Fabulous fc

Monday, June 15, 2009

kamera ku hilang!!


you all percaya tak pada benda2 yang tak logik ni? Percaya tak bila kita nak beli benda baru..benda lama yang kita dah tak berapa berkenan,akan rosak,buat hal atau hilang(macam merajuk)....Situasi spt tu selalu terjadi kat i. Bila i puji kereta lain cantik,kereta sendiri akan rosak atau accident. Bila ada cadang nak beli rumah baru,rumah yang sekarang mesti ada yang rosak(paip sumbat lah,handle kabinet tercabut la),kadang2 tu handphone pulak..nak beli yang baru,yang lama mesti jatuh dalam air!. Nasib baik beg2 himpunan i tak buat perangai sama.(elok je dorang duduk berhimpit2 kat dalam lemari tu tanpa rasa cemburu). 

Inilah yang terjadi masa i pergi Melaka menghadiri client i kahwin kat rumah kampung yang berada di dalam dusun buah2annye. Best giler!(orangnye pun kaya giler,nasib baik i tak giler skali tgk kekayaannya) Punyalah teruja i menangkap gambar2 kendurinye nak masukkan dalam blog la konon..tapi HAMPEHH!!. last2 kamera i hilang entah kemana..Semua orang kasihan kan i- 'Ape! kamera you hilang?!'.'Mahal tak?'. Mahal tu tak kisah..memori card tu!!tak boleh la nak buat entry baru mcm ni!..Nasib baik gambar entry ni i sempat download kat laptop.Dalam kamera tu ada gambar2 gajah(pengantin di arak menaiki gajah ok!),dusun durian,rumah kampung yang khas dibuat untuk menyerupai rumah2 kampung lama..rasa macam kat taman mini malaysia pulak. nak jadi cerita, si adik ipar si pengantin ni adalah yang bawak kamera Leica macam kat gambar kat atas ni..i mmg suka kamera ni dari  dulu,tapi harganya....(beribu2 you... walaupun bersaiz kecik). belek2 la i dekat kamera dia sambil memuji kehebatannya(gatalkan mulut ni). Last2 kamera i tu pun merajuk dan menghilangkan diri..!. Padan muka!.
 Dah banyak kali dah nak beli kamera Leica ni(walaupun ada kamera lain,tapi yang besau sgt,susah nak isi dalam beg). Dan banyak kali jugak pikir punya pikir,sbb sayang duit. Spt biasa,bila ada bajet je,hati bertanya- 'kamera ke handbag?,kamera ke handbag,kamera ke handbag'?. Dan selalunye kemenangan pasti berpihak kepada

 handbag!


kan betul i cakap!

setelah bertahun2 ku menunggu untuk memiliki beg Chanel..kini sudah tiba masanya(inilah kali pertama Chanel mengeluarkan design yang suit dgn i)

nyaris2 i nak beli beg tangan pompuan dulu,sebab geram/gila sangat nak memiliki Chanel!. Yang i ada cuma minyak wangi dan tuala mandi Chanel.
nasib baik kesabaran i membuahkan hasil...

i sempat tanya Umar untuk pronounce brand ni- 'Chanel' katanya..dia pun pandai tak sebut 'Channel'. Kemana lagi kalau kuah tak tumpah ke nasi..

hardwares kat beg ni..zipper nye.

adakah anda sedang menggigit jari??

atau sedang menoreh muka anda dgn pisau supayanya parutnye kelihatan seperti ini!

Chanel Unlimited Edition-'the leather,moscow collection'!

terubat juga luka ini...(dan banyak juga yang akan terluka selepas membaca entry ini).

41 comments:

bubbles said...

Agaknya camera u kena kebas dgn monyet penunggu kat pokok durian sebelah serambi rumah utama cousin i tu kot..
:) Kat situ mmg suasana kampung yg sgt2 original. Layout dia mcm kat kampung tok senik langkawi.

Nice hbag. Sama hobby dgn I. Gila hbags.

::@FiQ said...

sye pon penah berangan nak beli...2.5!
yet..ianya angan2 shje. x mampu pon!
*beli cecepat kamere ~

daydeck86 said...

biasa la bang
sometime benda2 yang sedia ada akan merajuk ngan tuan nyer
rase nyer semua orang percya kowt

naddy said...

congrats on your new chanel! ;)

and yeah i knw how it feels hilang camera, i lost mine a few mths back... camera boleh ganti blk, but the memory card tu yg priceless....

