Fabulous fc

Thursday, October 29, 2009

hadiah harijadi


Macamana kalau saya katakan anda semua dapat peluang bertemu kami(saya & Umar) secara live?! Mahu tak?. Senang saja caranya... Tepat pukul 9.30 malam pada esok hari (jumaat,30hb Oktober) di TV9 di dalam rancangan Semanis Kurma secara langsung, saya dan Umar akan diwawancara. Jangan lepaskan peluang ini! Especially kalau anda semua nak tengok Umar yang tembam lagi dekat di hati ni...


saksikan kami! jangan lupa!!

dan bersempena harijadi saya semalam, Umar ada membelikan saya satu hadiah yang sanggatt..cantik! Beg Gucci!!

beg kepit yang sungguh 'rock chic'!!

lagipun memang lama sangat saya dah
tak dapat beg baru... Umar ni macam tau2 saja babah nakkan hadiah macam beg ni..

'babah!! suka tak?' Suka sayangggg...thank you!

p/s: sesapa yang nak percaya cerita di atas...itu adalah pilihan sendiri..
pak aji dah buat hal lagi

75 comments:

nadirah_nor said...

wokeyh mesti tgk pnye!!!

mie said...

nak tgk!!!
semanis kurma wat live tuh kt mana??

yuyee cap limau said...

beres..kompem tengok..insyaALLAH!!

shuhada mohd samri said...

okey...
dah set alarm...
nnt nak tercongok depan tv..
dan..
stylo gila beg tuan haji...
i likeee...

budakcomol said...

sye percaye ..
dalam samar2
huehue
i'll watch it
camne yek umar diinteviu?
huhu ..

Parisian girl said...

simply gorgeous

princezz said...

wow!! nice bag.. comel nya umar..
I'll watch tomolo~ weii~

Mazrina said...

i really adore that bag...;)

:: vErde+hAzizi :: said...

umar beli kan...

tp gune babah nye credit card kan kan kan...

clever boy!
:D
hehhehe

payedd said...

epi befday yg ke 38..
hehe

Doubleaye said...

Umar is sooo cute :) and Happy Birthday Rizalman!

hasliyah said...

waaa..bestnyaaa hadiahhh....fabulous...sgttt sesuaaaiii

definitely will wait and watch u both....

ctfza said...

semanis kurma se"cute" umar :-)

ComeyBelako said...

Tomey2 lah Umar. Untie nak jugak beg tu Umar....

frappe_crush said...

Rizal,
Selamat Hari Jadi.
Moga Murah Rezeki dan dilimpahi keberkatan hidup hendakNya.
Aminnnn..

annhuzi said...

umar is cute, smart, gd taste, pandai pilih hadiah. too bad i cnt watch tv 9, i only can get tv1 ):

Myladiemaya said...

ok... mlm ni mesti tengok,,, pandai nyer Umar pilih beg huhuhu.. (percaya jelah :p)

Cheedah said...

teruja bila tgk umar boleh terfikir nak kasik hadiah beg..
masih kecil tapi dia tau apa yg his dad nak...
it's all about love eh?
:)

minamie said...

yahoo..dpt tgk Umar cakap kat tv, slalu gak tgk semanis kurma nie host by ustazah Bahiyah n suami,
nie lagi x sabar2 nak tgk mlm nie..

a/way nice bag.

yaniex5 said...

hah..mesti tgk nih..
nak tgk umar...hehe..
babah dia pun..

salam..

cantik beg tuh..

apple said...

ala tgk dlm tv..nak tgk live n realiti!! :P bestnyer umar bg hadiah beg... sgt ok!!

s.c.h.u.l.t said...

ala so cute!! ^___^

umar yang chubby. you're so sweeettt ;)

p/s: happy bday!

Segenit Puteri Bunian said...

banyaknya duit umar!!!! ke masuk akaun babah nie???

My Life My World said...

Muka Umar dah seacuan dengan muka u. Serasi sungguh. Umar sangat comel... psttt bapak dia pun comel jugak(itu sebenarnya nak cakap hahahaha)

yanna said...

umar sangat comel,can't wait to watch the show tonight .....

atie said...

