Fabulous fc

Thursday, November 19, 2009

secebis kata hati

Blogger jannah said...

hari ni i tertarik to be a blogger sbb nak tinggalkan komen ni. baru td tgk tangkap muat pasal u buat baju kahwin untuk an yang tak ubah macam baju kurung raya jer. bg i rekaan u tu takda ape yang specialnyer. takat labuci2 n kain lipat2 jer. ramai lg designer lain blh buat mcm tuh takda apa yang nak dibanggakan. u boleh ckp baju yang abg die sponsor alas meja. cuba org ckp mak bapak u yang susah dulu xmampu beli baju ribu2 pakai alas meja. ape perasaan u? fikir2 kan la. selama ni ramai bangga2 kan u. tp mulut u tu bg i sikit pun i tak respect. for me u r zero. tak pandai jaga perasaan org. dalam tangkap2 muat sebelum ni pon. semoga u dapat balasan Allah kerana mengecilkan hati org. Dunia ni bulat, u takkan selalu berada diatas.

November 17, 2009 5:49 AM


komentar di atas telah ditujukan kepada blog saya oleh seorang insan yang begitu 'mengambil berat' tentang diri saya.. atas dasar demokrasi,saya ingin berkongsi bersama pembaca2 blog.

p/s: rindunya nak menulis!

81 comments:

farisha ::dotted:: ef said...
This comment has been removed by the author.
farisha ::dotted:: ef said...
This comment has been removed by the author.
Fizah said...

salam...
tak perlu la komen begitu sekali...
dalam masa yg masa yang bg komen tu pun dah sakit kan hati org juga tanpa di sedari, malah pembaca setia blog rizalman juga akan terasa hati.. Saya juga tak pernah miss tgk tangkap muat, be a positif la dgn apa yg dikatakan..
tak perlu la nak emosi sebegitu rupa.. Balasan tu hanya Allah sahaja yg boleh jatuh kan.. Wallahualam..

ratna said...

jgn ambil pusing lah komen cam gitu. tp kelakar la jannah tu. kesian pun ada gak kat dia.. bukan main berapi lagi bg komen..tp diri sendiri pun tak tgk.. bagus sgt ke dia tu?

iniCIK yASmin said...

well bkn suma people perfect n like each other kan
she just one of ur fan yg xnk ngaku kot..heheehe..die kutuk2 ur design lum tntu die ley wat..i admire ur design..keep it up..

Nazuha said...

sabo je laa..

farisha ::dotted:: ef said...

jannah: jangan garang sgt kak.. tegur elok2 eh..x elok doakan yg buruk2..no good..no good(geleng2)

rizalman: mntak maaf la kat orang2 yg penah terase hati ngn u..jangan tggu raye eh..

p/s: macam bg komen kat fb la pulak..

Nidza said...

kita perlu muhasabah pd diri kiter sendiri dulu sbelum kata org lain..
pada saya, rizalman..jgn peduli kata org...
sekali melangkah jgn pandang ke belakang...semoga berjaya dlm kerjaya u...masih byk org yg puas ati dgn hasil tgn u...

Aniem said...

Erm...just think +ive k rizalman!

Shazwani said...

salam..cik jannah perlu bace smua stori kat sini kot..baru cik jannah tau sape rizalman ni..huhu.biasela tu nobody perfect kan..kadang2 kite tak pasan pun ape yg kite ckp.mcm en.rizalman ade ckp sblm ni..mulut nye spt 'longkang' skit.huhuh.cik janah pun ape kurangnyee..tak gitu..?cara tegur pun tidakla secara berhemah...

Riena said...

x semua orang mampu pakai baju rizalman.itu betul.jannah cuma luahkan isi hati dia je.mybe ada juga yg merasa mcm tu cuma x berani nk kata saje....

Jen Dowh said...

salam rizal,

honestly masa i tgk tangkap muat mlm tadi, i agak kecewa cara u komen psl baju N yg abg dia belikan...adoila why rizal cakap camtu on air

wpun u takde niat nak insult baju N tapi komen camtu hanya sesuai ngan kawan2 rapat yg kita dah biasa(tu pun boleh sentap) not with strangers

esp on air its a big NO sbb ia libatkan maruah org lain ... mungkin jannah antara org yg personaly hurt dgn komen u

wpun jannah sounded harsh tapi i know where she's coming from

next time pls be extra careful esp when u are on air

all the best

yana2605 said...

aii..emosi tlebih lak jannah nie ya..u mendokan bnd tak elok kat org tak risau ker org mendoakan u mcm tu gk..i yg bc pn terasa ati tau..so bole ke i doakan u mcm tu gk??
mmg elok bingt sesama kita tp ayat and cara tue bia la btul..jgn smpai menyakitkan ati org lain lk..
anw rizalman org yg bjaya mcm u mmg ramai yg dengki so bersabar la byak2..janji niat and ati u baik..tuhan tau aper yg ada dlm ati kita nie..

jana said...

