Fabulous fc

Tuesday, June 9, 2009

sediakan troli sebelum hujan

perbualan antara saya dan Prince Court Hospital

P/C: Gud Afternoon! Prince Court Hospital..
RI   : Gud Afternoon..Whom am i speaking to?
P/C :Shana here..boleh saya bantu?
RI    :Hai,nama saya Rizalman..saya nak tanya kat situ buat circumcision tak?
P/C :Ohh..en.Rizalman..(dalam nada yang dah gementar..sbb saya yang telepon).
          ada..kami ada buat..tapi doktor perempuan yang available.
RI    :Oh ok..i nak buatkan for my son..
P/C : Apa? ohh..for myself..
RI    :  Hei!! apa pulak for myself! i cakap for my son la.. I nak bersunat nak buat apa lagi?!haha
P/C : Oh sori2! I tak berapa dengar tadi..(kalau ye pun..kau ingat aku ni mualaf? br nak          
          bersunat..?!)hehe :)


disebabkan oleh peristiwa tadi saya terus menuju ke hospital lain untuk menyambung niat.

Dah teruna pun anak saya ni..Cuti sekolah baik ambil kesempatan buat benda ni.Lagipun biar dia duduk diam2 skit cuti2 ni,takdelah asyik nak bergaduh dgn bibik aje..Semalam Umar da selamat diterunakan.Lega rasanya..lepas satu tanggungjawab. Jadi malam sebelumnya saya ngan Umar main olok2 doktor2. Nak bagi dia tak fobia dgn situasi hospital..


Dr.Asmadi(budak ni kalau di suruh berlakon memang layann jer..!!!)

last2 saya tempah kat hospital ni..

kat lobi hospital..sampai punyalah awal..kaunter pun tak bukak lagi


menuju ke bilik durjana..

rasakan kau..!

'babah, baju ni kenapa terbalik'?
'nanti nampak buntut i macamane'?

'seronok jugak kat sini..sejuk macam syurga'!(Umar kalau tempat tu sejuk je,dia ingat syurga)

dengan babah kau sekali kena tukar baju..

'sebelum sunat kita main psp dulu'!!
kos hospital-rm1077 
             harga psp-rm1100   +       
              total-rm2277     

tidakk!!!! doktor dah datang!!

maaf,scene 18sx tidak dibenarkan tunjuk atas permintaan empunya kemaluan

alamak Umar! macamane babah nak angkat you dari carpark,pastu naik lif sampai tingkat 32?
dah la you ni berat 30 kilo!! You pulak takleh jalan..kita bukan ada wheelchair mcm kat hospital..



think!





think!










AMBIK KAU!!!!!


69 comments:

AmyMizzunderstood said...

OMG..hahahah kelakar plak bila baca this entry!!well at last..umar sudah teruna!!hik3...babah dia tolak ngan troli jek..!agagagga

okinokiyo said...

wahh umar dah terunalah..nangis x?

daydeck86 said...

alamak kesian ngan umar kena naik pakai troli hangkut barang
tapi umar tetao comey

:: vErde+hAzizi :: said...

was wondering ape case 'troli' ngan 'hujan' n waitg patiently for the connection in ur stories...troli mamak mane u pow tue dude ;p

::@FiQ said...

u know what they say bout' designer....kretippp katenyer.....
lawak!

ms. diya said...

hi rizalman, hi umar..

entry ini sgt kelakar. hahaha.
bagus muda2 lg da sunat umar ni. ;)

cepat sembuh ye umar.

Khairulius said...

hahhaha...i pecah perut yer baca entry nie..Umar....

naddy said...

dah selamat satu bab kan... comel je kena naik troli ehehe

HURT said...

hahahahahahahah
skali troli daaa

Nadiah Whoah said...

The best entry. haha. before this i silent reader je. Umar, comel sangat please.... geram!

kaseh said...

Salam,

Adui tak tahan ngan gambar terakhir tu...story line memang best. TQ lah buat i ketawa pagi2 ni.

irdawatys said...

hehehehehe x sia2 i bukak blog ni pg2 ni.....dpt menceria kan pg i...mmg kelakar....sweet sgt.......troli pn troli lah...janji babah nyer x yah dukung umar...x gitu....?

ciknorwangsa said...

Salam -

wah...Congrats to HDB & Umar Nail bin Rizalman Ibrahim....
.....dah besar dah anak Babah....Umar,ada galfren tak kat sekolah?...

Su Hashim said...

comelnya...gambar last buat su tergelak sakan....

