Fabulous fc

Sunday, September 27, 2009

rezeki syawal kak ina






ingat lagi rumah pemenang pertama di bukit beruntung yang saya ubahsuaikan sebelum hari raya hari tu? Inilah keadaannya. Nama pemenang serta tuan rumah ni, kak ina. Kata kak ina  dia memang tak sangka sungguh untuk memenangi peraduan deko!deko!deko! ni..dia masuk peraduan ni pun main2 je, tup2 dapat! Seminggu sebelum tu saya berkunjung ke rumahnya untuk membuat persiapan mengubahsuai dan berlakon sikit2 untuk promo nanti di tv3. Sampai je saya kat pintu rumah, anak kecik dia dah menjerit2, 'Mak! mat deko! mat deko! dalam tv tu!'



pada 17hb,hari khamis, saya dan team terus tercegat di pintu rumah seawal 9 pagi(sebab kena siapkan sebelum pukul 6 petang). Tuhan saja yang tahu betapa penatnye buat kerja macam ni  dalam bulan puasa!! Ampun tak nak lagi (saya ada lagi 9 buah rumah lagi nak kena deko kan).
















hasilnya.....

42 comments:

Nor said...

Assalamualaikum w.b.t;

Tuan Sheikh...ye k tak nak buat lagi?...boleh caya k?...kang dioffer lagi tebal kepala agong(RM), sure yang tak mau,jadi hari2 mau...heheheh.

sure kak ina tu x jadi balik raya kat kampung...

Congrat to Mat Deko....

myra_miracle said...

sgt2 chantek.. i like ur touch.. betol.. i rase kak ina tu tak jadi lik kmpg raye.. syg sey mau tgglkan rumah..

My Life My World said...

Sangat sangat cantik. Berbaloi baloi ... Kalah Eric macam nih.
Sangat Class.
Meh datang umah akak lak ;)

rizalman atelier said...

tu la yang i paling nak dengar tu! kalah programe orang lain. :p

ms. diya said...

ya Allah, lawanya.. tak berkelip mata nengok! hehe..

rizalman, buat la program sendiri.. bole pergi jauh ni.. bole jadi idol dlm interior design pulak.. :)

rizalman atelier said...

itu lagi i nak DENGARR! tapi kang orang lain takleh carik makan pulak..kesian dorang. Orang penang kata, 'semua hang nak pulun!'

dAk mAmAt said...

hahaha...tuan aji kena gelar mat deko...ekekekeke..

gambar muka last kali..mcm x puas ati jer..hurrmmmmm

frappe_crush said...

mak aiiii..ayat dalam kurungan perenggan last memang pedaih!!!..kekekek..

nur said...

mmg sgt cantik!!!!!!! i suke rcgn eric..tp..lps ni..nk tgk mat deko lah pulak...pls ye abg mat deko...hahahahaah

AmyMizzunderstood said...

berbaloi2...sangat cunness..!congrats rizalman!happy hari raya..

KaY FaiZaL said...

wah! K.A.G.U.M~

Khairulius said...

mmg berbaloi..

yaniex5 said...

cantik..cantik..canteeekkkk...mmg berbaloi-baloi..eric dh kalah.lepaih ni leh kuarkn mag pasai deko..kalahkn pulak impiana,apartment,anjung seri,home dll...ada bran?.hehe...moga berjaya..

stormz said...

cantiknye u deko rumah akak tu.lighting dia suits with wall color
cantik sgt!!
berbaloi baloi!!

minamie said...

salam..cantikkkkkk nyer.... U mmg talented lah..boleh buat program tv nie..ada class betul.congrats

nas said...

mak ai..nak jugalah..best tul

ms. diya said...

hahaa.. pulun semua pon takpa. mmg ada bakat. bukan main taram. bila depa dah tengok rizalman punya hiasan nanti, depa duk nganga ja, tak mampu nak kata pa.. hehe..

Cath J said...

Oh wowwwwwwwwwwwww......... *Jaw dropping*

Mcm mana nak join ni... T_T

n.a.n.i.e said...

santekk sgt umah tuh lepas di'makeover' ye.. gud idea utk deco umh sdri nti.. tp mslhnya tatau bile nak ade umahnye tuh.. haha..

