Fabulous fc

Thursday, October 22, 2009

peristiwa-peristiwa


vvvoooommmmmm.......!!!!!( bunyi vacuum cleaner tengah sedut sawang kat blog ni). Haha!maaflah wahai readers semua sebab dah lama tak meng update blog ni. Biasalah kalau da lama tak menulis tu..sebabnye terlampau banyak masa dah dicuri oleh waktu kerja yang berlambak ni. Settle satu kerja,kerja lain datang lagi. Apapun,alhamdulillah ada kerja tu maksudnya ada la jugak rezekinya. Banyak benda nak dicerita,tapi sebab malas nak ambil gambar(kadang-kadang terlupa bawak kamera) jadi apa ada jelah yang sempat kita berkongsi.

masih ingat kepada pelanggan saya yang memberi saya hadiah kamera Leica tu dulu? Baru2 ni assistantnya datang ke kedai untuk menempah baju buat 'bos'nya. Katanya, 'puan sri suruh buat dua helai baju untuk matching kasut2 ni'(bagus! memang lebih senang membeli kasut dulu,kemudian baju instead of vice versa).Tapi kasutnye, Ya Allah...

halloo!!! kalau ada peminat kasut yang tengah baca ni...EAT YOUR HEART OUT!!! its Roger Vivier SHOES!!! 6'' stilettos 

look at this beauty! (anda boleh berjalan dalam kasut begini?) it tooks a pro to walk in this awesome shoes ok.

nak tahu harga sepasang kasut macam ni? 900 pounds!! (go figure!)

next shoes- christian louboutin! 

these shoes are so HAUTE!

antara penyumbang utama kepada kesibukkan saya juga adalah rakaman sebanyak 13 episod Tangkap Muat. Habis semua pelusuk kampung,bandar,pinggir bandar,rumah pangsa...semuanya kami terjah! Penat giler buat rancangan macam ni. Kena pulak calon tangkap muatnya boring habis dan tak reti nak berinteraksi. Pening!. 

dekat rumah salah seorang peserta, di Semenyih.. best jugak suasana kampung camnie.

dalam sibuk2 tu sempat jugak menghadiri perasmian my best friend punya function. Her dad owns this building!! say no more.

bangunan ni memang selamba gila. Simple yet stunning!

tengok je la landscape design dia! nice!!. Am so gonna do my next show here.(for your info- Rizalman will be launching its Muslimah wear very soon..very very soon)

bangunan ni,masa dia bukak semua lampu.. macam siang jadinya courtyard dia.


and this the Big Boss penthouse! (office tan sri ni siap ada dining pavilion). Dan Faizul tengah curi api lilin untuk cucuh rokok. The view from here was so breathtaking!

Me with my bbff- beloved best friend forever! (yang pakai tudung tu la!...yang lelaki tu suaminya). 
her dad la yang punya bangunan ni...

this is the inside of the dining pavilion which i will be decorating soon. Tan Sri nakkan sentuhan deko! deko! deko!
 
dan bercakap pasal deko!deko!deko! ni, pemenang kedua peraduan ini dah pun siap rumah nye diubah suai. Bertempat di  bandar baru bangi.

cute jer rumah dia...belum pindah pun lagi. baru dapat kunci.



TTTTIIIINGGG!
dahla dapat kunci rumah baru, dapat pulak hadiah ubahsuai rumah!








BERBALOI! BALOI!


52 comments:

yuyee cap limau said...

wow lawanyer..

deco..deco..deco..
suke sangat bile dengar anak sdara nyanyi lagu tu..hehe

yatie said...

cantiknya kasut..harga pun cantik..tgh tunggu muslimah collection

yatie said...

idea design yg cantik..bih best dari design eric

Parisienne said...

The shoes are nice, but what i interested the most is the PENTHOUSE! oh my god,i wanna own one ..à côté de l'Avenue Montaigne :D

ms. diya said...

saya tak bosan dengan entry nie.. tapi saya nak nangeh~ (T_T)

nangeh tengok kasut, nangeh nengok lawanya building tu, nangeh nengok rumah pemenang ke 2 berbaloi baloi baloi tu... nangeh terharu..

semua sangat2 lawa!!!

hiRoMiey'S said...

hahha
suke part mangkuk jamban
hahahah

ratna said...

entry ni dah cukup utk bg berita ke mana awak pegi rizalman. harap2 lepas ni tak pasang vacum lagi utk bersihkan sawang 'rumah'. kasut2 tu mmg cantik!!! mau tertonggek-tonggek kalau saya pakai tu.

