Fabulous fc

Tuesday, April 13, 2010

'B' is for Bentley

penat lelah selama saya menghilang bukan main kepalang ganjarannya. Kerja kuat siang hingga ke malam hilang lesap apabila pada umur yang kini menjelang 40an, kereta idaman sepanjang hayat kini menjadi kenyataan. Puas menunggu untuk 'dia' tiba..berbulan lamanya(rasa bedebarnya lebih kurang perasaan anda semua menunggu entry terbaru saya). 
akhirnya....

kuncinya sudah tiba ditangan..

ruang dalam yang penuh kemewahan..

kereta yang tiada tandingan .....

apatah lagi bila dibawa oleh tuan yang tampan..

bak kata pepatah melayu..diam2 ubi berisi..diam2 saya selama ini beli kereta baru!
tolong jangan jealous please..






p/s:   sebenarnya 'B' is for BERANGAN!!!.. kereta ni customer yang punya. Dia park kat depan kedai. Sure korang sume cakap 'B' is for BEDEBAH! kan sebab percaya bulat2.
apa dah hilang akal ke nak beli kereta macam ni??

138 comments:

syuhaida abul said...

mati2 igt bet0l..baru nak stat rase kagum..haih...ha3

tcer dila said...

tipah tertipu...cantiknya keta tu....wow!

hatim a.r said...

baru nak tumpang ronda-ronda kl.ceh scam rupanya.cakap dekat tuan punya kereta i balik bulan 6 ni jom kita hi tea haha

aisyah zaharudin said...

hahahahaha. entry you ni memang kelakar. =)

aisyah zaharudin said...

hahahaha. memang kelakar entry you ni.

Mazrina said...

tapi kalau u beli betul2 pun i percaya okeh!!!

mie said...

betol la tuh!adekee...ingt btol2 la rizalman punyooo..nk ucap tahniahh dahh..ahahaha.

payedd said...

hoho.. kelas
u pun mampu what..

Suzie said...

cessss mcm dah nak terpercaya tadi..haha..

carissa said...

LOL!
ok wat kalau rizalman pakai kete tu.
sesuwaiiii!
;P

dAia said...

laaa... baru nk rase Kagum.. rupe2nye kene tipoo.. but, mmg sgt2 best la kete tu... =]

No.Joe said...

Adoiiii...baru nak terlopong ternganga nak samakan taraf anda sama dengan kereta Sultan saya yang direbutkan anak2 nya ituu...heheheheeh :p

Belly-Button said...

omg!!! i tot it was yours! hahaha

honey bedazzled said...

mak aiiiiiiiiii hahahahaha best you make my day! baru lepas depress keje

aina_amirah said...

babah umar nieh..baru jer nk rasa kagum..da la lama menghilang..tup2 ada bentley..rupernyer ..hahaahaha..sakit prot gelak!~welcome back Rizalman~

a R t _ z L y i n D said...

hahaha... sabo je la..
sangat kelakar...
gelak kuat2*

nur zatil akmar... said...

lawanya kereta putih tu,,dalam wane merah!! i like,,konfirm2 mahal gila..hehe gi la beli 1

one_are said...

if it is yours, i would have believe it either.. i mean c'mon, ur rizalman.. hardworking n talented man..

Irham Manan said...

B for bab* boleh? haha.. alaa tak terkejut pon kalau betul...

Shikhin Ishak said...

ya betul..B for BEDEBAH..wahahahah..mati2 ingat betul...takpe kite doa kan abng rizalman betul2 dpt B for Bentley soon!

dcharmed said...

DeMN!!!
(terpacul gaklah dalam hati... "KEPALA HOTAKLAH MAMAT RIZALMAN NI!)
dan telah ditarik semula bila baca perenggan yang akhir...

fanadz said...

canteknye bentley itu~~kalo u beli pon ok aper..sesuwai..:D

PeetHafiz said...

hahaha..hampeh! ingtkan btol2 td..=D

PeetHafiz said...

hahaha..ingtkan btol2 la td..tp ok je berangan cmtu..x salah..=P

QillaTheCurve said...

i love this entry.
sumpah ingat u mmg bli kete bentley.
rupe2nye.
saya tertipu.
:)
insyaallah ade rezeki.
u juga mampu memiliki sebuah kereta tue.

