Fabulous fc

Wednesday, October 28, 2009

tua!


kadang2 rasa hairan dengan fenomena'rizalman' ni. Sampaikan blog saya ni mendapat perhatian dari ramai pihak! ramai sungguh pembacanya...melayu,cina  dan india pun ada..kadang2 tu orang2 yang tidak saya agak untuk membaca serta mengikutinya pun turut serta. Ke mana saya pergi..semua bertanya tentang blog. Ada yang kata ikut resepi saya menjadi..tidak kurang pula yang bertanyakan pasal Umar dan aktivitinya.. ada pula yang terserempak dengan saya ketika berjalan..terus mengomen ke dalam blog! Seronoknye rasa dihargai..begitulah agaknye kalau kita selalu berdoa supaya ditingkatkan pangkat dan darjah kita daripada Ilahi. Amin. Bayangkan pukul 11 malan saya poskan entri terbaru..besok paginya dah berpuluh-puluh komen yang masuk! Apa korang ni tak tidur ke?? 
Tapi yang bestnya sekarang ni saya dah pandai mengodek2 komputer..kalau dulu nak tekan butang pun takut..takut komputer tu meletop!. Terimakasih kepada faizul yang banyak dah ajar saya pasal benda2 ni..kerana dia juga anda semua dapat menjadi sebahagian daripada fenomena ini....

apa pun..hari ini Allah telah memanjangkan umur saya ke kali yang 38 tahun dan kita masih lagi dapat berbual di alam maya dengan keizinannya..

semalam,berakhirnya rakaman episod terakhir 'tangkap muat'. Bertempat di salon Jamu Mak Dara,ramai rakan2 wartawan berkumpul untuk celebrate birthday boys!(boy ke?). Kat sebelah saya tu Niezam Kringg Kring! dari Utusan Malaysia yan menyambut harijadinya semalam.

lepas tu bila balik rumah pulak Umar belum tidor lagi untuk berikan saya kad harijadi ni..(sweet kan?). Ini kerja dia dengan Faizul la ni..(patut la hari tu hilang sekejap pergi klcc senyap2)

thank you sayangg!!


dia surprise kan saya kat dalam bilik dia..(siap tunggu dalam bilik ni diam2 dengan lilin terpasang kat kek). Am so blessed!

88 comments:

azieazah said...

Salam BRO Hj Man..

Selamat Ulangtahun Kelahiran to U.. Moga terus sejahtera, sihat dan sukses dalam perniagaan dan kehidupan...

Happy Birthday to Youuuuuu....!!

Nampak meriah ler hari ni.. hehehee....

honeyza said...

so sweet umar..
selamat hari lahir tuan haji.. dari dalam kereta ms driving nak ke ofis da fikir nak wish u happy birthday..
happy birthday to u..
happy birthday to u..
happy birthday to babah umar..
happy birthday to u..

may Allah bless and happiness always be yours..

Myladiemaya said...

wow.. touching... semoga di panjangkan umur,,, dan di murah kan rezeki.. Amin...

rizalman atelier said...

ha tengok! kan betul saya cakap...tak sampai seminit pun i pos entri dah masuk komen!

Myladiemaya said...

En Rizalman.. dah nama nye peminat... apa je mesti nak tahu :P (sebab saya peminat awk No 1 kat Malaysia ni ) haha jgn marah ek :D

ratna said...

soooo cute cake dia.

Riena said...

sooo sweet...... happy birthday to u Rizalman.

AmyMizzunderstood said...

HAPPY BIRTHDAYYYYY!!so sweet...tak sangka rizalman nya birthday 4 days after me!ahakss!...

KaY FaiZaL said...

"Bayangkan pukul 11 malan saya poskan entri terbaru..besok paginya dah berpuluh-puluh komen yang masuk! Apa korang ni tak tidur ke?? "

Bukan tak tidor la ye, sebelum tido bukak dulu segala blog kegemaran termasuk blog Incik Idolaku! Baru nyenyak tido. =)

Semoga Selamat Semuanya

el isman said...

happy birthday bro

moga di panjangkan umur dan murah rezeki.Umar pon dah besar & comel.

Dunia cyber memang mcm ni.kalau kita celebrity ramai yang sanjung kita.keep up the good work.

Fortis atque fidelis.

bOyFeiZ said...

hepi bufday tuan haji...ekekeke

p/s: xmerisik ke sape ajar umar surprise2 gtu..hehehe

hasliyah said...

HAPPY BIRTHDAY!!...

update la blog regularly ehhh..simply love to see and read whats in ur life...seems so blessed...perfect and wonderful...bcoz mine is sucks...hahahha....
idea u on design mmg fantastic...memang fabulous...update slalu tauuuu..heheh

★mariam badidu★ said...

awwww. Umar soo sweet!

