Fabulous fc

Thursday, April 29, 2010

riang ria


dah berlapuk, dah berkulat. Riang ria cuti sekolah yang telah lama berlalu barulah terhegeh2 nak cerita (sampaikan cuti sekolah yang baru pun dah nak tiba). Tolong jangan ingatkan pasal cuti sekolah! sebab pada tanggal itu lah nanti saya punya CEO rumah(my maid) nak balik cuti!! Sapelah nak basuh baju2 yang akan berlonggok2 tu!. Tapi takpe at least budak 'gebu' tu tak pergi sekolah time tu. 

oleh sebab terperap je kat rumah, saya serta Faizul(founder of this blog)  amat ketagihkan peralihan angin,maka kami bersetuju membawa Umar ke negara jiran- Singapura untuk bawak diri kitaorang makan angin sekejap bersama satu lagi sahabat sekeluarga. Arah tujunya ke Sentosa Island sebab kononnya Universal Studio dah mula beroperasi.

kami menginap di hotel Hard Rock di pulau tersebut. Cantik jugalah hiasan dalaman hotel tersebut(maklumlah hotel baru). Jadi kalau mana-mana sudut yang rasa2nya agak menarik tu memang tak dilepaskan peluang untuk mengambil gambar..(masa ni taklah segemuk sekarang..kalau diambil gambar yang sama masa badan tengah naik ni harus bulatan tingkap tu dah tak nampak!!).

time cuti sekolah ni lah saje Umar dapat main psp dia...kalau tidak jangan harap saya nak bagi. Saya cakap kat dia kalau nak main psp mesti kena masanya- cuti sekolah, dapat keputusan peperiksaan bagus ataupun sunat lagi sekali! (boleh?).

hotel ni kira gempak jugalah..mengadap swimming pool yang direka seolah2 kawasan pantai. Kebersihan bilik-ok!  hiasan dalaman -ok! keempukkan katil-ok! 
tempat cebok- Ayooo! takde? (sah lepas melepas kena mandi terus).
Hairan betul manusia2 ni, negeri sikit punya maju.. berak macam lembu (dah habis,kibas dengan ekor, pastu terus jalan). Patut la si Faizul tak makan sup ekor.

jangan percaya pada gambar ni (Umar turut gemuk sekarang).

bak kata saya tadi kononnya datang sini nak masuk ke Universal studio, tapi tak bukak lagi (masa kitaorang nak balik baru la dia bukak,tak hangin?). Jadinye ambil gambar kat globe berasap ni jelah. Dahla tempat ini dijadikan sebagai rasuah kepada Umar untuk dia tak membebel ketika saya bershopping di Orchad Road nanti.

konon2 muka happy..tapi hakikatnye penat giler melayan dia ni

ini pulak kat dalam lif hotel Hard Rock

this is my playground.. masuk kedai keluar kedai! seronok! Si Umar pulak main sampai tak ingat dunia dengan anak2 sahabat saya ni sehinggakan dia terjatuh kat tangga Prada! (fabulous kan? jatuh pun nak kena tangga yang class!). Pastu bila dia dah penat dan jemu ikut kitaorang, dia cakap "babah! kenapa you asyik masuk butik je pastu tengok baju perempuan? You nak jadi girl2 ek?". Sila jawap tuan2.

nak ambil mood dia balik terpaksa la segala zoo dan taman2 burung kami lawat..(bestnye kalau anak ramai2 macamni kan).

cubala tengok baby Hani ni..dahlah gebu macam anak jepun..nak pulak kat semua orang

mak dia ni kaki shopping..jadi kitaorang la gilir2 jaga dia. Tapi kalau gebu macam ni, bagi terus pun saya nak jugak

(mak bapak budak ni la yang punya Bentley tu).

kalau jumpa semut bagai nak gila dia lari ketakutan..tapi dengan ular sawa,selamba pulak?


Umar ni pulak semenjak saya tukarkan ke sekolah islam antarabangsa..banyak sangat pantang larangnye..bila disuruh pakai seluar renang pendek dijawabnye "Ayooo! tak bole...nanti haram" So kenalah belikan dia pakaian renang yang macam ni..tak ke paus biru kelihatannya? Tapi dia suka sebab katanya color blocking buat dia nampak kurus. Dan sekarang ni bila dimarahi saje..terus jawab "babah..marah bukan budaya kita".

saya terus menoleh kat dia dan cakap "habis tu, yang kau lari merajuk masa sukan tu, budaya apa pulak?!"


p/s: join me at my fanpage di facebook

56 comments:

My Life My World said...