Kaseh said...

phew...beshnyaaaaaaaa...rezeki kak ina..bilala rezeki kita lak.. mmg kalah programme org lain pun..urs nampak logik n lawa..

shanani_sss said...

memang fabuloussss....
sha minat tang cermin tu.....
tang kaler.....
tak brkedip mata tgok deko yang pak aji buat....
...

fitty's pinky rose cottage said...

salam.. wahhhhhhhhhhhh.. sungguh cantek rumah kak Ina.. I loike your design lah.. berbaloi kak Ina ni menang.. ni yg buat cheq nak masuk peraduan ni..

congrats!

rizalman atelier said...

adoii!! saya baru dapat nama2 pemenang seterusnya.. sorang kat bangi, batu pahat, yan kedah dan kemaman trengganu!! jauh nye tu!

MrsSluRp said...

mmg lucky lah kak.ina tuh kan..time time raya camnih..mmg berbaloiii!
i loike ur idea & design..keep it up dear ;p

Nor said...

Salam Tuan Syeikh....

that y depa bayaq cheq lumayan....heheheh...Selamat Pusing2 Satu Malaya hokeh...berbaloi-baloi....

kaseh said...

Salam & Selamat hari raya!

Aduhai...cantik sungguh hasil sentuhan keramat anda! Lawa sungguh noh...tak tahan i tengok tau! Seronoknya jadi pemenang2 tu sebab dapat sentuhan u... Raya sakanlah kakak tu kan.

Tahniah ye duhai Mr. Rizalman Ibrahim.

Fazli said...

Selamat Hari Raya Pak Sheikh n Umar..

OMG!!!
Tersangatlah cantik,mewah dan glamnya design yg u buat!!!kenapa la selama ini u tade program sendiri,kenapa la stesen tv baru nmpk bakat u dlm ID ni..yela selama ni nama u gah in fashion industry..dlm ID ni kurang skit,tp skrg ni i think u'll be no. 1 la mr RizalmanIbrahim..both ID and fashion..u are great!!!

Zuraihah said...

Salam, congrats!!!
I really like the idea, simple yet classy.
Do you provide service for interior?

Cik LibangLiboo said...

i soo love the blue/ turquoise colored wall. idea yg menarik!! Kalau lah ade rumah sendiri..Anyway, congrats Mat Deko!! Selamat Hari raya!!

miSs inTerpReted said...

i love the colour!!! cantik sangat. rasa takjub how boleh tukar camtu. good job la you!

mynameisanuar(^^,)/ said...

menanges eric leong pas tgk deko deko deko neh..pasne buleh buat dah DEKO BERSAMA RIZALMAN ;)

shanani_sss said...

semalam tengok plak kat astro rancangan tangkap muat....
makeover mak hafiz......
pak aji dgn zulfazli...
kelass gitu...

Nurul Syazwani said...

Asalamualaikum..selamat hari raya Rizalaman...i cant believe i found your blog!!!i am so happy....i minat sangat with your design..can i link your blog to mine???

muhaiza said...

salam..

just nak tanye, cam mana nak antaq email ya? kat admin@rizalman.com.my tak leh pon..huhu

rizalman atelier said...

rizib71@gmail.com

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

nak gak la camtu..
lawa noo...
mcmn cek nak join??

The Bargain Hunter said...

wow..im impressed..memang cantik giler

very Charlotte in Sex and the City

Congrats Rizalman!

Drama Queen said...
This comment has been removed by the author.
Khairunnisa said...

Assalamualaikum, saya "terserempak" blog ini dari link kawan-kawan. Cantik sungguh hiasan dinding rumah hijau tu. Insyaalah bila saya kaya nanti, I would like you to decorate my house macam tu. Buat masa ni decorate senirilah.

aDie dALi said...

LOVE ITTTTTTTTTT!!!! GORGEOUSLY REAL & UNPRETENCIOUS AND HOMELY SGT!!!!!

~Love Says It All~ said...

love love loveeee it!!!!!
happy belated bday...=)

miss chembeng said...

arghhhhhh!!!!drool....sooo santek la. nak x kalau tetiba dari sarawak lak pemenang?hehehhehe

serius lagi cantik dr eric la...