Salam Rizalman,

Maafkan saya jika saya ingin memberi pendapat saya.Saya tidak menyokong kepada sesiapapun,memang pada saya masa melihat rancangan "Tangkap Muat" itu hati saya pun terdetik juga,bila mendengarkan beberapa perkataan yang dikeluarkan oleh Rizalman dan Dzulfadzli.Perasaan yang terdetik dihati saya ketika itu ialah perasaan yang tidak enak.
Sedangkan saya yang sah-sah tiada kena mengena dengan An pun agak terguris,An and family terutama abangnya saya tak tahulah.Hopefully mereka ok.kalau mereka ok alhamdulillah.

Maaf lagi sekali Rizalman kita sebagai manusia mungkin tak perasan kadang kala apa yang kita lafazkan boleh menyentuh perasaan seseorang,dan kadang-kadang tak terniat pun kan.

Takpalah apa yang terjadi biarkanlah berlalu,cuma apa-apa pun
selepas ini jika kita tidak dapat menjadi yang terbaik tapi biarlah sekurang-kurang kita baik I mean (berhati-hati)

Ini hanyalah pendapat saya Rizalman,pandangan ikhlas dari seseorang mengkagumi bakat anda dan kejayaan anda.

Saya jana(bukan jannah ya)

Cheedah said...

kadang2 bukan rizalman ja boleh tersilap cakap...
kita ni pun boleh tersilap jugak
dlm nak tegur org awak pun xsedar awak pun dah kecilkan hati org lain
who are u to judge someone else is ZERO?
Sampai mendoakan yang xelok kepada org lain
tegur tegur jugak tp biarlah kena dgn caranya

bOyFeiZ said...

untuk memberi nasihat atau teguran dalam ISLAM sendiri menitikberatkan hikmah dalam segala hal..tak salah menegur tapi biarlah cara itu tidak terlampau..

kepada yang menegur: kata-kata kena berhemah...

kepada yang ditegur: ambil sebagai pengajaran...

hidup tidak pernah berhenti dari mengajar kita...belajar itu adalah wajib...sedangkan RASULULLAH sendiri amat menitikberakan bab-bab belajar

-ingat kisah nabi dipeluk kuat oleh jibril dan disuruh menyebut IQRA'-

so belajar is universal..and belajar dari kesilapan adalah belajar juga..

p/s: macam kuliah agama lak..tp xd tauliah ni..kena tangkap jais x..?? hiksss

salman said...

mengikut tahap atau standard tuturcara/moral/agama, en rizalman dlm tangkap muat itu mmg ternyata dah 'downgrade' atau memrendahkan maruah An dan keluarganya. kalau org kurang tabah pastinya sudah menangis, kalau org jenis kurang sabar, pastinya dah marah.

walaupun byk peminat atau penyokong en. rizalman melaungkan "nobody's perfect" tapi kalu terus jahil bab tuturcara nih maka senangkata kamu semua bertanggungjawab melahirkan generasi yang celupar mulutnya/ biadab. jadi mana ruang tanggungjawab kamu untuk menegur serta memperbetulkan?

saya nampak program ini niatnya murni namun masih tak menghalalkan cara. malah elemen2 negatif yg ternyata terpahat di hati penonton2 daripada benda2 positif yg kami dapat. org yang bijak pandai mungkin amik yg 'jernih' aje tapi org yang kurang pandai mungkin terlebih amik yg 'keruh' drpd bende baik.

oleh kerana sasaran penonton 'tangkap muat' tersgt luas maka saya sarankan en rizalman berhati2 memilih perkataan2 yg sesuai.

p.s: en rizalman ternyata berbakat
p.s.s: saya rasakan keceluparan en rizalman mungkin sesuai utk golongan yg rapat dengan encik kerana mereka dah kenali serta memahami encik (kalu masih nak bertuturcara camtu jugakla)

Miss Zuraiza said...

Opps! Apa kes lak ni? Kui88..
Assalamualaikum abg Rizalman n pminat2 setia abg Rizalman..hihi. (sy pun salah sorang tau ;p)
This is my first time actually i leave my comment here. a bit scared lah. huu. :p
hmm back to d story..pasal benda ni kita tak payah laa nak diperbesar2kan k?
just forgive n forget can? :) erk,cannot?? :'(
nak brdendam pun tak baik jugak apatah lagi nak doakan benda yg tak baik ntuk org lain. kan? even family N pun tak cakap apa2 pun lagi happy ada lah. hihi. mana tak happynye time wedding pakai bju abg Rizalman..fuhhh! best giller! haha! tapi tak tau laa kan klau sebaliknya. hee.

to sis Jannah : Dont let emotions control u k my dear sis. :) Its not as bad as u think. Peace! ;)

to abg Rizalman : B strong tau! May all great success be wit u always. InsyaAllah. :)

Yaya said...

salam.
i still love what u're doing.
i'm still a fan.

dan kepada kak jannah,
nama bawa maksud syurga.
bahasa dia..agak kureng.
lazer boleh tahan..tak kena dengan nama tuan punya badan.
jaga nama baik anda ok.

luvelymummy said...