Segenit Puteri Bunian said...

eeeiiiiii...yikes!!!

yaniex5 said...

gulpp...(ayat last tu)ptt ada bau yg krg menyenangkan...hihi...apa2 jelah janji ada news from mr.rizalman...

yam^Artfingers^ said...

the shoes?????!!!!!!!!!!!!!!
to die for bebeh!!

tried at louboutin jakarta...but it doesnt fit my feet..i have a giant-wrong-continent feet.

i miss your ramblings la...write more n more lah mr rizalman...

n the penthouse...wonderland!

PuteriSatu said...

rizalman...bila nak datang umah i...ahaks... i baru nak pindah umah ni...klu la dapat di deko oleh rizalman...a.adeehh..alngkah indahnya dunia ni...heheheh..

ai said...

oiiiiiiiiiii!!!

SAMPAI KIAMAT pon kompom aku x dpt nk rasa sarong kasut tu! isk...

Meh la deco deco deco kt umah kotak aku ni...sadis :(

pinkcouture said...

both shoes are to die for!!!dah la i ni shoes mania :) mmg telan airliur la bila tgk.anyway your deco for the new house was superb!!!

nanimastura said...

hahhaa..atas mangkuk jaman pun jadi la...

by the way bro, yg nyanyi deko deko deko tu suara u jgk ke? :-)

diary girl Ocean said...

hahahah...oklah tu..walaupun entri pendek but its simple...

AnaKku SaYaNG D'BuTiquE said...

twin i selalu nyanyi deko deko deko..anywhere...anytime...

bila nk beli rumah ni...makan jari tgk rumah org dpt sentuhan rizalman...

itu apartment 3 bilik ke penthouse?

Suzie said...

mana ada bosan,wpun n3 rojak tp sume citer best2 esp kasut2 itu :') sgt gojes!..hehe..

najjah said...

i'm new here. sy kenal RI kerana deco.deco.deco, coz minat sgt dalam interior desg,like u word "interior is my love, but fashion is my job" but me: "interior in my love too, but publisher is my job(",) so servey tenet all about u krn deco3. n xsangka RI lain dr fashion dsigner yg lain n terus terang, sy dah jatuh cinta!

Ops, jatuh cinta dgn segala ke'bijak'an u dalam membahagi masa dan tugas menjadi seorg ayah, bos, designer(fashion/interior), kwn, and mcm2 terutam sbg hambaNYA (sejuk tgk pic di Mekah,mcm xde dosa). terus terang, RI berjaya memotivasikan sy. Hoho:-) InsyAllah, lepas ni sy akan terus follow ur blog..(Harap dpt update selalu terutama kisah2 yg bermotivasi, thanks)

frappe_crush said...

aiyoo..memang bosan gila..sib baik tuan rumah kata sendirik..kekekek..puas aku carik part best bab2 laser tuan rumah..tapi jumpak..ehehheeh..thanks!!!!!

nur said...

aduhai tuan haji...wpun entry pendek..tp ttp meletup!!..kalu wat muslimah wear itew...jgn dilupekan size utk "orgcomel" a.k.a plus size..huhuhuh...

:.aYesHaaHmaD.: said...

salam,

can't wait for ur MUSLIMAH wear.Permission to link ur blog to mine.

Thanks, Rizalman.

huney_wawa said...

wahh~~
best nyer!
seiyes gigit ibu jari yer tgk kasut dye tuh!
hOT!!!!

huhu~~
anyway nk bkaka butik utk muslimah?
good2~
hehe..
deko3x!
hebat!
:)

adisu said...

Sangat cantik...suka! + Jeles!!!!!

adisu said...

Sangat cantik..I Like:) + Jeles sesangat!!!!

cik dila said...

aduuu...cantiknye rumah tu lps di deko..deko..deko
sy mmg minat tgk gambr2 interior ni...
nti kalo sy dh beli umah leh la sy wat rujukan idea2 rizalman ni ye...
huhu selamba je mintak...

salzahari said...

hi!
suka tgk Tangkap Muat cuma sedikit komen jika boleh sampaikan pd Penerbit..

1) takyahlah geledah wardrobe org. kesian dan malu la org tu! lagipun tu kan hak peribadi.

2) tak semua org taste sama..jadi perlu hormati walaupun org tu suka berbaju kurung.