Only Me... said...

How sweet your boy.

Nazuha said...

Happy Birthday!
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu :):)

shera said...

this is my first time here. byk nye readers and followers u!

btw, nape tak letak add nuffnang tu..sure leh jd famous blogger :)

yan said...

hai..epy brthdy..wow brthdy U hampir2 sma ngn I..curlastt..hehehehe..

cindataman said...

Salam :)

awww.. bergenang airmata tengok tulisan Umar..

Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-38 :)

haa tengok! (sebut macam dalan iklan bas*transnasional. hehehe)

zailamohamad said...

owh, saya slalu singgah setiapkali ada entry baru!!
btw, selamat hari jadi yg ke 38..
moga ALLAH murahkan rezeki bro ya;)

My Life My World said...

Aduhai, indah nyer hidup. Happy untuk awak juga dan semoga berkekalan Amin.

fitty's pinky rose cottage said...

Salam Pak Sheikh :D.. hehehe..

here I am wishing you Happy Birthday and many happy returns! Semuga panjang umur, sihat selalu dan di murahkan rezeki!.. :-)

and Umar you are so sweet!

liana said...

ahaa so sweet Umar

"Happy Birthday To You"

E.L.L.Y.N said...

hehehe..tu la penangan org yg glamer

anyway,

Selamat Hari 'Tua".... dari saya dan 'bos' saya

hehehe..jgn marah nanti kena jual...

wansteddy said...

amboy terharunya tgk pic last itu. sungguh2 UMAR anak yang baik :)

diana luna said...

Happy Birthday..May your life be blessed with happiness and laughter all the way!

nanimastura said...

happy birthday bro haji...
may all the happiness will be your and GOD bless u..amin

LiLa said...

Mr. Hj Designer,

Happy Birthday to You!

~farahsyeefa~ said...

selamat hari jadi ye...:)
sangat terharu umar buat surprise...
(nape saya lak yg terharu ni...hihi)

siti_asiah said...

comelnyaaaa....
yup u r blessed!
happy birthday

annhuzi said...

wow u r truly blessed!

rizalman phenomena tak sangka eh digilai ramai.
wel tnx to blog world.

ye la org buat baik tentu ramai yg suka. berkongsi pengalaman, resepi, tak lokek, ramah, sapa la yg tak suka.
i sebenarnya tak pernah c u or ur show, i ni org seberang but terchance upon ur blog fr 1 of ur follower..n i m now following.
see d tarikan :D

we wana folo ur success :)

MaMaSyAzA said...

happy b/day to you..semoga dipanjangkan umor, dimurahkan rezeki n happy slalu ngan Umar

AISYAH... said...

HEPI BESDAY BOY...HEHE..
SUKA NYA NGAN OMAR TU..SGT BIJAK..
MOGA2 JADI ANAK YG BRGUNA NANTI..
UTK BABAHNYA...MOGA KERJAYA BERTAMBAH KUKUH..

.:nhalilah:. said...

haii... sooo sweeetnyer umar..
and happy birthday to u.. may happiness always be yours!!!
btw, reading your blog rasa mcm dah lama kenal even tho x pernah jumpa.. thats why x seminit post blog dah ada org komen..

N.M.Ibrahim said...

happpy birthday to youuuu!!! comelnya card umar kasi tu...kopiah abahnye pun comel jugak...

semoga panjang umur dan diberkatiNya...amin

Reflisia said...

happy beday..hope ur wish come true..insyaAllah

liezza said...

happy belated bday...smlm bz...xsempat nk tgk blog...hehe

Ealyie said...

so sweet punya ank secerdik Umar ;)
btw Happy Birthday to you Mr Rizalman!

Kaseh Hidayah said...

Happy Birthday Rizalman!!!!...May U have all d best in this LIFE!!!!....
When r u goin to celebrate yr birthday bash wt yr fans ni??...X sangka u pun lahir bulan Oktober...coz many people born in october r vr prosperous u know...

Ms Lola said...

Awwww.... so sweet....
Happy Birthday.

CT NORAMIZA said...

salam tuan hj :)

selamat hari lahir, semoga bertambah ceria dlm hidup, dan berjaya!

saya x sangka org yg bernama RIZALMAN ni humble sgt2 orangnya..(selepas baca n3 kat blog ni)

MrsSluRp said...

so lucky u have umar..he's so sweet..btw Happy Bday Bro..may Allah bless u always..;p

Shahrul Shaharuddin said...