HaPPy BeLaTed bIRthDay..cantik sungguh bag dari umar ni..

Fizah said...

salam..
epi besday..
mlm ni mesti tgk nyer.. :D

atie said...

HaPPy bELatED BiRthDaY.. ermm.. cantik sungguh bag dari umar..

Ms Wong said...

Pak Haji Happy Birthday. ak Aji punya taste sapa boleh lawan!;-)

ninoZ said...

alaaaa...
mlm karang ceta nurkasih lak
:(

selamat hari lahir..:)

Aineena said...

high taste btul anak pak aji ni ye...hehe ke umar beli sama2 dgn pak aji...blink2...

Dolly said...

hi.. i slalu tgk ur blog.. best gilerrr... hr2 bukak nak tgk ada entry baru ker idak.. huhuhu.. now kat dpn tv tgk semanis kurma.. comelnyaaa umar.. sopan sgt2..anyway happy 38th birtday.. n have a fabulous year ahead..

Dolly said...

hi.. i slalu bukak ur blog.. hr2..sbb nak tggu entry baru.. suka sgt2.. n now kat dpn tv tgk umar n u diinterview.. comelnya diaa.. sungguh sopan.. huhuhu... anyway happy 38th birthday.. have a fabulous year ahead..

kaseh said...

Salam,

Happy B'day. Maaflah lewat..Moga semuanya akan menjadi bertambah baik, maju dan u sentiasa dirahmati Allah. I tumpang gembira dan rasa sungguh bangga dan merasai betapa bahagianya bila segala impian dan cita-cita u dimakbulkan Allah.

ms. diya said...

waaa.. baru baca.. terus on tv9 nie!

comeinye umar. macam dah ngantuk je. hehe.. gosok2 mata. cian dia.

malu-malu dia tny "babah sayang umar x?" hehee.. terbalik dgn soalan ustazah..

ms. diya said...

thumbs up umar!

*lambai2 kat umar..*

typoERRor said...

baru je abis tgk semanis kurma kat tv9..best..umar mmg profesional..langsung tak nampak janggal kat kamera..cute!!Kagum dengan semangat Rizalman..

Princess Creations said...

umar sangat comel dalam tv td..=)

Mohd Azmi bin Mohamed Idris said...

seronok tgk anda berdua, umar comel la...dengan cara cakap mcm tu kan, telah membuat satu rumah saya gelak pecah perut....so cute!! geram tgk comel sgt kan. moga rizalman n umar hidup dalam bahagia n aman selalu. amin. azmi n famili akan sentiasa mendoakan kesejahteraan anda berdua. aminn...

~~ciklinn~~ said...

salam...

alahaiii so cute umar mlm tadi..rasa nak geget2 dia..... nak2 bila dia jawab soalan...alahaiii sopann gitu.... kelakar pun ada..... hahhahahahha

semoga umar terus jadi anak yg cemerlang gemilang dan terbilang dunia dan akhirat aminn....

nieyl_nadia said...

mlm td tgk umar.Memang seorang yang bijak serta sopan bila mengeluarkan kata2..semoga umar akan menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam pelajaran

najjah said...

alamak ruginya xtgk..tau pun bl blk rmh, mak gtau "org celcom yg hias rmh tu dah ade anak, cerdik je anak dia.." heran jg tiba2 mak sy ckp mcm tu, rupa2nya tgk semanis kurma...huhu. kan best klau blh upload kt blog ni..teringin je nk tgk:-)

Lina^ Chan said...

salam pak aji,
hahha ropa2 nya pak aji org utara noo. selama neh x penah dgr loghat utara keluaq dari mulut pak aji. so igt bukan org penang.

psl nasi kandaq hameediah tu baru ja cek makan masa open hse cousin hari tu. best!

rasanya kita patut cakap utara more often la.. pak aji.. pasai kalo x org igt kita bokan org sana. saya pun rimas org dok speaking ja.pasai dok ingat org thailand. yg kawan2 kelas pulak, dok igt saya org key el pasal x penah dengar saya cakap utara..(my bad..)haru la..haha just a suggestion though!

