Fabulous fc

Thursday, September 10, 2009

muka dia lagi



Ada kalanya kita harus berbakti. bukan setakat itu, sifat 'hijau' pun kena tumbuh dalam sanubari. Bersempena dengan wawasan pasaraya Tesco untuk mewujudkan persekitaran serta awareness terhadap bumi dan proses kitar semula,mereka telah bersetuju meminjam saya sebagai pereka yang akan berkhidmat untuk sama-sama menerajui kempen tersebut dengan meminta saya merekacipta beg kitar semula Tesco (limited edition) yang bakal dijual bermula bulan Oktober  ini. Tetapi yang manisnya kali ini saya telah dengan sukarelanya memberi khidmat bakti saya dengan menyumbang keuntungan jualan beg-beg ini kepada badan-badan kebajikan yang memerlukan. Untuk kemunculan beg ini,sama-sama kita nantikan (saya dah tengok contoh beg ni,dan sangat cantik!). So for those who really wants to have a piece of me,maybe this could be a start. Dan bercakap pasal beg ni...saya rasa tak jadi nak beli beg baru dan cuma hendak kitar semula je beg-beg yang sedia ada. 
Boleh percaya ke?

22 comments:

sayalahfaizul said...

caya lah sir... jom conserve the nature

My Life My World said...

I really wants to have a piece of you. Kat Tesco ek...mesti cantik kan. Tak dapat beli LV, dapat designer beg yang ni pun cukup, okay gak kan ;)

Nor said...

Assalamualaikum w.b.t;

Tuan Haji Maman (& of course Umar Nail too)...Congrats atas kesedaran hijau anda. at least this bag is something yang i can afford to buy ...by Rizalman Ibrahim...berkobar2 nie...
Selamat Berpuasa...

snowiffy said...

saya percaya anda bole merecycle bag-bag yg sedia akan kerana saya sedang mempraktikkannye juga...cewahhh!!! (ckp org yg separuh insaf sempena ramadhan mubarak ni) harap sgt still bole control esok after ramdhan css pengaruh sang setan yg da telepas ikatan akan jadi lebey kuat. mintak2 la Dia kuatkan iman kita...amin

ms. diya said...

LOL! bole kot! or maybe Rizalman bole simpan satu beg tesco tu. hehe..

gonna grab it once release. :)

Taqueen'S said...

boleh ke saya mendapat salah 1 bag kitar semula yang abg rizal nak kitar tuh????? hurmmmmmmm..... =)

Nadine Mazbar said...

Fashion's good for the soul my good Sir ;) Keep it up ! =)

i.am.belle said...

rizalman,
tgk beg memang cantik. beli. lepas tu kan bila pergi pasaraya mesti terlupa 'gosh! i forgot the bag'.

sokong usaha murni you dan sgt berharap sgt tak pelupa sgt bila pegi membeli dan blah. haha ehem.


p/s: bila Rizalman nak dpt 'Datuk' ni xD

Suzie said...

sy mmg suka bab recycle ni,hah yg ni mampu la nak beli...will get one ;-) tp kena tunggu bln oct rasa mcm tak sabarnya...

Afeeqa said...

kalau lah design beg yg u reka nie cepat keluar, mesti i dah boleh jadikannya sebagai bahan tambahan dlm assignment. :)

Khairulius said...

grand..now buat charity...
Corporate Social Responsibility.

Congrats

che'puan Idot said...

agak-agak berapa rega beg itu?
kalau ada gambar incik saya tangkap satu..
saya nak request, tulisan huruf tesco jgn besar sgt..cukuplah sekadar saya aja yang nampak..
saya juga harap..gambar incik letak centre sekali dgn pose paling hensem.
lepas tu..ada tandatangan sekali.
confirm saya tangkap satu.
thank you.

Nazuha said...

i want it! i want it!!

Hani said...

Alamak.. x sabo nak tunggu kemunculan beg nih...

Cam x leh percaya jerk RI nak kitar semula beg .. hehehe

Dila@Dalila said...

rizalman oo rizalman..i definetely love your design.simplicity & elegance.itu termasuk jugala dgn beg tesco tu nnti.walupun x tgk lg tapi mmg tau dah and blh teka mcmane designnye.anyway congrats la sbb rezeki mmg mencurah2 nmpaknye.

katak_78 said...

Wah! Murah rezeki..Tesco plak! Mcmne la ekk kehidupan U..mesti penat tahap gaban...tapi bila tgk hasilnya...penat pun ilang kan?

E.L.L.Y.N said...

sgt x boleh dpcaya psl x beli beg baru tu....hehehe

el-sidro said...

tak boleh caya. hehehe

aina_amirah said...

abg rizalman nk kitar balik beg abg?tidak percayaaaaaaaaaaaaa :D

catyelia said...

Wahh, lebih rezeki dimurahkanNYA..aminn..

yaniex5 said...

betul ckp My life my world..
saya mesti dapatkan 1,2,3.......

nora said...

salam..
alhamdulillah..murah rezeki...
bro..can we (Meru's family) have one??..hehhehe..memandangkn Tesco is nearby us je..hehehee