Ella said...

hahah..
selalu i jadi silent reader je..
tp this entry mmg buat i happy and ketawa..
selamat jadi teruna Umar..

Cute daddy and son...

beautyinsilence said...

so sweet...n sgt kelakar..hehe..cute n comey sgt umar+babah nyer..he.

rizalman atelier said...

ni yang i tak puas hati ni,klw entry pasal umar,cepat je komentarnye..tapi mmg i sendiri pun tergelak masa i tulis entry ni. Troli tu mmg ada kat rumah..maklumlah duduk kat kondo ni mmg kena ada troli..senang nak nak angkut brg2 naik ke atas. Tu pun nasib baik i tak letakkan dia dalam troli pasar tani!

akuladiva said...

Nasib ada troli, kalau tak mau you kurus angkat si Umar yang montel ni. Cute nyer dia tau atas troli tu.... hik... hik....

missy suzi said...

adoila..soooo-sooo sweet!!!
n umar mmg sgt gojes ok.handsome boy la..cumil sgt2 rs cm nk piat2 je pipi die.adorable laaa die!very adorable..aih!n ENTRY nih sgt kelakar.deym hilarious*sweet young father la u rizalman.thumbs up*

sisdee said...

hahahahhaah gelak besau i tau...

anyway...selamat jadi teruna ek UMAR!! :D

bagus le idea u nie..sesuai tuk org dok kat kondo kan..gd..gd..:D

FizaSharif said...

kelakar betol la entry ni dari cerita prince court sampai la umar kene naik troli.cute betol umar ni.debab2 ! esok badan dia nnti lagi naik tau sbb dah sunat. btw berapa umur dia?

aneesa said...

Omg so funny la your entry. I was trying to laugh quietly in the office. =)

Snow Peace said...

hahahhahaha..lawak la umar kena naik troli...bukan slalu pun kan....

Arief halim said...

huhuhu lawak2...takper yg pntg umar tetap cumey =0

HassiDa said...

hahaha..kelakarnye pic yg last tu..xpe2..yg penting..dah selamat sumanya..babah pun xpenah nak angkat umar kan..

HassiDa said...

hahaha..kelakarnye pic yg last tu..xpe2..yg penting..dah selamat sumanya..babah pun xperlu nak angkat umar kan..

Aspa said...

aduhai, pecah perut baca entry umar ni..wah, babah byk duit ar beli PSP umar, hmpir sama rege ngn cost khatan..

the anThropologist said...

Salam. Just wanna ask memang Umar berbinkan Rizalman ke?

PixiePwincess said...

hahahha tersangatlah kelakar. hazab jugak nak mengendong 30kg naik ke atas.

ms. diya said...

umar skrg da lebih famous dari babah die.. hahaa..

umar, arini okay ke tu? :)

rizalman atelier said...

Umar tidak berBINkan saya..harap maklum. Namanya Umar Nail Rizalman.sekian terimakasih.

ciknorwangsa said...

Salam -

sorry...i yang pepandai BIN kan Umar to Babah's name.sorry....

rizalman atelier said...

:)..takpe

mak C a.k.a Warna said...

salam -

baru rasa lega....(:
Umar dah boleh berlari k?...k tak lalu makan?...manalah tahu..kot2...

Nor Baizura Hj Abu Bakar said...

rasanya babahnyer yang over excited sekali... tahniah satu tanggungjawab sebagai bapa dah dijalankan.
moga Umar menjadi anak yang soleh Amin.

aina_amirah said...

umar sgt cute!!!!!!!nak2 atas troli tuh..siap lapik sejadah lak tu hahah..selalu baca blog babah Rizalman nieh..aneway entry kali ni sgt menggeletek usus saya :D

SaSsYAnGeL said...

Omigawd !! i was smiling n laughing my arse out reading this entry ... aawww.... Umar dah boleh ada gurlfie dahhh !! jeng jeng jeng ... TERUNA in d' house !!!~

... nasib baik im at the office .. if at home, surely ill be tergolek gelak tgk Umar's pixies ... adorable sungguh Umar neyh ... naper la babah letak Umar dlm troli punggah barang tuh ... kesian sungguh la ... ehehehh ... apapun, Umar tetaplah hensem walopon berkain pelikat atas troli ...

\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
Mexican wave to Umar sbb being such a brave boy ... *chuckles*

mak C a.k.a Warna said...