tapi kan, cuba tgk tun mahathir, mmg x lekang loghat utara dia like "apa nama..." like an establishment of his identity kan..cayalah tun!

saya ada post satu entry pasal identiti nih. kalo ada masa baca lah. tajuk dia t.a.b.a.h

wish u all the best pak aji

salam

shanani_sss said...

yang tak leh lupa umar kata "eiii bertuahnya budak ni"...comel sgt

fitty's pinky rose cottage said...

wahhhhhhhhhhh.. that is one awesome birthday gift pak sheikh.. hehehe.. pandai umar pilih hadiah utk babah.. asal babah happy.. hehehe..

anyway.. both of you are super cute together! hehehe..

Rozie said...

Hepi belated bday Bro..
suka baca ur blog n ikuti kisah umar yg cute tu.. keep up gud work n moga sentiasa success n diredhai Allah hendaknya..

p.s : kagum ngan ur new .....(sori tatau nama komersial yg sesuai utk galeri u yg mengagumkan tuu).. tak mampu lg nak pakai ur design.. nengok aje laa.. heheh..

MarlissaMusa said...

dah tengok dah..umar super cute..tapi macam malu2

honeyza said...

salam tuan haji..
actually terlepas nak tengok live kat TV9 ari tu.. tapi nak tengok pasangan babah n anak ni, saya sanggup stream dari website tv9.. comelnya umar.. geram sgt.. hehe... he's such a good boy.. pandai babah umar didik..

minamie said...

salam..
he is so cute..budak yg bijak.
suka tengok Umar..

sekati said...

sanggup xbuka cite lain,semata2 nk tgk umar dlm semanis kurma.tu pn nsb baik sy t'gerak hati buka blog nie.umar so cute.comel sgt2..untung umar ade babah yg baik hati.

sekati said...

snggup x buka cite lain,semata2 nk tgk semanis kurma.umar so cute,pndai..untung babah ada ank sepandai umar..umar jg untung ade babah yg prihatin.semoga Alalh swt sntsa m'berkati niat baik babahnya umar..amin..

eiffa akmal said...

happy birthday...may Allah bless you fil dunya wal akhirah...Amin.. :)

Bagaholicboy said...

Gorgeous clutch!

Bagaholicboy said...

And I would love to visit your lovely boutique one day as well too!

aina_amirah said...

babah umar~~selamat hari lahir ..smg pjg umur murah rezeki..da lama tak masuk sini..tup2 semalam boley mimpi plak babah umar ni haha..ini bermakna kene singgah masuk blog nieh..aneway congrats for your atelier opening..chantek sgt2..hope one day bley pegik situ..:)

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam En. Rizal...

Alaaaa...dah lepas dah!..lain kali war-warkan awal sikit tau...anyway, Auntie tengok the 'Tangkap Muat'.

..err..."Happy Birthday" Semoga panjang usia dan sentiasa diberkati Allah. Amin

the anThropologist said...

Salam

Saya nak tanya, kalau saya nak bawa students saya ke butik Rizalman untuk lawatan sambil belajar, boleh ke?

Myladiemaya said...

Abg haji bz ke? lama x update blog :D

diary girl Ocean said...

weh...comelnya ank kau...
happy bufday...
semoga happy selalu....
murah rezeki...
amin3..

dana said...

tahniah sbb dh mencapai usia 38, tahniah utk pembukaan an atelier...
go go cayok utk u...

kaktaya said...

Manage to watch Umar... tapi last minute lah. Tu pun anak dara i yg 10 thn tu ingatkan. So cute....

Pak Hj pun cute gak hehehe

ainadbling2 said...

best sangat tengok umar kat tv 9 hari tue.. baik jer.. sopan .. bagus anda mendidik nye.. teruskan

mama suri said...

umar..aunty nak gak beg gucci tu jugak leh???hhehehe

qathrunnada said...

br smpt bc entry ni pg jumat smlm & berkobar2 nk tgk semanis kurma, so, tuggu le smlm..tp pasal jampi2 la pulak rasanya. heran, pe kaitannya.hahaha... xperasan tarikh dlm blog dah tulis, bc sekali lalu je..lalu check kt tv9 online.. ada la jumpa.. lawak la cr umar ckp gaya 'sopan' itu, mcm dah praktis jerr.. cukup bijak mcm dah biasa jerr. & bila datuk tu ckp srh cpt kawin, terus terpikir 'oh, mesti trsggggggt la suuuuuuusaaaahhhhh payah sape mnjd wife rizalman' becoz sy rs anda seorang yg sgt perfectionist yg penah sy kenal & tahu(baik di alam maya ini @ nyata), baik male @ female ok.... maaf,terus terang..