Sara said...

Memang matching dengan atelier & u =)
Bila tengok sekali terus cakap nak jadi macam u...keje kuat & simpan duit bebanyak! Nak beli Bentley jugak..huaaa!!

eL_kz said...

terpedaya~
hik.hik..hik..

nana said...

'B' for bertuah..tak dpt beli dpt godek2 dpn mata pon jadi laa..

Syafiq | Syahan said...

haihh! ingatkn betul td! kalau sekarang sy sudah kagum sama achievement rizal.......kalau ada bently betul2 lg sy kagum! hehe

Parisian girl said...

BENTLEY!!

Nurfatehah said...

Tak lama lagi dapat lah tuuu. Tak gitu abang rizalman? :D nice car beb!

tujuhhariseminggu said...

owh.... bentley ngan rizalman nampak cam sepadan... :)

Ifah Ibrahim said...

ah tipah tertipu... bawu je ternganga luas sluas nye tgk keta dia.. upenya tipu je hampis betoi

Zaff SuriaFM said...

OMG!!! memang rasa tertipu. hehehehe.. tapi i percaya org mcm u blh pakai kereta mcm tu.. mungkin bukan sekarang, later-later? all the best!

Pengantin Budget said...

semangat nak click to ur blog rupanya memang ada post.. best bc ..
amy

TotYati said...

ayat yg paling tak boleh blah,

"apatah lagi bila dibawa oleh tuan yang tampan"

if u bli pun apa salahnya kalau mampu, kan?

makanya tidak jadi nk taip WOW sbb saya dah kena tipu

rose said...

OMG...lawa gileeerrr...siyes mati2 ingat rizalman punye kete...tp rase nyer mampuu jerr kalau rizalmann nak belii Bantley ponn.. :)..

inuncoda said...

Mak aihh!! Jeleshnyer...
WALAUPOM! haha.
neway , juz grateful ngan ape yg kite ader. buat duit byk2.
then bli yg 'D' plaks for Doraemon! haha. :)

irenedahayu said...
This comment has been removed by the author.
irenedahayu said...

ceh main2 yer.... =))

Only Me... said...

Suatu hari nanti pasti En. Rizalman dapat memilikinya. Dari 'B'erangan boleh jadi 'B'etul.

-Amin-

Cnidaria said...

ape salahnya B- berangan dulu...u deserve it wat pakai bentley tuh..neway, semoga berjaya!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hahahaha...
btol2...
'B' memang untuk BERDEBAH...
mati2 giler percaya...
hehehe...

SugarSpices said...

mabelessss sey keta ni...lorrr...ingatkan la betul keta u..tapi tak mustahil pun u mampu!!!.....nice entry :)

fabulous.farah said...

hahahahhahahaahah..i perbaya ok! tapi xmustahil 1day u pon ade~

Ekin said...

betul tertipu. Hai Babah Omar. adore u so much!! Tapi ape salahnya kalau mampu pakai pun.. berangan dulu.. Nanti mana tau dapat sauk sebijik. :)

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hahahahhahah.... lawak!!! eh B is for BERANGAN... mana lah tau.. one sweet day nanti dari berangan jadik Bentley?? heheh

Lazyf... said...

wat saspen jer...hehehe
btw, Bentley mmg marvellous!!!

edi said...

i tahan nafas baca entry u! mmg terkena! haha.. tp mmg sesuai kalau kereta tu u pakai.. hehehee..

edi
www.adorablecupcakes.blogspot.com

budakcomol said...

maybe "B" is for bakal jugak ..
sape thu kereta tu bakal jd milik anda ...
^_____^
nice n3 ..

Nisya Harisy 71 said...

Seriously ingat ur car. Ala, u mampu je kottt, klau nak beli...anytime~!!! But seriously....nice car....=)

I_Hate_Lolipop said...

damn it...! tertipu

ComeyBelako said...

chet!
tapi kan...memang sesuai lah dgn u!