Salam...
Tahniah coz rancangan tangkap muat tu memang best giler..
Banyak benda yang kite boleh blajar dlm rancangan tu... meke-up, dressing, & whateverlah..
I cume nak cakap...
LANTAKLAHHHHH aper orang nk ckp janji u bahagia...
"DO I CONCERN U?!
.... hiii..hi.....
Kim salam ngan anak u, memang Chomeell..

luvelymummy said...

TAHNIAH..... Rancangan Tangkap Muat memang best gilerlahhh... Banyak info yg i dapat kt dlm tangkap muat... klau boleh i pun nak masuk..

Pasal comment tu...
PADULIKAN apa orang cakap, janji u bahagia...
u gunelah tagline ni..
DO I CONCERN U?!....
hii...heee...

tunku nel said...

Well Rizalman, it is not a pleasant experience, but there will be times in our lives when we come across people who do not like us, and likewise we are going to meet people we don’t like. Rather than taking it personally, we can let them be who they are, accepting that each of us allow to have different perspectives and opinions.

Janna, don't you feel like a loser? Islam allows that people try to excel and do things better, but without getting involved in hatred and jealousy and without wishing bad things for others. You're pathetic.

luvelymummy said...

TAHNIAH..... Rancangan Tangkap Muat memang best gilerlahhh... Banyak info yg i dapat kt dlm tangkap muat... klau boleh i pun nak masuk..

Pasal comment tu...
PADULIKAN apa orang cakap, janji u bahagia...
u gunelah tagline ni..
DO I CONCERN U?!....
hii...heee...

Monalea said...

assalammualaikum rizalman,

masa tengok rancangan tangkap muat tu , saya terpikir jugak kenapa rizalman ckp gitu. tak terasa hati ke si n tu.tapi bila pikir balik ...takde pa lah benda tu. no hallah...anyway suka tengok n . simple je but sweet sgt.congratulation 2 rizal n zul

cik didie said...

rizalman, nak buat mcm mana dah dier senang TERkecik hati..kesian dier..tak tahan 'lasak' betol.. hikhik but some hows she's ur BIG fan tue..kalau tak nape dier sebok nak kasi komen kan..hehe pity her. owh btw, send my kiss to umar comey!

ja amran said...

salam...

saya setuju with fizah, komen tu ada asas tapi tak perlu kasar sampai gitu sekali.

saya suka rancangan tangkap muat. ada certain things yg boleh mengecilkan hati, that needs to be improved, sapa yg tak buat mistakes... and most of the things are true. kadang2 benda tak elok ni susah kita nak sampaikan, tapi walaupun perit, kita kena bgtau jugak. eg. pasal jenis muka pengantin tu, if zulfazli tak bgtau muka dia square ke, dahi luas ke, she wouldnt know the best way utk cantikkan muka dia. maybe cara tu kena lembut sikit...:D

but i still love your show. and i love the dress too. it may seem simple tapi belum tentu org lain dpt hasilkan sedemikian. kena dgn pengantin :)

Izan said...

hihihi..setuju skit2 dgn luahan jannah...tu la.. xsemua org leh trima cara org lain..

Yg lain2 dm segmen tu dah Ok.. cuma bab baju yg di sponsor oleh abg dia dikatakan sperti "alas meja" tu cam agak keras bunyi nye...

Baru je pernah TERpikir nk pakai baju camtu bila kawen suatu hari nanti.. terus xjadi nk pakai hihihihi...

Tp xpe Lah.. biarpun ramai org ckp or even my fren pon ckp rizalman ni "mulut puaKa" sy tetapppp admire giler kat abg rizalman...

Yg baik kita jadikan tauladan,
Yg buruk kita jadikan sempadan...

Tak salah saling mengingati antara satu sama lain... Kalo tak di ingitkan nanti kita mudah lupa...

All the best to you!
CaYOkkkk!!

niesa said...

there's truth in what she says.salute u as a designer but u should think more thoroughly before saying anything that might offend others.

niesa said...
This comment has been removed by the author.
Fatul Akrul Ramli said...

