Fabulous fc

Sunday, March 8, 2009

bihun free!

setiap kali cuti memang pening kepala! bukannya apa,dah mati akal nak bawak si Umar ni jalan2..so i decided to bring him to KLCC petrosains. Ramainya bebudak kat situ,seronok tengok pun ada,bising dan rimas pun ada. Agaknya kalau ramai anak macam ni lah keadaannya! anyway we had a great time together,especially him..the next malaysia's astronaut!

kadang2 when you are a celebrity designer,you cant run away from being spotted by the public..sebelum pegi ke petrosains,i brought Umar ke park dulu. there was this makcik and anak2nye yang macam tersipu2 senyum  dekat kitaorang(normally in this case,they probably recognize us) tapi macam malu nak tegur atau nak tanya to confirm. At last bila dah tak tahan,the makcik tanya juga 'excuse me,makcik nak clear the doubt,u seem look very familiar..do we know u, are u rizalman? (selalunya ayat tulah yang public guna kalau nak tegur i..macam kat supermarket pun macam tu lah juga,mana2lah..). I jawab, 'ye makcik,sayalah tu..'. Selang dua minit,makcik tu datang kat saya dengan anaknya sambil bawak bihun goreng' 'Makanlah,we brought plenty..(memang banyak makcik tu masak,macam untuk satu park tu..)' . Malunyer saya! nak makan sorang2..hehe. Umar sibuk main la pulak ,tak nak makan. Kalu tidak boleh jugak buat alasan,bihun tu habis dan nak tambah sebab Umar meraung nak lagi . Moral of the story- orang malaysia ni memang baik2 and am proud to be one!! Tq makcik and bihun tu sedap,nak makan banyak sebenarnye tapi malu,selebriti la pulak...!!

15 comments:

farahk said...

Umar is so cute boy!
Ouh,maybe time tu mak cik tu ada keazaman tinggi untuk tegur.
Haha..c00l!dapat bihun free..
Makcik u’re superb!
AM PROUD TO BE MALAYSIAN too

rizalman atelier said...

memang cool..sebab bihun makcik tu bihun macam bihun kat kantin sekolah,simple dan sedap! i like bihun kantin..makan pulak ngan cili potong ngan cuka..foohh!

click said...
This comment has been removed by the author.
IRHAM MANAN said...

Oh Rizalman I see you always blog waktu Maghrib ya. OK I'm freak.

Anyways, this is one kind of story been I waiting to hear.

You be careful also sometimes you don't know what they put in the bihun or anything lah. Especially apple. Haa tu bahaya.

rizalman atelier said...

after/ before maghrib..jgn buat statement mcm tu dik..nanti orang ingat saya tak sembahyang pulak..orang melayu suka buruk sangka..

IRHAM MANAN said...

Eh no don't get it wrong.
Laa I had never thought pun sampai macam tu sekali.

It's just funny that I could even tell when ur blog gets updated. No people won't think that way.

My apologizes.

The Spiral Eyes said...

semoga umar dijadikan furqan oleh Allah s.w.t (pembeza yang haq dan batil)

afiq said...

blenyer dpt terserempak ngn rizalman nih................

rizalman atelier said...

what a prayer...AMIN..

caramel said...

Hi...at least the makcik lebih berani dari i untuk menegur...i've been silently following ur blog and have seen u a couple of times but malu untuk tegur.....

rizalman atelier said...

hi caramel! maybe the makcik tu ada bihun,sebab tu dia berani..

caramel said...

than from today onwards i shall include bihun goreng canteen style dengan cili potong and cuka in my must eat list before any meeting......supaya lebih berani...

SYERAZ said...

bkn nk tegur u je i segan, even nk masuk yr boutique pun teragak2...hehehe =)

kuin said...

bila saya nak TERjumpa ngan Rizalman n Umar ni.. nak tegur n nak bagi cekodok heheh...

shanani_sss said...

senang2 dtg la ke kuala terengganu pulak.....