Fabulous fc

Saturday, February 7, 2009

day two-paris

waktu pagi hari kedua-paris,feeling2 tgk bunga,jual tepi jalan jer...

lanskap yang teratur,FYI kebanyakan pokok kat cni semua di cantas dalam bentuk square

ada matahari tapi suhu tetap negatif 3 darjah celcius

welcome to paris-eiffel tower

eiffel tower-lama tower ni tahun 1899 dah dibina-so dapatlah tau macammana dan kenapa tower ni dibina seba sedikit

pemandangan dari atas eiffel tower-sebenarnya banyak bahagian boleh naik tapi tgh2,view lagi cantik

tetap jugak nak amik gambar mamat nih

paris bike tour-jauh jugak lah mengayuh,dalam 10 km dalam masa 3 jam,dapat melawat byk tempat menarik -seperti ecole militaire (akademi askar),musee de l'armee (gereja kot),musee du louvre(muzium dengan senibina yang menakjubkan) 

ni suruh abang salleh yang amikkan gambar @champ de mars

ramai jugaklah yang amik bahagian dalam 25 orang

break setelah penat mengayuh-feeling minum hot chocolate dgn apple crepe @jardin des tuileries park

selepas aktiviti bike tour,ktorang melawat opera national de paris-garnier,kalau kat kl istana budaya tapi jauh bezalah mcm langit dan bumi-architecture dia menakjubkan!!
feeling lagi........

lobi je dah macam ni



itu je untuk aktiviti kedua ktorang selain melawat shopping mall galleries lafayatte,(walaupun ada membeli belah sedikit,hehehe)lagipun kat cni tgh soldes(sales),lepas tu ktorang pergi makan kat restoran indien -pakistani,confuse takde tanda halal tapi bila tanya tauke dia ckp halal siap tunjuk bungkusan yang ada tanda harga tulis halal dari dapur!!-faizul


3 comments:

Helmi Lassim said...

mr faizul...
best yeah u dapat join bos pegi melancong..
brape lame u all kat sane?

rizalman atelier said...

hye helmi,
jd assistant mesti kena follow..hehe,ktorang kat cni 6 hari..nxt week balik..
register lah jd followers blog ni k!

Helmi Lassim said...

followers??
ok sir...
hahaha...