:)

F@R!$ da M.A.C said...

kita tak mampu memuaskan hati semua pihak. sementara manusia selalu mengharapkan yg terbaik utk diri kita umpama kita malaikat yg sentiasa berada pada landasan yg baik belaka. namun ambil ap yang telah terjadi sebegai sesuatu yg positif utk kejayaan kelak. Semua org bermula dari kesalahan, lalu kesalahan itu dibaiki utk menjadi lebih baik. sekiranya usaha diteruskan mungkin kita yang terbaik. BE YOURSELF! TRUST YOURSELF!

naina aziz said...

Salam Rizalman,
Tertarik ngan topik di atas...kta org pun ada tgk tangkap muat. Dzulfazli pun kekdgn bnyk terlepas ckp tp mungkin dia kurang di komen. Takpe lah.....kta sbg manusia kekdgn tersilap,dan u beruntung sbb ramai yg memberi komen tak kiralah + or - ......... ambil lah sbg iktibar. Cuma saya terkilan dgn komen cik jannah...w'pun emosi, jgnlah mendoakan yg tdk baik sesama islam...takut2 Allah terbalik kan doa itu kpd org yg mendoakan td. Semoga Rizalman di beri hidayah utk jd lebih baik dari hari ini & menjadi cth yg baik buat Umar dll..... Dlm sepuluh yg membenci, pasti ada ramai yg menyayangi.....muhasabah diri k.

AlexAlabasta said...

For people yang cakap "takde bendelah semua tu" actually ADE bende. Life's like that okay? Hearts are fragile at places least expected. Put on her shoes, then barulah y'all faham ape bende yang takde ape2 tu, hehe~

That being said...

I think awak tak patut ikut cakap yang suruh pedulikan aje komen2 macam tu. I know you're not that kind of person yang 'lantak kaulah', after all human beings learn from mistakes and it was a mistake you've made. Kudos for putting the comment on!

Improve je la, that's all I can say. Don't be too obsessed with the fabulousity of Western speaking style as we're humble and respectful Eastern, but continue being your-creative-and-critical-thinker-self, k? Janganla bende ni nak patah semangat pulak.

Ganbatte!!!

"Digest the positive and make full use to benefit"

najjah said...

hoho!memang dahsyat penangan TM ni! bertambah dahsyat krn mulut agen2nya! tapi trus terang setakat ni sy blh terima segala mcm komen 2 agen ni, krn sy lihat komen diorg ni dr sudut pengetahuan & kepakaran diorang yg dh establish lama bidang ni. kiranya komen yg mmg blh dipakai, dan bukan semberono...mmg sgt informatif! sekurg2nya org yg buta fesyen n bergaya mcm sy ni 'pandai' la skt

cumanya sy kurang setuju komen2 yg mengaitkan dgn 'kejadian yg dah semulajadi' yg sejak azali dikurniakan, cthnya: kening cawan dan pendek.. itukan mmg ciptaan Ilahi, & ciptaanNya adalah yg terbaik untk hambaNya! tak boleh diubah! Maaf ye, itu pndangan sy:-)

komen2 lain mcm gemok ke, alas meja ke, peha gedabak ke dll tu blh diterima. lagipon itu mmg dari salah sendiri kan.. dan masih blh diubah. jadi apa salahnya ditegur, agar terkesan n berubah ke yg lebih baik. lagipon yg menegur kan org profesional... bukan senang tu!

to jannah: ada betul jugak apa yg cik tegur, tp berhemah la.. lgpon nk tegur diorg ke arah kebaikan, tp diri sendiri pon laser, so, mcm mana nk tegur org mcm tu.. n beza tau tegur org N kutuk org.. so, for me komen u lebih kpd kutuk.. sori ye:-) mgkin hati u xbrmaksud sdmikian...

n satu lg to jannah, rizalman kan mmg terkenal dgn design yg simple... so, mmg la dia berbeza dr dsign2 yg lain... tp simple2nya adlh elegant.. saya buta fesyen tau, tp satu tahu trademrk sesetengah dsigner... maaf ye jannah.. n maaf ye rizalman:-)

dAia said...

salam....

hmmm.. pengomen tu mmg ader hak nak komen... tapi...errr.. cik pengomen.. sedap nye anda mengomen yer.. anda juga tak kurang hebatnye berkate2...
sabo byk2 je laa encik rizalman yer... bak kate org, buang yg keruh amik yg jernih.. same2lah kte muhasabah diri..
hmmm... good luck for what ever u do.. =]

Doubleaye said...