Ellza said...

hahahhha...mula2 baca entry u i mmg terkejut...terdiam....baca entry u dgn satu nafas je..

sekali tgk kat bawah...hahahaha. org punye.

tapi caya lah customer u...untung jugak u ada customer2 kaya gituh. u pun untung lebih.

itu kereta harga mau 2 juta kan?

hopefully satu hari u beli jugak...

umie_ina said...

salam
permulaan citer.. dalam ati rasa kagum yang amat.. bertuah badan.. tapi bila baca endingnya.. "B" "bertuah" tau mamat nie..

Naddiea said...

haahaahaha...tertipu rupenya..i punye la sgt kagum tapi last2 berangan rupenya.hiihi..

nanimastura said...

hahaha..mati2 kagum-sekagum2nya ingat rizalman ibrahim yg punya....memang pergghhh...xpe, melalui angan2 la kita akan berusaha utk jadikan ia kenyataan...

Kak Rose said...

If it was really yours, i pun percaya cause u can afford it.Semuga B tu mejadi "Betul" satu hari nanti....

dali said...

wakaka..lawak gile le abg ni..memang tampan pun..gaya berdiri tu tak tahan..wakaka..

snowiffy said...

BB...for BOLEH BLAH! tapi sye suka entry suspen anda ini! TERBAIK WOK ;)

Asz said...

laaaa ... baru nk ckp ... "wahhhh ... dasatnyer ... bravo! i'm proud of u" ... rupanyer B is for Berangan!!!

P/s : dari angan boleh jadik kenyataan tau ... ;-))

Zamri A. said...

Gaya dah ada. Posing mmg dah kelas dah. Kaler keta pun cantik. Tapi... haiyaaa, tipah tertipu bang. Xper2... nnt sooner or later boleh la 'B'eli 'B'ently 'B'tol2. =)

ratna said...

ha ha ha..'b' for bedah tertipu la nampak gayanya ni..teringat pulak sultan kelantan naik bentley baru2 ni..

nick_eza said...

hehe..klakar btol..tp klu abg rizalman sdri pya pon ape salahnye hihi

The Queen Bee said...

aduhhhhhhhh bestnya rizalman!

congratS!

arep said...

U mampu R untuk pakai B..

Nice post.. hehehehe

Life Fizry said...

ermm.. pemilik blog cuber merahsiakan sebenarnyer kereta berkenaan memang milik penama sebab he deserved to grab it... wakakaka... abg jgn cber sembunyikan fakta... takut kener samun kan.. kan...kan...

ceritacherita said...

I think it yours, saja2 merendah diri. Hehehehe. Congrats.

D'lla said...

ceh kn tipu oleh en.rizalman kali ni..hhaahaa..when the devil wore white..hehe..kale dh matching ngn kedai..uik.dh selamat balik malaya..ok la..

-iNtAnAdiA- said...

huhu...tertipu gak..but i believe u can afford that car =)

siti azizah Sang Pencinta said...

en, akhirnya en menulis kembali...

'B' tu kalau en beli betul pun memang patut.. apa salahnya setelah penat bekerja tentu nak rasa ganjaran untuk diri sendiri kan!:)
apapun saya suka kalau en menulis tentang anak teruna en tuhh.. rasanya bila ada anak ni hidup sungguh indah!

wan nur amirah said...

omg..!! i thot it's urs..welcome back rizalman..!!!

Xora said...

Rizalman, baru nak terkagum sambil menyulam rasa jelez..!! terkena gak rupanya!.. Mana tau Rizalman, rezeki kamu nanti dapat beberapa bijik Bentley

catyelia said...

Cantiknya kereta...biaq pi lah sapa punya pun...yg pasti tak mustahil kalu u yg beli...i knew it kikiki

~ShaFeRLicioUS~ said...

U deserved it man!!..i mean insyaAllah the day will come..
sooo..bleh la i nak mnumpang kannnn?? tumpang B-berangan...hahah..

.JueJay. said...

uh. baru rase nak terkagum :D

~reenbabe :: Love Me Or Hate Me said...

Aduhh...hampir pitam tatkala terpandang kunci kereta tu...
Tapi, kalo betul pun apa salahnya?? U deserve it!!

shahirah said...

aduihhh..memng tertipu...baru terkagum...huhuhu..memang cantik...

honeyza borhan said...