Wah! Umar sangat BULAT, rasa nak picit picit ... hehehehe.
Babah dia sangat kelakar. Tulis lah selalu Rizalman, saya suka baca post awak yang boleh me'release'kan stress saya, senyum saya sorang sorang depan PC ni.

nurarinab said...

hahaha..abg rizalman saya trgelak2 bc blog ni sbb sy trbyg nada abg rizalman mcm dlm rncgn ape tu yg ubah2 org tu smbl mrh umar lari ms ari sukan..hahahaha..klaka lah abg rizalman ni

SyuQ said...

comelnya ummar

kim salam kat dia

mierafaziera said...

syioknya jadi Umarrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

aini said...

yey! finally update jgk..thanks..comelnye umar n baby gal tu.. :)

puterakayangan said...

-papa tgk baju perempuan sbb nak cari ideas lah tuh....
-Kisah Umar&Prada's Stairs.....
-strict nya papa masa kini(bleh main psp mse cuti je)..ish3....
-p/s kpd Umar...lepas nih jadi Ustaz...pastuh nasihat ur papa(apa agaknya??)
-Wah..BENTLY...!!nanti Umar bli BENTLY ur papa makan hati lah jwbnya....

Miss Rouge said...

hehehheee pandai nye menjawab. bukan je pandai menjawab, siap tanya soalan kontroversi lagi tuuu! syabas Umar!

uMmI NuR aIn said...

alamak..
bestnye g sane..
ramai2 plak tu....

AKU said...

salam..hehe..bahagia tgk abag ngan umar...pandai la dia 2 kan..hehe..

Shuhada Samri said...

salam pak aji..

ayooo...bersawang dah ni..tulun tulun..hahahaha..

hahahaha kelakar...cakap lah budaya satu malaysia..

hahahaha...

ZARA said...

hahahha. kelakar lah. i laugh all the way

btw he's cute

Ms. Omey said...

sygnya tak dpt umar main kat universal studio tu..hard rock hotel mmg gempak but i heard kat situ festive hotel lg best..

FadzniMuhammad said...

kakak yang bju putih tu style laa... i like..=)

Starry Eyed said...

marah bukan budaya kita! hahahah comel sgt!!!

zayani zidane said...

kiut giler lah umar ni..same ngan babah die..haha

arina_aris said...

tak de link ke to your facebook fanpage tu?

.JueJay. said...

Haha.Comelnye dye. Kelakar pon ade.Haha

Norr said...

Salam...Umar makin G.E.B.OOO

s.c.h.u.l.t said...

umar..

baju mandi tu sexyla! MUAHAHAHA

DeLaiLa said...

Umar cumellll~

a.z.z.a.y.d said...

Bro Rizalman,
just found your blog..I enjoy reading it...funny and lively!

SCHAKEYRA said...

Untungnya Umar, punya babah yang baik... Hantar Umar ke sekolah islam, sangat bagus.. Harap Umar akan jadi anak yang soleh, InsyaAllah~~

HaRaShO HiDaYaH said...

owh saya br jer balik dr Universal Studio...wpun dah boleh masuk, tp xfully operate lagi la...hehehe tp best jugak la layan...hehehe sila pergi next time yer...bwk budak kecik tuh jalan2 next school holiday!hehehe

Suzie said...

alahai paus biru ke?..hehe..each n every tima baca entry kat sini mesti nak senyum sorg2..funny!..rasa terhibur! :-) ya saya juga tak suka toilet yg tkde tempat untuk cebok..haihhh..

edi said...

rizalman, keep on blogging. i enjoy reading your posts!!!

edi
http://www.adorablecupcakes.blogspot.com/

D'lla said...

dh bersih sawang tuh..hikhik..bertmbh kilo..bestnye jenjln

aida said...

ehheheh...patung kaler3 tu memang sesuai dijadikan spot bergambar kann...

yea..baby/budah bulat gebu memang gerammmm..

Lazyf... said...

Umar yg comel...babah yg sporting... ;-)

snowiffy said...

bole saya teka? kwn awk tu..lovely couple with lovely kiddos tu adalah pn haneeza *mawar cosmetic* n badlishah*tokey car* rite??? da besar anak2 diaorg ni, suka dgn couple ni since diaorg bercinta kt muar lagi, masa sek2...sye org muo juga ;) btw y dia sembunyikn birkin pink itu?!?!?! sye tetap nampak. kalau betul dia da bertudung since dpt baby baru yg gebu tu...alhamdulillah, she looks much pretty! u n umar nmpk ceria dlm percutian ni ;)

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN said...

ha..ha.. umar sungguh petah berkata-kata ek? mcmne agaknya bila dh di secondary school?