Well..what don't kill you, will only make you stronger :) Insya Allah...

yan said...

sorry to say..kata2 rizalman n zulfadzli dlm rancagn tangkp muat tu mmg agak laser n memalukan org itu..tmbh lg satu m'sia mnonto..tak smua org mmpu beli pakaian or alat mekap yg mhal2, yg cntik2..but for me, tak perlulah nk samakn pakaian tu dgn lapik meja or anything...mybe u hnya nk buat lawak, tapi lawak tu blh mgecilkn hati org...
anyway i salute dgn hasil kerja u n zulfadzli...mmg cntik..tapi kata2 u tu, i hope u bolh ckp dgn sopan lagi next time..ni just my pndapat..i still peminat u.. :-)

mama suri said...

bang..peduli lah org nak komen apa...janji nawaitu kite betul..tangkap muat tu kecoh siut..suka layan...

~ aRora_aTeh~ said...

salam...

setuju dgn Daia..
sumer org ade hak nak bg komen..
msg2 ada opinion..

honest...mse tgk rancangan tu pun..
terdetik...ya rabbi..ad epulak smpi ckp baju tu mcm alas meja..
hm...pe gaknya prasaan family tu mse tgk wktu tu ek..

cume tula..bg pihak yang menegur tu pun...jaga la bahasa sama..

kita nk menegur kesilapan n kelemahan org..tp kita sendiri guna n tunjuk kesilapan n kelemahan kita jugak kan????

tegur tu tanda prihatin....
tapi tegur biar ada hemah...
barula membina...

n pada yang ditegur pula...
hm...renung2kan naper ade org tegur kita....

kita muhasabah sesame yerk..
^_^

sekian.

Diana Jamil said...

punyala lama sy tunggu nk baca post baru, alih2 ini yg sy baca...aduhaiiiii....sakit juga hati ni.

Cik jannah sayang, cik jannah sayang ni follower blog ni ke? np dtg blog ni kalo semata2 nk ckp buruk2 kat org? perlu ke nk mendoakan yg buruk2 kat org? kalo nk bagi nasihatpun...biarla berhemah...baru la org pandang awk ni sbg org yg ada tamadun...

Pd sy, awk ni pun 'lebih kurang' je dari segi adab n budi bahasa...

oh ya...mungkin cik jannah sayang ni kerabat suku sakat family N kot...tu yg melenting mcm pungkoq dicucuh api...kalo ye, sy paham la...

Mungkin betul kata2 en.rizalman kite ni mengguris sedikit sebanyak perasaan N sekeluarga, tp sy percaya, bkn niat dia nk ckp mcm tu...kite pun kdg2 (bkn kadang2 selalu juga kan?) tanpa sedar da mengguris perasaan org lain...kebetulan silap dia tgh on air je...

Cik jannah sayang, jgn biar hati kamo tu busuk dgn rasa benci dan iri hati...ingt, balasan Tuhan bkn ketentuan kite...

PEACE!!!!

Fazila said...

biasa la...dalam tv show mesti nak add up some drama supaya...cerita lebih menarik dan orang ramai pun tgk..tgk ramai yg beri komen kalau tak, sapa pun tak pun tak peduli...huhuu..think positive dan jgn cepat melatah...kadang2 org kasi negative comment tidak semestinya tak baik, kadang2 sebab kan comments tu la kita boleh improve diri kita...mmg sounds harsh tapi kalau tak buat mcm tu samapi bila kita tak sedar ..betul tak????

Suzie said...

sy bkn nak menyokong jannah atau rizalman sbb manusia mmg khilaf...amek la sesuatu yg positif dari komen jannah supaya kita semua jd hambaNya yg lebih baik dan beringat pd masa akan dtg.

minamie said...

salam..semua org ada bahagian masing2..terlanjak perahu boleh diundur, terlanjak kata..maaf dipinta

so forgive n forget je..keep up e good works

salman said...

berdasarkan hadis riwayat ahmad, doa yang buruk tak mungkin dimakbulkan Allah melainkan doa2 org yang teraniaya (tak kira agama)(nanti saya carikan dalil ayat2 al-quran pulak)

saya tak rasa yg si jannah tuh secara terusnya teraniaya oleh en rizalman

tapi....

kalau keluarga An, hendaklah en rizalman cepat2 meminta maaf kepada mereka.

Malaywood said...

Fcuk em all.

youre rizalman.

and youre fabulous.

p/s :they know nothing.

annhuzi said...

wah jannah u da femes skrang, rizalman highlight kat u.

i tink d fact dat rizalman mada ur comment the talking point, he is taking into cnsideration ur fdbck ( no matter hw harsh it sounds, i gues u wana make him feel like hw u tink his caustic remarks had caused hurt) and he is collecting data fr others to find out hw many terasa like u.

gd to speak our mind. We all learn fr mistakes to become better.

Ana Joe said...