OMG... u make my day.. welcome back rizalman.. selalu2lah update blog k.. sebab sunyi kalau u lama x update...

~♥ iella ♥~ said...

ingat ker betul dah..kiranya tertipu la nie...Rasa kagum giler bila dpt nek keta tue...merasa berada didlm pOn dah ckup bangga...hehe

SERI DELIMA BRIDAL GALLERY said...

Kalau ye pun orang tak heran...awak mmg layak memilikinya...

venusattack said...

"B" is for bengang sebab kena tipu..muahahaha..looks gud on u..bile tgk rizalman dgn kete baru..tetiba terasa..eiii..tak nak ke rizalman amek aku ibu beranak satu ni jadi anak angkat...hahahahha..good job!!

Sooyaree said...

hahahaha.... tipah tertipu, tipu tertipah! ingatkan betul2 :D

Khairulius said...

B for Bidin

Bling Queen said...

betul,i ni org yg ke 75 tulis komen yg tertipu dihujung wentri ittew.

Rizalman skarang pakai B class kan?i pernah nmpk kat jalan jelatek,tu pun dah cukup vass.

kaler putih jugak :))

Eida said...

Loh ingatkan bebetul u punya keta tadi tapi tak mustahil satu hari Rizalman & Bentley jadi kenyataan

Fauzzan Helmy Anuar said...

Y not... Tak mustahil kalau u mampu nak beli kereta macam tu kan... Dah ade ofis sendiri... Orang kata biarlah selari... =)

Tijah said...

heheheh. tapi tak mustahil boleh cekau sebijik tuu...

ms. diya said...

really a good post to start kicking back in blogging! hehee..

mudah-mudahan, kalau ada rezeki, Rizalman mampu juga pakai B! ;)

zayani zidane said...

cis i tertipu..cool

haniekunie said...

saya hilang akal kerana percaya.

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

posing sakan nampak..

xpe berangan2 dulu..one day manatahu kan!!
seriously,post kelakar abis..awal2 Bie baca tpikir trusss kat pala hotak patut la lama xhapdate duk melaram dgn keta baru upanya....dah last2 aduii terkena tipu ahahhaaa :p
sakit perut aku gelak :]

Liea said...

it's 2am now, rasa macam nak kejut hubby bangun tidur dan cakap " Bie... rizalman pakai Bently.... Kewl kan...." Nasib baik baca ending... LOL kalau betul pun apa salahnya... :)

Aniza bt Abu Bakar said...

siyess aku percaya...."percayalah....." petikan lirik lagu siti norhaliza

love me yes not said...

huuuuuu~ hang mohong ceq idop2 no..hadoi laa..huhuhu~~ lawak2..

+cik tembam+ said...

b for beautiful bently!!!!!!

sistyah said...

hmmm...setelah lama menyepi, entri yg menyegarkan keluar... most of every week sy dok jengah bila la rizalman nak update.

H@nn@H said...

sesungguhnya memang tanganku dah nak diangkat..tanda tabek kat rizalman.."hebatnya," hati berkata-kata..

rupa-rupanya....aku tertipu!!!!!

Murni said...

aku tertipu....huaaaaaa

Adrina Adi said...

hehehe.. u are so damn funny.

anyway, abg rizalman nak pakai pun dah kira mampu :P

AKU said...

antah....aku pon sama...apela abag ni...tp kalo abang pakai pon aok aper...leh aku pinjam...haha

RoSe_ViOleTE said...

en rizalman. anda membuatkan saye punye rahang terbuka sgt besar.
tapi bile bace ayat last.

hesh!heeeheeee...=)

Bently..jarang nmpak kat jalan.
wondering..mesti empunya kreta ni ade duit berkepuk2 kan??
hoohooo...0_0

BeeZee Mama said...

salam...mcm pernah nampak "B" ini di Muar....hurmmmm!!!! It suits you neway!! Ameen...

✿bieyra dhamira✿ said...

hehehe...yeah,.....tipah tertipu..hehe

feresa~* said...

wah..tp kalau u beli keter tu pon..apa salahnya kan..

DNA said...

Takapalah mana tau en rizalman mampu nak beli keta camtu tapi jangan lupa bawa peminat en rizalman sekali hehe. Smile Always K

Dayah said...