& kalau kawin krn utk kebahagiaan u @ umar as Datuk tu ckp dlm tv, sy rs dah dapat pon..terus terang lagi..malah yg dah kawin pon ramai xdpt kebahagiaan yg u & umar dpt ok..(sy lawyer syarie ok, so, terlalu byk kes2 yg menyebabkan sy pon takuuuuuuuut sgt nk kawin)hehehe

jap 1 lagi, kalau kawin krn nakkan kasih syg seorang 'ibu', sy rs umar dah dpt jugak, coz i think u lebih 'motherly' than sebahagian mother2 yg ada di msia ni... mmg bertuah umar than anak2 yg terbiar walaupun masih ada parents.. pon, terus terang jugak ye.tengokla hasilnya: refer to umar yg memang menyejukkan mata memandang (rupa & sikap)

ok last, kalau kawin pon lagi bagus.. ikut sunnah & dah 100% menjadi umat Nabi, & pahala segala ibadat spt solat, puasa kita pon berlipat2 ganda2 berbanding yg masih bujang...& ada yg mendoakan bila kita tiada. lgpon trsangat le mampu...

maaf memanjang komen kat sini, nk hilangkan stress dgn kes2 yg menimbun...lgpon jarang dpt ada ms jengah sini. hahaha, tetibe je mcm tu. ok smg berjaya apa yg dihajati to u & umar

azima said...

salam..
sy tgk semanis kurma ituhari.. :)
suka ayat.. cikgu kata 'betuah betul anak nie' n my son juga suka guna ayat sy sama :)

kakintan said...

salam Rizalman..HAPPY BELATED BIRTHDAY TO YOU..semoga panjang umur murah rezeki dan sihat tubuh badan..amin

@xiM said...

sayang umar kat babah dia..:)

nobody said...

Happy Belated birthday... comeilah umar nie.. nak pinjam boleh tak ? hehehe

mineral oil said...

i like that bag damn much!

yaniex5 said...

salam..nape ngan ayat `pak aji dh wat hal lg' sy krg fhm..cam emo jer bunyiY...

jannah said...

hari ni i tertarik to be a blogger sbb nak tinggalkan komen ni. baru td tgk tangkap muat pasal u buat baju kahwin untuk an yang tak ubah macam baju kurung raya jer. bg i rekaan u tu takda ape yang specialnyer. takat labuci2 n kain lipat2 jer. ramai lg designer lain blh buat mcm tuh takda apa yang nak dibanggakan. u boleh ckp baju yang abg die sponsor alas meja. cuba org ckp mak bapak u yang susah dulu xmampu beli baju ribu2 pakai alas meja. ape perasaan u? fikir2 kan la. selama ni ramai bangga2 kan u. tp mulut u tu bg i sikit pun i tak respect. for me u r zero. tak pandai jaga perasaan org. dalam tangkap2 muat sebelum ni pon. semoga u dapat balasan Allah kerana mengecilkan hati org. Dunia ni bulat, u takkan selalu berada diatas.

Izan said...

hihihihi comei giler umar ni.. muka dia dgn babah dia..sebijik jek..

MarS! said...

x sabar nak usha busana muslimah by rizalman!!.. ^_^

AdiE said...

hepy belated bezday rizalman..
love ur wedding collections!!!
seriously...

Behonce said...

The Guch (nama manja I call Gucci) is so rock like ha! not rock kapak but rock Marilyn Manson ala gitu!

But never ever use it as a shoulder bag. Mmg x sesuai! As a clutch, the Guch lagi rangup and mengaum for attention!