Haha!! It's funny because kalau ambil Rizalman, tentu sekali berduit dan kalau ambil Rizalman.. tentu sekali ada sedikit admiration kepada dia.. dan kalau rasa2nya komen pedas Rizalman tu dilepaskan secara tidak serius.. mungkin orgnya sensitif. Dan mungkin juga rekaannya begitu kerana budgetnya yang tidak seberapa dan atas kehendak yang punya diri. Rasa saya.. kalau pemakainya demand nak kan sesuatu yang unik, tentu sekali Rizalman akan buat. Anyhow.. this is a part of life. Take a breather and move on.

Ana Joe said...

Sorry.. i misunderstood... ingatkan dia ni client you.. bukan eh.. hanya org yang tengok tv? oooo.... sian kat dia. Kalau tak suka, jgn tengok kak.. senang citer..

shuweet said...

sabar bebanyak ye cik rizalman..pempuan tu dengki la tu kot..die tak reti nak wat baju gitu...

yusma99_74 said...

kadang-kadang kite perlu terima komen org yg cakap kasar/kesat ni...biar kite berfikir sejenak apa yg telah kite lakukan dan berubah ke atas kebaikan...

Seha's blog said...

xper..i tau u baik..hehe..biasala tu manusia...mest ada wat silap...so dont take it personally..=)

hasliyah said...

hmmm...perspective...view individual sgt berbeza...cara kite terima sesuatu itu..baik atau buruk..bergantung kpd cara yang menerima..kalu kite +ve...pasti jadi baik...tapi kalu kite terlampau sensitif...-ve..pasti jadi tak baik...
jannah..mungkin perlu lebih be easy...be slightly +ve..pasti tak timbul isu kecik ati...
utk team TM...kalu so straight...komen pun so cover2 line...kan tak fun...pasti geng TM tiada niat memalukan mana2 pihak...cuma nya...yang di tangkap perlu lebih +ve...dont take things too hard...be easy..pasti hidup lebih ceria...

p/s:..kalu rekaan rizalman lipat2 kain ajerr..masakan bleh maju jaya...kaya raya...kannn..:)..

farisha ::dotted:: ef said...

selamat hari raye aji...
aku tgh buat baju tunang kawan aku..jangan kawan aku yang terkena tangkap muat sudeh...

p/s: to pak aji, usaha, takwa, mulia (trademark uitm)...

rafiq said...

sy agak tertarik ngan issue ni.. biase just silent reader...

kekadang dlm diam kita dah mengguris prasaan org..abg rizal, i really adore u..ble u kata bj is sponsor by u..i excited sgt2...
ble tgk 1st word yg kuar dr mulut sy 'ala biase je'..ke kru tangkap muat de certain budget for anne???
for me kekadang laser u tu sound klakar but sometimes.. isu nye skrg 1malaysia tgk...takut la plak aibkn org...

tp kan abg rizal..u tetap de best designer...baju yg sarimah pkai tu cantik...cam fafau pernah pkai same design jerr????

ツbieaz @ bie Azreenaツ said...

salam..
first time singgah sini (^^,)

Terkejut gak jannah bg komen cam tuh....bukan main marah dier mengomen!Menegur tuh biar la ada hadnya X payah laa nak beremosi kut.

Rizalman..jgn peduli kata org...pekakkan telinga je.DO THE BEST.

from brunei...

Ms Wong said...

Rizalman,

ambillah teguran tu sebagai pengajaran
dan sempadan
semuga hari2 yang mendatang akan membuatkan kita lebih berhati2..

Berdoalah kepadaNYA semoga kita diberi ketenangan..

InsyaAllah

missmolly said...

aslmualaikum and hye peeps!
before jumping to any conclusion or assumption...nk tnye sket =)
1. program tangkap muat ni live ke?
2. takde editing ke before on air at astro?(so i rase produksi kene alert utk edit bende2 mcm hos 'terover' script ;p)

hehe ^^,mr rizalman:
1. dlm resume u secara tak langsung dah jadik hos kat tv. bermakne tambah lagi satu medium yg membantu org kenal hasil keje u n yg pasti bertambah glemer n mudah2an bertambah bagus bisnes u. ouchh,kelasss gituuu!

2. apart from that, if u think u nak serius in hosting on air program, xrugi if u takes class in PR or related class to enhance ur skill.

3. back to the comment above, my opinion, u dah berada di atas level yg baru, masyarakat dah kenal u ,they start giving u attention n dah siap tahu ur blog okayy... u bukan lagi org di sebalik tabir =) maybe next time, u blh memperhalusi ur point and how to raise it.maybe like paknil,die buat secare indirect but the point people still can get it and again people leh ketawa n faham its a joke.i rase tak layak nak tegur/advise u, sbb i kagum dgn who+what u are.it sounds cliche, takes the comment to help u build up ur new carrier =)

4. to saudari jannah: thank u for 'such' a comment, appreciate ur point, time and attention =) agak kurang ok mendoakan yg buruk2.kalo kite tak suke ape org tuh buat,kite pon jgn buat bende yg same mcm die buat =) lebih elok kite doakan die sedar kesilapan die dan berubah utk jadik lebih baik ;p

Mr. Rizalman, never stop learning. im seriously proud to see 'successful anak melayu' like u.hati kene bersih,niat kene betul.remember where u belong ^^ have a nice journey.

p/s:tomorrow u "happy pasaring" x?

qathrunnada said...

