Fabulous fc

Saturday, June 20, 2009

maaf tiada gambar..(kamera tak beli lagi)

perbualan telefon antara saya dan MBF bank.

RI     : hello..
MBF: hello,boleh saya bercakap dgn en Rizalman?
RI     : Rizalman bercakap..
MBF: Saya dari mbf  credit card,ingin memberi satu promosi kepada encik..beri saya                              masa 3 minit untuk menjelaskan encik pasal promosi kami,memandangkan encik sudah              lama menjadi pelanggan kami..ok?
RI      :ok,silakan..(walaupun saya tgh buzy sangat)
MBF: ok encik..saya nak berikan polisi insuran kami yang bla..bla..bla..                                                        bla.bla..bla..bla..bla...(masa tu saya dah tekan speakerphone dan berjalan2 ntah kemana2            membuat kerja sambil dia membla2 sampai 3 minit..)
MBF: jadi en.Rizalman faham tak apa yang saya terangkan disini?
RI     : YE.. saya rasa saya faham...(melaung dari jauh!) haha!!( sambil berjalan kembali ke arah telefon)
MBF: kenapa en Rizalman ketawa?? penat saya terangkan ni.. En.Rizalman ni                                            Rizalman yang fashion designer tu ye??
RI     :Awak rasa?
MBF: saya rasa ye..
RI     : ye la tu..
MBF: ye ke??!!! bestnyer! eh adik saya peminat en rizalman tau! dia selalu baca blog                                en rizalman!!. Saya kena bagitau dia ni!(mula2 gaya cakap control macho..eksekutif                      habis! last2 ke laut jugak!!)

           dan saya pun kena bagitau pembaca blog yang lain..(adik kepada MBF tu,kalau baca entry ni jgn bagitau abang you tau,kesian dia kena naya dengan i..)

17 comments:

era zainal said...

hahaha,
kalo u bkn rizalman sure mamat promote MBF tue dah marah kan, lucky u tau

daydeck86 said...

tau xper
kalau orang xterkenal musti da kena maki....ehehehhe

::: c i k j e n a h ::: said...

kesian dia ckp byk2.. keh keh ...

Lil^GriZzLe A said...

betul..betul, kalau dapat call orang buat promo je mesti terus loudspeaker, pastu buat lah keje lain. haha~

nasib baik nama u Rizalman Ibrahim :)

Segenit Puteri Bunian said...

baiknyer..bz² pun layan jugak walaupon!!!

Afeeqa said...

haha! btol3. tp lawak la u nie rizalman. ;p

Belly-Button said...

haha.. so funny!!

Liyana said...

I think, whoever 'professionals' are, kalau dapat bercakap dengan you, kalau dah minat, ke laut jugak..hehe!!

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

o'oh sgt kesian kepada en. asraf tu kena abaikan tanpa sedar oleh en. rizalman.. hahahaha. eh kesian tapi nak ketawa. bleh gitu?

ms. diya said...

mesti x marah punye..... hehehee.. dapat cakap dgn rizalman tu. :)

Ted Baker said...

Haha. Jahat uals.

i.am.belle said...

hi rizalman,

at least you ni baik hati jugalah layan dia promote pasal insurans yg bla bla bla bla non-stop tu xD

mcm mana cool pun sesorg tu kalau dgn orang terkenal msti cair juga kan :]

rizalman atelier said...

ya Allah! entry mcm ni pun uoll bole layan gak kan? walaupun begitu,i beli jugak apa yang dia borakkan tu.. i ni ada gaya ke jadi raja lawak? dari dulu mmg minat buat skrip2 lucu..konon2 nak jadi script writer sitcom tapi terjadi designer pulak! nasib baik rekaan i tak ada yang lucu.. :p

Irham Manan said...

Ehem ehem...

sengal jugak abang saya tu kan?

HAHAHAHA.....

Irham Manan said...

ahahaha..
boleh jadi bahan plak this topik

nway alah u en rizal mmg lawak pun..nk ikutkn u lg lwak dlm perbualan tu.. i pun loud speaker jgak....hahaa!!

errmm..nway,most of my customer yg clbr8ty smua lwk..nway kita tk maki pun..siap jd kwn lagi..untung tau keja nie!!!

p/l- ms oshin,tk sangka i famous gak dlm nie..do u noe me???

REGARDS,
Mr MBF.

sya mansor said...

siap ada komen balas dr Mr MBF yg tak tahan tuh.. hehe.. lawak2..

Faz Melati said...

hahahaaa! lawak sungguh entry ni! tak rasa penat berpuasa baca entry2 you, nak baca bagi habis =) hehehe!