:: vErde+hAzizi :: said...

I KNEW IT!!!
I KNEW IT!!!
I KNEW IT!!!
aaaaaaaaaaaaa...dah gigit jari dari dulue lagi when u mentioned it to me...
the emboss effect n the metallic tue perfect combination kan!
aaaaaa droolllll!

congrates on ur new acquisition!

qifa said...

owhh honey..siannyer you...
send my regards to faizul ya!
lame x dtg blog you!

luv~
qifa

Kaseh Hidayah said...

Yeah..mmg frust bila kamera hilang nie..mine pun pernah hilang time kat hotel in saudi...sibuk2 nk bawa luggage ke bilik langsung x perasan mana i letak my dslr camera...sampai2 bilik baru perasan...terus i tanya kat reception counter tapi they said xde...

All d pics kat dlm tu mmg hilang mcm tu je...mmg sedih & geram waktu tu...soon after got back 2 m'sia i get myself another dslr camera of the same model...Baru puas hati..if not asyik teringat je kat kamera yg hilang tu...

So my suggestion is go & get a new camera to those yg pernah hilang their camera...

irdawatys said...

huhuhuh bkn setakat gigit jari je dh ni.........telinga pun dh kena gigit ni...adoi...jaga bed tu hbags u bebaik..kang merajuk lak kang.....hihihihihih
-watie

diana luna said...

wah..sangat cantik!!!! i want one too !!!(boleh diperolehi dengan menabung selama 5 bulan dan x makan apapun melainkan biskut) huhuhu

Ella said...

gorgeos bag...
oh i luv Chanel...*wink*

simpati with ur missing camera..but lg simpati kat I makan hati tgk ur bag tu...heheheh..

Congrats bro!!

asrulnizam said...

waa..nice bag..
i loike!!

E.L.L.Y.N said...

beli beg semata-mata nak pegi melaka kan!

class gitu..

hehe

mokhtar said...

buat saudara rizalman.. buat ape la nak heboh2 beli beg ? pastu ckp orang lain gigit jari ? hentak muka kat diding smp pecah ?

kan riak namanyer tu.. tak salah if u nak share ur hobbies ngan ur fans.. u nak letak sebanyak beg mana pon.. letak la..

tp jgn la ckp org lain jeles.. nmpk cam org lain tak mampu nak beli.. even saya pon mmg tak mampu nak beli.. tp ayat saudara tu..seakan2 riak..

igtla.. tak semestinya kite sentiasa diatas.. bila2 saja rezeki kita akan diambil oleh-Nya..

rizalman atelier said...

saudara mokhtar yg budiman..riak adalah satu perkataan yang amat dalam maknanya..hati2 ketika mengucapkannya.. entry pasal beg2 ni adalah minat saya yang saya kongsi antara pembaca2 saya yang juga meminati perkara yang sama.. (dan ini merupakan jenaka antara kami) Apakah entry saya ke Umrah juga bole dianggap riak?? dari tulisan saudara saya kira yang paling menggigit jari adalah anda sendiri.. dan siapa kita untuk meneka masa depan mukmin yang lain.. rezeki kita ditangan Allah..sebaik2nya kita mendoakan yang baik bukan sebaliknya.. Lainlah kalau saya bersedekah kepada anak2 yatim dan nak ditujukkan ke dalam blog in..itu baru riak namanya.Saya doakan anda sejahtera selalu dan dikurniakan rezeki yang banyak untuk memiliki beg2 spt saya .InsyaALLAH. Salam

mokhtar said...

saudara rizalman nampaknya tersalah anggap komen saya..

maksud saya --> kalo saya ade blog dan saya suka kumpul kasut contohnya.. for sure saya akan tayang juga dlm blog..utk bgtau kat kawan2.. even saudara rizalman tak bgtau harga.. tp perkataan yg digunakan seakan2 memperli org2 yg tak mampu gitu...

saudara rizalman seakan2 tersentap dengan komen saya.. bukan niat utk menjatuhkan saudarai rizalman.. malah saya salah seorang peminat rekaan saudara rizalman..