Terus terang, ksmplnnya ada benar jg kt2 jannah tu, tp trover pulak. kalah laser RI & ZF! Siap doa bagai lg! siap blh komen pasal rekaan rizalman lg. mmg tahap expert ni.. habislah RI & ZF. silap2 agen TM season 2 JANNAH! Senang2 brgabung je 3 org ni:) sure mlambung rating TM..

tp rizalman, mmg ramai yg marah sgt psl statement u, di rmh, di opis sy, malahhhh di courttt… hehehe~ smpai trbawa2 diorg ni. .. sbb mmg kebanyakan apa yg dikomen tu mmg dipakai olh kebanyakan manusia di mlysia ni… tu yg terase sgt tuuuuu…tmbh2 alat2 make up tu… so sape yg guna benda yg same tu mmg terase& mmglah marah kan, jgnlah salahkan diorang, manusia hati len2, rmbut pon xsame hitam.. tp ape2pun org kata pasal rizalman ni, sy tetap respect dia (amik yg positif) coz dia dah buktikan kejayaan anak mlyu yg dah mngalami berliku2 kepayahan hdup ini.. ntah2 dia lg terok dikutuk sblm ni sblm brjaya mcm skrg…Cuma apa yg baik & perlukan perubahan, baiklah berubah…lbh mantapppp lg:) tahniah jannah krn ‘berani’, sy pasti rizalman pun sdkt terkesan dgn komen u… klu tak, dia xkan paparkan u punya komen… tp untung kat peminat dia la coz rmai dah rindu entry terbaru dia… (haha.. lps ni sng jer klau nk suh rizalman bt entry baru, komen yg pedas2 mlampau skt:) gurau je…

p/s: suke word mangsa TM mggu lps (jasmin) "taknak palsu2!" & suke tgk uoll yg sungguh2 nk femininkan budak tu.. (tp klu sy jd jasmin, siaplah 2 org ni aku 'lelakikan' hehe, gurau je..

acHap~ said...

haha. mulut orang kan. u mmg xkan boleh hidup kalau dgr kata org kan? so, juz take it as an advise. tp, beselah, mulut celupar. kalau komen baik2 jek, smp bile2 la org xdengar. ape2pon, semoga terus success ek. ^^

nadirah_nor said...

ukh sabar ekh..
klu nk tapis2 bosan arr tngkap muat tuh..
saye still pminat no 1!!!

Hani said...

salam ri,

erm.. buang yg keruh amik yg jernih.. walau pape pun anggap lar ni sebagai satu rencah dlm kehidupan.. anyway take care always..

ridzuan said...

Tangkap Muat 'Makeover kawin Special':

baju kawin original yg abg die beli kat tepi jalan kat indon macam kain alas keranda...(i thought this is soo funny and mean!)

some people here might think this is harsh..but its reality show man..

being a fan of reality shows like 'The Simple Life' and 'Queer Eye for the Straight Guy'..i think ppl here doesn't have the level of freedom of speech yet like in the usa..

to make it localized, some content needs to be adjusted to suit the viewers here..otherwise the ratings will hurt..how??

Myladiemaya said...

mcam good good je nak bg komen.. apa pencapaian dia selama ni..? Ingat lah org dah kerja keras.. tk perlulaa awk nak komen mcm tuh :)

DetectiveGreenTea said...

ASTAUGHFIRULLAHALAZIM~~...panas nye komen....ahahaa...rizalman ckp mcm tu pon mesti sbb nk ubah sesorng tu jgk kan?...supaya lebih kemas dlm penampilan dan berhati hati nk beli ppakaian...btol x?...adui.....

S u H a I d A said...

baik ke buruk semua ni??renung2kan dan selamat beramal..hehe

siti said...

over lak jannah ye

zulya said...

salam..

rizalman:b strong..ambillah ia sebagai iktibar..cubalah memperbaiki kelemahan yang ada..anyway u r the best...

jannah:b cool...

MaMa IyTa said...

salam,
baca N3 yg latest ni...saya pun terasa penatnye....he he he..
apapun...go go chaiyo...
Manusia ni mmg ada sifat iri hati n dengki bila tgk org lain berjaya...jgn ambik pusing ler...