Blossom inch said...

suka your entry this time, we are going to Universal Studio, Singapore end of this year! Sesungguhnya Rizalman memang "babah yang patut di contohi" salute!!!

JMR said...

cumel nyer baby hani tu..eh, universal studios dh bukak sumer part ke?

intan payung said...

babah! kenapa you asyik masuk butik je pastu tengok baju perempuan? You nak jadi girl2 ek?"

umar selalu bg statement yg kelasss gitu!! kelakar pun ada hahahaa

SugarSpices said...

ehehehe best baca blog en rizalman ni..kelakar pun iye.ahahaha

I_Hate_Lolipop said...

itulah budaya umar...huhuu

nana-genius said...

hai rizalman.uwah suke bce blog ini.cute lah umar n babah dia jugak...huahuahua...

haha,umar ini klakar ler.dia sonok ramai kwn2 dia.


p/s:rizalman dgn fafau cute jgakkan jdik couple... ahaks---> guraujer.

Erika Anuey said...

ahahaa.. ayat yg u kilas kt umar ms last tuh, the best!!!.. ahaha.. n yeah, u gained weight. :)

hotcocoa said...

lol!funny!!

Aimimuliani Adam said...

terubat rindu baca new story here... mcm dah bersawanggg laa opsss!!! hehehe update laa more !!!!!

Cath J said...

anak2 sekarang petah menjawap.. parents kena bersedia dgn otak yg paling bergeliga... hahahha..

BTW.. love the Hardrock lift.. fabulosssss..... ^_^

Psst.. Kita baru balik dari Universal studio singapore... Jangan mareee... ;-p (marah bukan budaya kita tau... ingat kata small herooo yerr... hihihi)

Take care..

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Ahahah kelakar la Umar...semakin gebu abis!!Dah semakin pandai dah menjawap..
Baru tau marah bukan budaya kita upanya..agak2nya merajuk toh budaya kita kot hahaha :D

Cute sangat baby tuh kan...semua orang dia nak!Jaga lama2 pun best....

Ur Fb Fanpage baru sja Bie confirm..accepted...Faizul yg invited

rohanimohamednoor said...

nice writting..tesenyum baca cita umar

tujuhhariseminggu said...

uit... umar sgt cute dlm pic last tuh... uhh, umar sgt jaga aurat yer... :)

khairierahman said...

"marah bukan budaya kita"
Umar ftw..!! ^^

Ibu to AqiF n ImraN said...

Yes....i pun baru nak ckp yr lady fren tu napa sorok2 her pink Birkin :)?
BTW Umar is such adorable kid lah... untung babah dapat rezeki jaga dia kan...alhamdulillah...i cant imagine Rizalman's w/out Umar...

Juma Karamah said...

haha... bab istinjak memang no kompromi kan;D

MamaVogue said...

rizalman, i personally think that u have a complete life! talent, kemewahan and yg plg best - anak yg sungguh bijak. umar sgt2 comel. lucky you!

diah said...

terharu bila tgk gmbr u kiss baby girl tu..:-)

daniadanis said...

yeah..i sooooo enjoy reading ur post..gelak2 ilang stress!

The Secret Soul. said...

haha...abg rizal, i just found ur blog. n so excited bout it! i love to read those sweet moment between u n ur super cute umar that u post it here. penah sekali je tenampak die dgn bibik kut mingling around at seri maya. hope to c u one day. :)

Zuraihah said...

muahahahaa pagi2 dah gelak sorang ni!! u really make my day Umar :)

CikPanda said...

umar kelakar, bijak dan cute... hehehe actually 2 thn lepas kot penah jumpa you n umar kat umah fafau... umar montel juge... hehehe

~♥ iella ♥~ said...

hehehe...lawakla...Umar mmg pandai cakap..bijak...rasanya ikut babah dier la tue...

uMMUhabibahMohdH!Lm! said...

sweet though ;)

anis suraya a.k.a. s0ya said...

comelnya umar..

1,2,3 Wake Up Jeff... said...

hehehe comel... for him, you lepas ni kena keluarkan 'jr' line. Like D&G Junior, Marc Jacob Jr,.. i like your blog...:)