Salam -

Designer Babah - teringinlah tengok gambar Babah & Umar berkain pelikat.sure both look so hensem...hehehe..saper agree sila angkat tangan kiri dan kaki kanan sekarang....

era zainal said...

boys nowdays cepat jer bersunat, x macam dulu2, i tgk darjah 6 baru la bersunat

umar banyak ragam x masa berpantang nie

Hak!M said...

naik trolley?
mati lahh.. haha!

Sha Pattinson said...

Ya Allah ..sian Umar tapi he so look cute! tahniah dekat umar...kendurinye biler

bubbles said...

Hi rizalman.

I've been introduced to your blog by my friend@designer, linda of Kaseh Butik (she's a very big fan of yours).

I love the wedding outfit that u made for my cousin, puan sri nora in melaka last nite. U made her look like a princess. Glittering & sparkling.

Regards from melaka. :)

MY said...

omg.. burst into laughter seeing the last pic..

aizat.cinta.goddess said...

cutest!

cik yaya said...

cute sangat!

Parisian girl said...

ala shiannye dieeee,,so cuuuuttteee!reminds me of my baby brother dulu.

emaiyl said...

hi bubbles! i was there..nape u tak datang jumpa i?nice kan her dress..

bubbles said...

Hmmm.. 'Emaiyl' tu rizalman ke or rizalman's friend/blog follower?
Well, watever it is, my cousin sister looked super sweet in all her wedding attires!
Especially the final nite yang baju lapis2 tu.
Very nice! I wonder if KASEH can make somethg like that...

I'm starting to follow yr blog. Hope u don't mind..

Regards..

Umihannie said...

This is the best entry!!!
I like it a lot.

(Selalu jadi silent reader. la ni dah dok tergelak-gelak tengok umar naik troley barang, kene gak komen)

siap ada saspen mode tu..
think!
think!

good one!!!!

Salpaninot said...

haha..lawak sungguh la ending..haha..

elyna said...

u.. lucu la i baca post yg nie.. tergelak besar i.. umar tak ckp pape ke masa naik troli tue?

haku ko said...

bestnye entry ni..used to be ur silent reader..tapi nak gak la komen sbb tergelak besaq tgk Umar naik TROLEY tu..heheheh

babah dia ni lawak sungguh la..apapun itu lah upah nak bersunat..lebih mahai dari kos hospital :D

mubaraq ahmad said...

kem salam sama hajar... baek punya baring...

C!kpuanmuda said...

hahaha.. klakar giler!

Siti Raudah Siman said...

yg ast tu good idea!!

siti_asiah said...

comell...adorable..
tapi part last tu xleh tahan...
nak wat camne kan?
haha

KR'S SDN. BHD. 2005 - 2009 said...

hahaha.. sian la umar naik troli.. muka sedih tuh..

shanani_sss said...

troli jadi mangsa...
hehehehe...
lawak2

fadz said...

lawak sesangat...haha!!

nazlyn said...

1st time baca ur blog la rizalman..i read thru..and until i finished reading this paticular entry..i laughed mcm org giler ok..anak i pun tanye,,"mamy kenapa mamy?" she is aged 3. susah kan nak explain kat dia..so i ketawa dan ketawa lagi..u've made my date evento i baru baca this entry hari...lawaks! but perfect solution for umar indeed.. :)

ili syazwani said...

hahahaahaaha kelakar. kes naya ni.

umie_ina said...

alahai... comelnya.....

sherreny said...

Bro. Rizalman....... shoot babak citer ni kelakar... u really sense of humor penuh sesangat.... but to tell u the true... i like it bah!!.... haha... bagus tue idea angkat umar ngan troli... the new multipurpose used.. weeiihh.. kat mana pinjam itu troli?? jiran punyer erk...

cik orenlili said...

kelako :D

lalailusi said...

hahahah..ape lah ..last2 sekali gambar troli tu..kesian umar,and kesian kat you jugak sebab kene angkat die..;)

jie musa said...

hahaha kelakau giler

Peri PiA said...

aduhai,geram la kelakar btl!

suka sgt tgk hubungan ayah n anak...sweet

Peri PiA said...

aduhai,geram la kelakar btl!

suka sgt tgk hubungan ayah n anak...sweet

Fabulous Me said...

Haduh la kau ni! Mmg tak tdo aku dibuat nye. Marathon dr entry lastest 2011.. Sampai kesini hingga le ke Jan 2009 japg bru aku tihdoo! Troli angkat kotak ko p usung budak tuh. Naissssssssssss sgt. Mengekek aku gelak pagi2 bute ni.