HasneY said...

fuhhh..penat tull baca en3 rizalman kali nih...

anna said...

selalunye yg cntik kan mahal..mebe yg tu je yg abg die mampu beli...

yang pasal bedak batu lak...kebanyakan perempuan low maintenance ni derang jarang bermake up dan derang lebih mementing bahan2 yang natural,tidak terlalu banyak bahan kimia..lagi pun bedak2 mcm ni kan murah kalu nak compare dengan bobby brown...

saya rasa kalau suami derang banyak duit...gerenti x pandnag bedak batu nih.....

saya yakin semua org teringin nak pakai baju cantik2..tapi selalunya yg cantik tu mahal...yg murah sket kalau dalam 50 ringgit ke bawah ade ke?kadang2 100 ringgit bagi orang2 biasa ni pun da dianggap terlampau mahal...

saya pun teringin nak pakai baju rizalman..tapi saya x mampu walaupun dalam 100 lebey pun kena kumpul beberapa bulan untuk dapatkan nya....sigh :(

mama eta said...

tergelak jugak bila baca komen cenggitu...tapi takpe mr.rizalman never give up.....biasala tu ada yg suka dan ada yg tidak suka...semua orang berhak bg komen masing2....yg penting tak ganggu jiwa u as designer...amik yg positive dan abaikan yg negative.......chayok...chayok....

syifa' said...

rizalman awak buat derk jer lah kt jannah tuh(nama syurga tp mulut neraka) dia xsuka beribu2 lemon lg yg suka..he3 saya suka awak punya baju semua skali..nk bgtau la ada saya curi awak punya rekaan pastuh saya upah org lain buat harap awak halalkan ok..nk beli rekaan awak saya x mampu la..sorry

Miza Azmi said...

kenape perlu dikutuk2 saudari jannah tu.tegurannya berasas.
terima sajelah teguran dia,x payah kaitkan syurga-neraka.

siapalah kita untuk menilai.

ct said...

Salam...

Ala Rizalman ko jaadikan kata2 JANNAH tu sebagai pembakar semangat. Kalau berani bina rumah di tepi pantai so berani la di pukul ombak...cehhhh mokcik jual ikan kerapu la...hahaha

Anggap la kadangkala kita mistake. Mokcik paham ko penat tahap gaban n stress. Tu yg emotional. Abaikan..Manusia ni bmacam2 sikap. Itu cara dia..biar dia dgn labu labinya...ko dengan deko meko ko! K

anakmakNabah said...

mmg betul pun kata jannah tu...nak 'repair' org pun tatasusila kena jaga.mulut tu agak2 lah juga. citer tu mmg best. tapi jgn lah nak naikkan rating punya pasal sampai tak jaga hati org.

Acik Amalina said...

To Uncle rizalman...uncle ke??? pape jerk laa...hehehe...first skali sbr jerk laa dgn segala kutukan dan komen2x tuh...jadikan komen itu satu cabaran utk uncle teruskan hidup..do love ur life....glad and proud to hav u as a malaysian, oll of ur hardship will get da setimpal balasan...May God bless u...mmmuahhh

Shida Maniiiis said...

Tetbe sy nak gelak bile bc komen cik jannah itu..anggap je itu sebagai satu teguran..bila ade org tegur, tandanya masih ada lagi org syg kan kite..ye idok..? btw, suke bace belog abg rizalman ni..sangat2 humble n sempoi... =)

anonymous said...

salam RI,rasa2 ni ke jannah 2?
www.glamorousgirl.blogspot.com

suddenly i found this blog,immediately i remember this post.

ur fan.

anonymous said...

tp cik rizalman jgn plak tunjuk blog adress 2 dlm blog,sian dia..n habis i.:-)

Nuryn Hashim said...

jelez kot cz x dpt pkai baju rekaan rizalman. haha! so funny la dis girl. dat statement dlm tangkap muat tu is just a joke kot. org kalau dh biase ngn social life akan phm la kot. ni ntah dr ceruk mane ntah. sian.. baju yg rizalman reka tu is a simple but nice touch. mmg la nmpk simple but the material? huh! she needs to learn a lot more bout fashion. nk jahit labuci bukan cantik2 cmtu bukan senang kt oi! tergeliat tgn tau. cube design sebijik cmtu tengok! duuurrrh~

Alizsa Hii said...

Ohhh, yang ni ke CIK JANNAH tu? Suci tol nama ekk? Mulut.. hanjengg je bau ! I x suka ye part kutukmengutuk ni Cik JANNAH oii. U tu, good enough ke nk makihamun org. alaa, poyo pun ade komen aku nihh. Nyway, INSAF lah yerr. Kbye!

*saye budak mude lagi,
sory yer klu x puas ati

:PP