Fabulous fc

Tuesday, February 17, 2009

benjamin button


want to know who is my favorite female actor among others?.. Cate Blanchet! She's magnificent in Benjamin Button!! semalam lepas kerja saya pergi menonton filem ni kat the Garden ngan Faizul.(baru ada masa nak tonton filem ni,maklumlah baru balik..) i guess every designer would love  her to wear their creations..she got great body and well propotioned..her cheeck bones is to die for!! one of her best performance,even i've seen her best..The Elizabeth.

as for Brad..ok je kot..lot of help frm the makeup department and director's camera angle..but he is one adorable man..very fatherly and he looks like a kind person..he is Brad,he doesnt have to act,he just need to be there..i like all the supporters too(mak angkat negro dia ,pakcik yang ulang kisah petir banyak kali tu dan banyak lagi la orang2 tua yang memang pandai bawak watak masing2..i jamin this film mesti sapu Oscar dua tiga,especially best make up..tapi yang paling tak tahan,dorang buat Brad Pitt jadi muda macam remaja..(tak daya nak fikir teknik apa yang dorang pakai).One thing i love about period movie ni,i can see how fashion changes thru time dan evolusinye when certain cultures change ..oh maybe the set designer should get an applause frm me! so detailed!
one more thing yang i nak review,is the steak sandwich kat dalam gold class tu..sedap sangat!!(sebenarnya da lama teringin nak makan sandwich2 mcm ni kat paris,tapi tau2 ajelah,, daging dia semua yang kena langar!!)..u guys shud try..maybe one day i shud just book a boring movie  and melantak sandwich tu lagi kat dalam tu(nak ambil gambar sandwich tu,tapi gelap)..serius,sedapp!


habis jer movie,terus i call Faizal Hamid,my co-host for movie reviewing..kitaorang jumpa kat Alexis..terus borak pasal movie tu sampai kul 11 mlm..Dia dah tengok movie ni dulu,so pas i tengok barulah kitaorang bole bagi pendapat masing2(mmg da lama kitaorang mcm ni,dari zaman2 ITM lagi)..sambil2 tu selit cerita2 Paris ngan London.. "dah merasa kot yer Faizul pegi Paris' seloroh Faizal kat anak didiknya di UITM Perak..seronok jugak borak mcm ni..gelak tawa kitaorang bergema kat Alexis,mengimbau masa lampau, meneka masa depan,dan diskusi pasal rentak arus fesyen tempatan yang semakin nazak dan tenat.... sambil masing2.. menghirup koko panas..

4 comments:

rizalman atelier said...

4 setengah bintang untuk filem ini!!!

SANDRA by sandra azwan said...

5 star....;-)

NIMI♥ Co. said...

mmg beshhh!!
the makeup mg bombastic!!

ZiNnErA said...

salut can make- up artist die..btol2 terkejut tgk die lagi muda dr umur skrg..magnificent muvi..sebagai penulis english yg baru, mmg suka hayati narration muvi nie sbb tahu die adaptasi dari short story F. Scott Fitgeraldz.