Fabulous fc

Saturday, June 20, 2009

patah tumbuh hilang berganti- Allah maha besar


blog ni tak ubah macam tv hitam putih yang rosak...kejap ada gambar kejap takde gambar..tup2! ada gambar balik. Kamera yang hilang dah jumpa balik ke??
Alhamdulillah..

helo! tuan haji ada kat kedai ke?..'ada,datanglah'.(p.a puan sri yang kahwin kat melaka tu nak datang ambil barang2 puan sri). bila dah habis bayar semuanya,tiba2 dia menghulur satu paper bag berisi kotak hadiah..'ni puan sri bagi' katanya. Hadiah!! 'Nak bukak sekarang ke?' siap ada kad lagi yang berbunyi seperti di bawah..

ohh!!! my pleasure Pn Sri!.. lagipun baju2 tu cantik,sebab pemakainya pun cantikk..teringat pulak balik ke majlis kahwin tu dan puan srinya yang amat pemalu.. a.k.a malu binti silu. Dan teringat jugalah kepada kamera i yang juga telah meninggal dunia disitu. Tapi apa hadiahnye ni? Bukak jangan tak bukak..




drum rolls.......










Yeahh!!!! kamera impian kuuuu.....!!!! Leica! Leica! Leica!
(eh! tak leh seronok sangat..nanti cik mokhtar kata riak pulak)
Barulah syok nak tulis blog macam ni..lagi pun wedding kat sabah tu minggu depan(client i yang ada kasut manolo blahnik tu..). Macamana nak  post blog pasal dia kalau takde kamera;tapi sekarang dah ternyata,awan mendung dah berlalu. But wait a minute..macamana pulak nak ambik gambar kamera yang Pn Sri bagi ni kalau kamera tu jugaklah yang nak mengambil gambarnye?? Pening.



ni jelah satu2nye cara nak tunjuk gambar kamera ni..tangkap gambar kat depan cermin.. such a beauty...! (front angle jelah dapat)

eh,lupa nak cakap thank you kat Pn Sri..terimakasih ye.. lepas dapat kamera tu..apa lagi,asyik nak godek2 je kerjanya.. look how sharp this camera is..(mahal la pulak..) ada unsur riak di sini..

percubaan...

percubaan...

percubaan...

cuba mengambil ciri2 yang penuh artistik konon..

me heart this Leica!

tak abis2 pose Aril AF budak ni..(pose jari rock konon..tapi pakai baju kartun)

layan..

beautiful! what this camera is producing..


dan semalam jugak gigi susu pertama Umar patah..'Babah! nanti saya takde gigi macamane??
 'Patah tumbuh,hilang berganti sayang..Allah tu kan Maha Besar..'

33 comments:

ms. diya said...

rizalman,
bole tukar setting time.. edit balik post. kat bawah tmpt post ada macam option. tukar la time or date die.. ;)

alhamduliilah. murah rezeki rizalman. happy for you. patah tumbuh hilang berganti. tpi xkn ada yg bole ganti rizalman :)

ms. diya said...

omar, gigi palsu ada. ;P

Belly-Button said...

seriously nice!!! cantek sgt sume pic.. u r so lucky to own dat one! =)

rizalman atelier said...

tak reti la..dah try buat tapi tak jadi..tolong...!

daydeck86 said...

puan sri tuh musti baca blog you jugak kan

kesian gigi susu omar patah...

ms. diya said...

rizalman,
mula2 save as draft dlu.

then kat ats button publish post dgn save as draft tu, ada tulis "post options"

klik kat situ.nanti dia keluar la "reader comment", "backlinks" and "post date and time"

rizalman edit la "post date and time". time kena la lebih lewat dr post yg sebelum nye.. ;) bila dah siap tukar, rizalman tekan publish balik.

hrp dapat membntu.selamat mencuba ye.. ;)

Ted Baker said...

alahai comel btol umar ni.

ms. diya said...

another option is, rizalman edit date and time kat post "maaf-tiada-gambar" supaya lebih awal dari post patah tumbuh hilang berganti..

last option, rizalman create balik post yang sama as new post. hehehe.

rizalman atelier said...