Selamat ulang tahun bro.. i just now got ur blog link.. huehue.. nice content!! :)

Chika Chika said...

so sweet little Umar

dot shahnaz said...

rizalman... happy 38th birthday. may Allah swt blessed you always... and may you success in yr future undertakings!

me been admiring your work so much but unfortunately not be able to wear one of those... hahahah.. me too big, need to go for the prog the biggest loser... been reading your blog quite sometimes, and found out and felt, its ikhlas from your heart. all the best to you bro!!

tried your recipe, hmmm... sedap!!
keep on posting.

dot shahnaz said...

Hj Rizalman

Happy birthday... may Allat swt blessed you always... may you success in your future undertakings..

admiring your detailing works so much but unfortunately not be able to wear one.. haahahah... i'm big and too expensive for my pocket!!

anyway... been reading your blog quite sometimes now, and found out very interesting, and much more important, it comes from your heart and can feel the sincerity.

keep it up bro... i tried your recipe, WOW!!! sedapnyer...

wish to taste your own baked birthday cake.

Sugar And Spices said...

soo sweet....anyway HAPPY BELATED BIRTHDAY TO YOU....

hug & kiss for umar...

Syaida said...

Happy bday!!! =))

prettybeefy said...

Happy Bday dear..

Cheedah said...

happy birthday..semoga terus berjaya dan terus berjaya

ms. diya said...

selamat ulang tahir Rizalman..
semoga panjang umur untuk terus berkarya, semoga terus dikurniakan ilham untuk mencipta masterpiece yang hebat2,dan mudah2an semua impian tercapai..

comeinya umar.. ;)

shuhada mohd samri said...

Salam Tuan Haji.

Happy belated birthday for u...

smeoga panjang umur..murah rezeki...kekal sihat..happy selalu dan di berkati hendak nya...

aminnnn.

Nor said...

Salam

Tuan Sheikh RIZ-IB & Lil' Sheikh Umar - semoga kekal aman bahagia ya.Umar, saper makan kek paling banyak?

Tuan Sheikh - peserta2 "Tangkap Muat" tu kurenglah.ala2 batang k gitu.Tapi time "Ita Ratu Airmata" tu memang best.

Sure penoh cabaran & dugaan kan?..sabo ya Tuan Sheikh..

Norr

yana2605 said...

selamat ulang tahun..semoga di panjangkan umar dan bertambah2 la murah rezeki..

Aety Teja said...

Kenapa? X percaya ke abg rizal ramai peminat? Saya salah seorang dr mereka tau..

Apa2 pun, semoga panjang umur, murah rezeki, suksess selalu..

Happy birthday & fabulous always!!

(*v*)

||alis|| said...

salam hari lahir buat HRI;

semoga semua ucapan dan doa dari semua dimakbulkan. amin.

sebak bila kenangkan bagaimana sekecil2 perkara yang dilakukan anak boleh buat emosi kita bercampur baur.

tulisan "babah" & "selamat hari jadi babah" dari umar cukup buat saya tersentuh...

nisa hanisah said...

sweet nye anak anda en rizalman..

mcm mne a kid bole jadi sgt melting nih??

uhh..not even my bday tp sye lak yg terharu...

anway-HEPI BDAY!moga makin sukses ye..

et said...

hai rizalman....wish u good luck...n happy besday....

mie said...

so sweet itu umar...

"happy birthday bro"....

May Allah swt bless YOU~

SEMOGA PANJANG UMUR...
DIMURAHKAN REZEKI.....
AMIN.

Sara said...

Happy Birthday En. Rizalman Ibrahim! (mungkinkah nanti Dato' Rizalman pulak)

May all your wishes came true and panjang umoq & murah rezeki!

Take care & keep up the great work...

xoxo,
Sara
www.sara.my

nadirah_nor said...

happy birthday to u!!!
happy birthday to u!!!
happy birthday to pak aji...
happy birthday to you!!!
(pitching x lari wktu nyanyi..SUMPAH)

moga pnjng umur n murah rezeki<3

Filla ~ Kasih Aleeya said...

epi b'day!!!! tp nampak mude remajaaaa jer.... camno???? x de tips kah???? pasni leh try wat entry 'cemana nak nampak muda mcm rizalman'..auwwwwww!!!

MY said...

Happy belated birthday Tuan Haji.. SO sweet surprise yang Umar buat..

aRie_inFiniTy said...

HappY BeLaTeD BirThDaY..
Semoga d murahkan rezeki,
D lanjutkan usia &
D kurniakan kebahgiaan d dunia & akhirat d samping Umar yg d sayangi.. aMiN... ^_^

Mama Nazhan said...

slmt pangang umur tn haji... saya pun dah buat rendang deko deko deko tu...utk student saya..
saya..licin...menjadi ler tu!

Naddiea said...

Happy 38th Birthday...

Bro Rizalman,semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yang banyak melimpah ruah gitew!