3) tak semua org character sama, ada pendiam tapi bila pandai diajak borak..jalan. lagipun 1-2x jumpa, mesti lah segan lagi tmbh didatangi pereka2 tersohor! malu woo...

ComeyBelako said...

huh...awat sikit sangat tulih. haghi2 dok mai jengok rumah tinggai ni. tulih banyak ni ja. dah la boring. hahaha...

tu dia aih kasut...

kot mana pun cek tunggu muslimah collection keluaq.

hasliyah said...

i ada nengok 1 epi T.M..heheh..memang boringgg kalu yang di tangkappp sgtt tidak ceriaaa...kesiann nengok u all..cuba menceriakan keadaaan...tp yang paling bestt...baju kurung...u translated it from baju kuning dan sirap bandung just because that lady wearing baju kurung combined dat color...haha...tapii..u all memang bestttt!!!

payedd said...

menangess la kalau kasut tu kene kebas
hahah

farahk said...

yep..sgt cantik.
bangunan tan sri ni terletak dimana ya?
very2 interesting

Mr N Mrs |mran said...

adoiii menitis air mata tgk kasut tuu....waaaaaaaa

pengsan!

tinggi betul mcm jalan atas angin..hehe the highest i pernah pakai is 4 inch jer!

ERMAYUM said...

ok apa tak bosan pun - rajin rajin la tulis masa kat jamban lagi heh ..:)

najjah said...

sy rasa team2 T.M akan minta izin dulu sblum geledah brg mereka. sbb ada yg bg beg je untk digeledah, ada yg bg bakul je, n mungkin yg geledah satu almari tu stlh mendpt keizinan dr tuannya... betul tak en.designer? tapi bestla program T.M ni coz byk info yg kita dpt n paling best, u all memang happening wlpun ada mangsa yg kaku.cuma dicadangkan tambah untuk personaliti, eg: dari segi pergaulan/percakapan diorang n etc. sbb kebanyakan dr mangsa T.M ni mcm kurang keyakinan. ajar skt2 je pun ok, untk melengkapkan lagi diri...hehe:-) pjg la pulak

rizalman atelier said...

okla i nak komen pasal TM sikit.. mmg kitaorang banyak terima kmen negatif pasal rancangan ni. ada yang yg ckp mulut kitaorang dah macam gampang dan tak berhati perut bagai.. apapun konsep rancangan ni mmg mcm ni nama pun terjah! dan yang mencalonkan nya pun kadang2 keluarga sendiri.. dan mereka terlebih dahulu telah diberitahu pasal konsep dan mulut agen2 TM ni. Dan kami para agen pun mmg disuruh berkelakuan sedemikian. Mmg pada luarannya nampak kasar..tapi evolusi dalam penyiaran dah lama berubah,konsep spt ini pun mmg da lama kat luar negeri..dan semuanya sporting selamba je.. bukan bermaksud nak lupakan budaya melayu sendiri tapi pengisian rancangan itu adalah lebih penting serta tips2 yang diberikan diolah dalam penyampaian yang lebih bersahaja dan penuh dengan senda. kalau nak tengok yang sopan dan santun ,tonton saja program nona. Lagipun penonton kita tak sedar bahawa kelakuan kita setiap hari pun tidak ubah seperti kami berdua..(mengata,mengumpat serta menjatuhkan maruah orang lain) cuma ianya tidak dimuatkan di dalam tv saja. tetapi kami di program ini, di akhir rancangan..sesuatu yang positif wujud serta bermanafaat pula kepada masyarakat.Lihat dengan mata hati dan bukan dengan mata kasar pls.

salzahari said...

ooh..maybe sbb saya ni seorg yg reserved. lagipun saya mungkin terlepas pandang perjanjian penerbit dan pesertanya. sbb tu komen berdasarkan mata kasar! jgn amik hati sgt ye En Designer...

anyway, saya paling suka TM yg kak sirap bandung tu..memang lain habissh u all polish dia. terus jadi komersil! very good job...

NuRuLeRnAdEwI said...

Bro, Bila nak launch busana muslimah tu? Nak jd model!!! hiks...
Peraahhhsaaaannn.. Mcm ler Rizalman nak amek!~

dot shahnaz said...

hah! really looking forward for your muslimah collections. cant wait any longer... make it soon ya!

qathrunnada said...