yeahh!! berjaya buat..tq ms.diya! terror la you.

rizalman atelier said...

announcement!! uoll klw nak baca pasal umar ngan fara fauzana,pegi ke www.hotfm.com.my(blog fara)

:: vErde+hAzizi :: said...

wahhhhh raya sakan la this year boley snap2 more artistic pictures with leica ;)

soooooo after this, no reason for not updating ur blog EVERYDAY yeeeee!

p/s : umar sile pg gym kasi 6th pack skets

ms. diya said...

hehe. happy dpt tlg rizalman. tau skit2 je. dlu diya pena jadi mcm ni jugak. :)

rizalman atelier said...

tak six pack pun,girlfriend keliling pinggang kat sekolah.. gendut kan dia.

Adila said...

Hi... luv to read ur blog... Luv all ur design too...

era zainal said...

puan sri cm tau u tgh sedey pasal camera u hilang kan....

congrate, finally ur dream come truth.. and the best thing puan sri like ur job...

rizalman atelier said...

rezeki balik umrah...alhamdulillah.

Jucci Jucci said...

kamera impian ku juga. emm

HuNnY mS said...

jelesnye dapat camera leica.
nak jugak.
huhuhu

riBEna said...

comel

azma_aziz said...

patah tumbuh ilang berganti..lagi mahal gtu..hehe..lepas ni jgn la buat leica plak jeles..meraungg nti..hehe

||alis|| said...

salam buat hj rizalman..
haih...umar dah jadik anak teruna dah... besar dah dia ;)

pic yg B&W lagi cantik sebenarnya. ada plak pic umar yg inesen tuh, comel... pesan kat umar gigi tuh tanam yaa :)

salam

bubbles said...

nice pixies, and the camera rocks! Ni mesti ellyn yg bgtau PS abt yr missing camera kat rambai 1 hrtu. Beruntung tetuan rizalman...
Rezeki jgn ditolak betul tak?
Ada sesiapa yg tgh gigit jari ke??
Oops, very sensitive statement wooooh!!
Cheers!! :)

mak C a.k.a Warna said...

Salam -

Tuan Haji Selamat Hari Bapa. Semoga menjadi bapa mithali utk Umar & keluarga.

rizalman atelier said...

amin..Ya Rabbal a'lamin..

Ted Baker said...

happy fathers day!

Khairulius said...

patah tumbuh hilang berganti, cuma yg tumbuh dan berganti tue belum tentu sama dgn yang patah dan hilang..mungkin lebih baik, mungkin sebaliknya :)

*gitew i berangan berfalsafah ..haha..
by d way mmg best camera tue

rizalman atelier said...

adik kepada en.MBF dah beri komen kat entry tu..!

irdawatys said...

alahai..so sweet......rizalman..sila riak okay......klu i jd u pun..sure guling2 sambil riak okay..hhehehehehehee
umar, dont be khuatir yer...bak kata babah..patah tumbuh hilang berganti..if tak tumbuh gak..babah leh buatkan gigi palsu..huhuhu so cute lah anak u.....

Umihannie said...

wah jelesnya daku...mahal tuuuuuu...rezeki kan.Alhamdullillah.

Irham Manan said...

Amboi encik Rizalman!

Macam lah saya tak baca comment2 post yang lain.

"adik kepada en.MBF dah beri komen kat entry tu..!"

HAHAHA.....

Habis lah en. Rizalman kena belanja saya kalau tak saya bagi tahu abg MBF saya tu.

HAHA kidding!!!

RIZAL said...

nice lorr kamera itu..
berapa riban entah~~

na-ni said...

tu faizul tu!!!...hahaha..die mak payung nani mse kt perak..tp kesian die x merasa jadi mak payung sbb anak payung die 'kekwat'..btw t kim slm kat die ek....hope both of you berjaya didunia dan akhirat..amin~

adi360 said...

wah!.. leica!.. Allah maha kaya.. my fren ada cerita pasal leica ni.. harganye mmg superb.. dia hadir ke pelancaran produk leica terbaru di KL.. harganye sebijik dslr nak 100k!..tp, sy tk tau brapa harga yg bro punye..