Fabulous fc

Monday, February 9, 2009

last day in paris

agenda terakhir kita orang hari ni ialah pergi ke pasar antik di porte de clignancourt..

hari ni sejukk.. sangat,tapi tempat dia best!

ada dijual macam2 barang lama dari kurun ke 17,sudu garfu,perabot,pakaian,manik dan barangan seni taman..

salah satu kedai yang menjual barangan berjenama lama seperti trunk LV  ni..
banyak barang yang saya minat kat sini,tapi saya cuma dapat beli satu kipas tangan yang dibuat pada tahun 1910an..

set kerusi Louis,cantik! suka!!

cantik memang cantik,tapi harganya boleh tahan mahalnya..

haa..yang ni pulak kena tunggu lagi 150 tahun baru jadi antik..ni la peningnya bila travel jauh tapi buat mcam kat kl..beli barang sampai tak ingat,bila nak packing..beg dah tak muat..

terpaksa lah beli beg satu kat sini..datang 3 beg,balik 6 beg..(masa datang dalam beg ada beg spare)

walaupun kat sini hujan emas la,hujan ais la..bak lata orang baik hujan batu kat negara sendiri.. to be honest, i miss home!!

i miss UMARR!!! 

siann diaa.. tidur sorang2..tak sabar nak balik peluk dia!!

and i miss my staffs!
i miss my atelier!
i miss my home!
i miss my maid!
i miss nasik!
i miss my mercedes!
i miss my room!
i miss my TOILET BOWLl!!(kat sini takde paip cebok..hu hu)

au revoir,merci beaucoup,je taime PARIS!!

4 comments:

Helmi Lassim said...

betul betul shoping sakan nie...
sampai bertambah 3 beg..
hehe..

owh..
your son tak ikot yeah..
kenapa tak bawa dia skali..
sian kat Umar...
hihi..

freshmess said...

jumping from ilvoelv. love your blog and even though i don't understand malaysian, just looking at your travel photos (and those gorgeous bags) makes me happy. :)

Ikin said...

kat pasar antik tu...semua barang menarik...especially lampu2 tu and the small2 stuff (walaupun harga dia tak 'small').Kerusi colur putih tu pun cantik la..

Miesya said...

nape tak bw umar skali.. sian dia..