Fabulous fc

Sunday, February 8, 2009

day three-paris:author-rizalman

pagi2 lagi kita orang dah terpacak kat cafe di ecole militaire untuk melihat french morning marche..lebih kurang pasar tani la..


kat sini barang2 dia fresh giler,pastu cara diorang susun barang2 jualan pun cantik


kitaorang yang tak berapa makan sayur pun jadi terliur jadinya..


bunga2 dia pulak jangan cakaplah cantiknyer..kalau kat kl bunga plastik,kat sini bole tengok versi yang real,spt peonis dan tulip..




typical french breads.. 


dari marche,pergi pulak muzium yang paling besar..musee de louvre


bahagian courtyard louvre..


masa tgh beratur ni,suhu memang sejuk sangat..tak tahan..-2 degrees C


'
cari punya cari,jumpa juga 'kak mona' kita sorang ni..


macam sama je senyuman  dengan kat belakang tu..
muka nampak je senyum,tapi kaki sebenarnye sakit sangat sebab banyak berjalan..


kat depan Chanel boutique dan ateliernye di rue Cambon,kat sini la tempat king 'Karl' buat design untuk house of Chanel..tapi tak terserempak dengan dia pun..


avenue montaigne-fashion street..semua label ada kat sini..keluar je dari Gucci, salji pun turun..


setiap kali pergi paris mmg tak terlepas beli macaroon ni dari Laduree ni,sedap sangat! packaging dia pun cantik..sesapa nak minum di cafe ni kena beratur..the Dior version of patisseries..


chocolate macaroon..really melt in your mouth!


ni bukan saya punya yer..ni penulis blog ni yang punya(faizul)


bukan satu dia beli tapi dua ok! his first Louis Vuitton..duit main kutu..


* sebenarnya banyak lagi gambar2 yang cantik,tapi memerlukan masa untuk di muat dalam blog,especially the B/W pic,sebab size dia besar..so stay bersabar ye..kami akan usaha kan secepat mungkin..-rizalman menulis....

4 comments:

Vilandra said...

LV...LV..*drooling*
-ayu-

Helmi Lassim said...

tertarik dengan macaroon tue...
nampak sedap jek...
packaging pon menarik...
siap ada reben lagi...
kat Malaysia ade ke macam tue?..
kalau ade pon susah nak jumpa...

rizalman atelier said...

hai vilandra,hai helmi,kat kl ader tp tak real,,,,

JujuBeS said...

omg. saya obses pada rizalman:)