tp kalo itu hobbies saudara rizalman..dan cara itu disenangi oleh kawan2.. siapala saya utk menkomen lagi.. hehehe

mokhtar said...

opss lupa nak tambah.. entry pegi umrah tu takde unsur2 riak pon.. malah saya amat suka dengan gamba2 yg disertakan..

just dlm entry tu..saudara rizalman tidak menyatakan "lepasni ramai gigit jari tgk aku pegi umrah"

that's what i mean.. peace!

rizalman atelier said...

peace to you too..terimakasih encik mokhtar.. (yang kekurangan deria jenaka)..

liana said...

selama ni i silent reader..tapi rasa nak komen plak kali ni..,pls understand the language of the game mokhtar..b4 commenting..buat malu sendiri je. I tengok rang lain takdepun yang komen bunyi mcm tu..bcoz they understood what en Rizalman meant.

era zainal said...

hahaha...
same mcm i, everytime nak simpan duit beli benda lain, handbag jugak yg i beli...

mr mokhtar... why r u so emotional..

::@FiQ said...

eiii malunyer aku....
malunyer aku....
eeiii malunyer....

:: vErde+hAzizi :: said...

dude...check out ur email yah...i emailed u last tuesday (9th june)to ur admin@rizalman.com.my
;D
urgent!
thanx

rizalman atelier said...

you..hantar kat rizib71@gmail.com that email i jarang bukak.

:: vErde+hAzizi :: said...

ok noted...
i've resend the mail to the address u gave me...

;D

liana said...

yeayh!!

Ted Baker said...

thats so hot.

aizat.cinta.goddess said...

jealous!!

farahk said...

da lama tk menjengah kt cni..
huhu~

era zainal said...

pengsan i tgk collection bag u..

kaseh said...

Salam,

Hmmm...tak pe lah wahai designer tersohor...mungkin orang yang bernama Mokhtar tu memang tak faham niat u post entry2 u kat blog ni. Senang je...if dia tak enjoy visit blog u tak yah lah bertandang.

Oh Puan Sri punya cousin2 i.e Bubbles, semua asyik bercerita tentang busana2 indah sentuhan u for wedding hari tu...i ade tengok gambar yang malam last event tu...si NICE lah!! U and your sentuhan...sungguh memukau!

rizalman atelier said...

even pn sri sendiri pun ak abis2 sebut pasal baju dia tu....lawa bebenor! (riak namanya tu,nanti cik mokhtar marah) ;p

Parisian girl said...

hahhaha,yeah,Chanel rule any gadgets anytime

naza said...

Salam abang designer,

kat mana saya boleh tengok baju2 rekaan u pada malam ittew? Saya teringin nak tengok rekaan2 tersebut. Memandangkan kamera u dah hilang, ada sumber2 lain tak?

TQVM.

mak C a.k.a Warna said...

Salam -

Kaseh -

mind to share the gambar baju Chantek itu?..

rizalman atelier said...

parisian girl, so true,so very true!

rizalman atelier said...

naza..jgn la sebut2 pasal kamera tu..sedih i..itu kena tanya pengantinnya sendiri.. ataupun pencuri kamera tu...(mungkin sedang membaca blog ini..pulangkanlah memory card tu)

era zainal said...

pulangkan camera..... kalo x nanti jadi mcm movie pontianak harum sundal mlm..

rizalman, wish u happy father's day, may u alwayz be blessed and happy with ur luvly umar :)

Parisian girl said...

awww,kesiannya,is there like a lot of pictures in it? tapi..that phrase 'pulangkan memory card tu' hahhaha,funny gila :D

E.L.L.Y.N said...

pengantin itu sgt pemalu orgnye..
nanti kalau dpt kbenaran saya post kat blog saya (promote blog nmpk...hehehe)

gitu kan tuan designer

mak C a.k.a Warna said...

Salam -

kepada pencuri kamera ittew...tak pun, g print gambar baju chantek tu...hehehe

rizalman atelier said...

ah ah ek?! terlupa yang hari ahad ni hari bapa..nyaris2 terlupa yang i ni pun seorang bapa.. tq for the wish!

~*sofiah shahuddin*~ said...

dah gigit jari sampai putus..omygod envy gle semua org dgn mr rizalman!!