Nk komen jg pasal TM.. bg sy prgrm TM ni scr xlgsg menyedarkn kaum hawa bhw 'kecantikan' itu penting sgt, & semua lelaki memang sukakan 'kecantikan'...bukan shj cantik dalam saje mcm kes k.ita tu. bagi sy dia sgt cantik di dlm, iaitu siffatnya yg sangggup berkorban demi anak2... biarla selekeh asal anak2 cukup semua..tapi lastnya suaminya yg kecewa...tapi pe2pun salute untk k.ita.. antara byk2 part, paling suka part k.ita...lebih real n menyentuh.smpai nangis dibuatnya. kalah bersamamu

bab2 laser tu pulak, sy suka pulak... sbb mcm real & mnjadikan TM ni hidup, bkn brskrip & secara xlgsg menyedarkn org yg tidur dr lena... mgkn sbnarnya kata2 'laser' itulah sama dgn tanggapan org luar pd kita. jd dh tau, mgkin blh cpt2 perbaiki...maafla klau ada yg marah, seriouusly sy suka part2 laser, kelakar sgt tp membawa kebaikan...

tgk TM ni igt pulak 'queer eye 4 straigth gy' yg xpenah sy miss pun dlu... lg tterok dikerjknnya, tp hasilnya mmg meletup sgt.

ok, chayo!chayo!en.rzlman & en.zul

Lazyf... said...

deko3x...berbaloi-baloi...hehehe

YOU CAN CALL ME : Miss X said...

oh my godddddddddddddddddddd! u tukar the house sampai jadi macam interior palace! ur so talented! kalau orang lain nak buat macam tu msti terkontang-kanting nak carik barang beli dekat mane kan?! thumbs up, darl~

snowiffy said...

entry yg x bosan cos semua gambar menceriakan :) tqtqtq

hasliyah said...

hi...nak juga sambung ttg T.M..hahah..bukan apa...TRUTH HURTS..betoll apa...kdg2..org lain yang lebih nampak kebenaran nya...jadi kdg kena consider juga apa yang org komen...take it positively laa...kann...tak bleh bersikap defensive...obsess ngan idea n fahaman sendiri ajerr...adoiiii..kata nak maju n berubah..mesti positiff...
i takde masalah ngan u all redah umah...n ayat2 yang digunakann..iyeaaa..i have to agree..bedak cina tu rasanya memang tiap umah ada...kat opis i punya surau pun ada org letakk..hahahahhahahah

minamie said...

wah..wah..nie brape in 1 punya citer nie..a/way I enjoyed baca entry nie setelah sekian lama x dgr citer.

e best part..muslimah collection, rsnyer cam penah baca entry pasal U comment muslimah fashion nowdays, hopefully ur muslimah collection will be in e right code.

Zaza said...

rizal,
my house is the perfect canvas for your art. please please please grace it!

anna said...

canteknya bangunan tu..kat mane tu...simple je tapi nampak calm..suke laa...

deko,deko,deko nye rumah pun cantek sangat ok..hmm nak tanye la..kalu meja cermin ni x susah ke nak jaga?ye la..kan kadang2 org letak cawan atas tu.Nak cuci die camne?mana la tau ade tips2 yang berguna.

® e y n n a said...

did u tambah wall partition kat rumah yg dekodekodeko tu? i thought hanya buat interior design, tapi siap renovation skali ye! marvellous!

aDie dALi said...

lawa giler... tp sure family tu xreti nak appreciate ur work..muke pon selebet jer..huhu :P
to bad! kan best i yg menang :P

mynameisanuar(^^,)/ said...

pak aji..yg kawan pak aji tuh pemilik menara mustapaha kamal tuh eh?
the rastic building isnt?
xsgke as nice as in the picture..padehal facade die buruk jew kalau tgk dr highway tuh
haha

anaifa said...

I think i've seen that shoes in Sex City movie.. but blue colour.. definitely gorgeous!!

haniekunie said...

tak bosan pun.. entry yan g banyak gambar pun very special ape.. no need to say things yang merepek-repek untuk bagi orang faham..

FIZIWOO. NEW FASHION DESIGNER said...

hye rizalman, i realy enjoyed viewing ur blog...hehe seriously
hmm... sy still baru dan mentah dlm bidang fashion ni, hope dpt tunjuk ajar dri enck, myb satu ari nti sy dpt bjumpa dgn rizalman.cky

Crafts & Knots said...

You made a small little unit look so posh!! How wonderful is that! (referring to the cute little one)