Umar sangat suwit okeh..semoga Umar akan membesar sebagai seorang anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat.Ameen...

Fitriyah Abdullah said...

Happy Birthday! May God bless u Always

iella said...

Salam,

Selamat Hari Lahir, Dimurahkan rezeki dan mendapat keberkatan dunia akhirat.

Very touching same like my kids bagi suprise kat umminya...

najjah said...

Happy besday sekali lagi.. sweet sgt umar sambut besday ayahnya:-)rasa nk menangis pulak, huhu...

nk komen skt, rsnya tarikh n masa kat blog en.RI kena setup semula coz tarikhnya mcm lambat sehari... tak perasan ke,rugila.. coz nanti bila umar dah besar, bila dia flashback balik tp tarikh x betul... syg kan bila ada memori2 tapi tarikh xtepat.. nanti blh la umar citer kat anak cucunya pulak..

n tahniah peminat dah bertambah, termasuklah sy.. padahal baru je kenal RI beberapa minggu lepas sbb deko3… hahaha. Tapi memang best baca blog ni, mcm ikut sama terbuai2 khidupan penulis. Mgkin kerana ‘keikhlasan’ penulis menulis kot. Sbb tu ramai xsabar2 nk tunggu entri terbaru.. blhla register ngan nuffnang, tulis2 gak, duit pun masyukkk(",)

princezz said...

Assalamualaikum Rizalman..
Happy Birthday to you.. May Allah Bless & prolong ur life.. with good health & happiness.. and success watever u do.. =)

frm ur addicted reader..hehehe.. keep on blogging.. love to know about ur lifestyle.. Ok enjoy ur wonderful day =)

DyMan said...

Akum,pak aji cek teruja betui la tgk pak aji punya atelier(I teliur)..dok berangan ni kot2 boleh jadi tea lady pun jadi la janji dpt menjejakkan kaki ke 'I teliur' u.....Happy Birthday Pak Aji..pjg umuq murah rezki...

faridayusof said...

Selamat Hari Lahir yang ke 38. Semoga diberkati Allah sentiasa.

:: vErde+hAzizi :: said...

happy belated birthday!

wish u wonderful years ahead bless with gd health, wealth & happiness!
:D

snowiffy said...

saya mendoakn kesejahteraan hidup anda kini dan selamanya..mudah2an anda terus berjaya menggapai mimpi. insyallah

ComeyBelako said...

may Allah SWT bless u & family. semoga Allah swt terus kurniakan anda rezeki yang melimpah ruah dan jangan lupa mereka yang memerlukan.

comeybelako

yaniex5 said...

moga sentiasa dlm lindunganNYA..
baik yg kita lakukan baik juga lah balasan dariNYA..

syahdu tgk umar..anak yg baik..
sanggup dia tggu babah dia balik..ntah pukul brapa la tuh..
selamat...salam.

Betty A. said...

Happy Birthday to the Malaysian Greatest Designer!

Moja pjg umur n sukses slalu n be a good daddy ;)

Tangkap Muat season 2 ada ke?

rizarina said...

Salam... wah dah 38 tahun yer..apa pun selamat ulangtahun kelahiran, moga terus berjaya, sihat dan diberi kekuatan oleh Allah swt dalam apa jua..

naza said...

Salam,
bergenang air mata saya melihat gambar yang terakhir tu...

Selamat hari lahir Mr Designer!

Semoga sentiasa dikelilingi dengan orang yang menyayangi dirimu.


:)

-Naza-

ai said...

EPI SEBEDAY RIZALMAN!!!

SEMOGA IDOP SENTIASA DIBERKATI ALLAH SWT.AMIN...

"MAKIN TUA MAKIN MALATOP"

sitekateki | dD said...

happy besday to u mr rizalman...
cek org kulim kaaaa...
org utara la nooo...
dD pun org utara jugak...
nun kampung kat kuala ketil...
tau ka???

sunshine said...

happy birthday!

Pandai Umar belikan babah hadiah and pandai Umar belikan kad ...
During my husband punya birthday last month pun my three boys bagi exactly the same birthday card yg macam Umar bagi

anyway, semoga babah Umar sihat selalu and panjang umur...AMIN!

uMmI NuR aIn said...

chomelnye umar..=)

Fizah said...

Umar : Clever Boy!

Monalea said...

so sweet......

irwan sahabat din said...

hEpi BesDaY tO u, en. rizalman..
sEmOga BaHaGia & gEmBira sLu..

akuladiva said...

Rizalman, book umar buat menantu....hik...hik...comey sungguh ler, tak tertahan tgk kentembaman dia skrg.

linzscollections said...

Rizalman, May Allah bless u always....amin

haniekunie said...

allah selamatkan kamu!!