p/s (sorilah gambar kat bawah ni,pak aji punya lutut ternampak! sebab duduk..)

8 comments:

mike radcliffe said...

pak aji2 pak aji..
bukan sluar tu mang short ker???
thats y nampak lutut..
hahahhahahahaah.

rizalman atelier said...

seluar tu bermuda lah,tapi terangkat bila pak aji duduk. Nasib kepala lutut pak aji putih..

eyda said...

Rizalman,
You have a very cute son la and lucky him, kecik2 dah dapat g mekah buat umrah. Esok2 dia dah besar skit, dah pandai, boleh bawak dia buat haji pulak.

SYERAZ said...

Rizalman,
jom la g umrah sama2...me & family going umrah tis May..1st of May - 14th May wt Andalusia Travel

It's nice 2 hv a life like u, u hv a well- balanced life..haji da buat, success in life pun da achieved...

Only one thing i'm wondering...it would b perfect if u could give Umar a loving mother...but i guess u hv yr own reasons for that~

rizalman atelier said...

hopefully la..tp i ni tak tentu,tiba2 je boleh jadi sibuk..seronok kalau pegi ramai2 kan?

rizalman atelier said...

hopefully la..tp i ni tak tentu,tiba2 je boleh jadi sibuk..seronok kalau pegi ramai2 kan?

SYERAZ said...

haah...seronok sgt2.insyaallah if abg rizalman berniat g umrah, d path will b open wide for u. u kn ada secretary, abg faizul...let him handle d boutiques while u r away...

:: vErde+hAzizi :: said...

amin...insyaallah!
would like to go there again insyaallah klo ade rezeki & izin-NYA ;)