Salam Abg. Rizal,

hahahaha.. "kayo" naa.. x pe x pe.. berangan x salah pun.. bukan kena bayar pun kan.. mana taw rezeki Allah nak bagi.. At least merasa dok dlm kereta tu kan.. wakakakaka..

cacah said...

haha. nice car! kete ni ada berapa biji je kan dalam malaysia... :P

mierafaziera said...

ya Allah....mati2 ingat betul u beli Bentleyyyyyyyyyyyyyyy!!Huh!!:P

ena said...

ches!!! aku tertipu!!

Indra said...

"B" for biadap!
hahahahahaha~

tertippu haku dengan statement awal blog neh..

anyway... kalau ada rezeki & kemampuan, apa salahnya sambar sebijik dua..
kan kan kan?

(^___^)

Indra said...

p/s: terbahak-bahaks lps baca ur entry ni..

keep it up~ =)

Soul Palette said...

wow..!!! kete yang terbaeekk..!!

Soul Palette said...

wow...!! terbaeekk lah kete tu..!

Nurul said...

Aaarghh! tekanan..really thought its urs.. and baru nak kata.. WOW! tarik balik la camni.... heuheuhe =P

dana said...

tertipu saya... ish2

salasiah binti mohd ali said...

mati2 igt betol..hampeh tul pakcik rizalman nih..hikhik

salasiah binti mohd ali said...

igt betul2..hmpeh tul

Zuliyana C44 said...

I like the capital B..Bentley and Bedebah, my jaw dropped, really you are making so much...you will ok,insya'allah !

Zuliyana C44 said...

Oh My the trick works wonderfully! mmg layak sesangat

Nadyaya said...

no harm in dreaming! no dreams no couture!

namasayaadalah said...

B for 'Binewei' ko rizalman ... hidup2 aku kene tipu ... tu la ... sapa suruh aku galak sangat membuat kesimpulan sebelum ending ... cis

Just said...

I had a hunch it was not yours when I saw the first pic on the interior! I guess I have high expectations on your taste and preference!
BTW, I am certain you can afford it if you want to.

NUR HIDAYAH said...

hehehe..wah boleh jadi pengkritik Raja Lawak ni!!
bak kata pepatah saya sendiri:-
" Kentut didahulukan,
Bau di utamakan "wakaka.

Melodic ControL said...

ye ke ni customer nyer ni?ke ntah2 betol2 you punya tak.. tp u tk nk dikatakan bangga lak so u merendah diri kata customer punya yer...huhuhu...kalau ni customer nyer i tumpang senyum lah..kalau ni u punya i nk ucap congrats lah..bangga ada anak malaysia yg berjaya...doakan i jugak ye moga i akan memiliki kereta idaman i suatu hari nnti....harrier...

Hazey said...

LOL, tak mustahil tu, insya allah, berkat keje gigih dan usaha satu hari nanti 'B' akan ada dalam gengaman

anieMD said...

hish..rasa tertipu..tp..ntah2 mmg betul rizalman punyer..saja ckp customer punyer x....

Airin said...

if it was yours, surely dah bawa I for joyride, kan?
cheers :)

Mira Lai said...

omg.
i thought it's really2 yours.
i'm just sayin "wow", then lol.
hahaha
u'r so funny! ;)

Potlee said...

"B" also for Beli abg Rizal. "BB" plak for Beli Bentley..why not? One day mesti abg bleh beli Bentley..hehehe...Aminnn

iedalovalarva said...

wah...tertipu saya. =)

ain betty said...

cisss tertipuu

waniey..... said...

cantiknya kereta tu..

miesmoshe said...

ur boutique whiteness reminds me of architect richard meier quotes "... I think white is the most wonderful color of all, because within it one can find every color of the rainbow."

miesmoshe said...

ur boutique whiteness reminds me of architect richard meier quotes "... I think white is the most wonderful color of all, because within it one can find every color of the rainbow."

natashahf said...

tahniah..sebagai rakyat malaysia,saya tumpang berbangga dengan kejayaan anda. semoga kejayaan anda ini menjadi satu inspirasi kepada para pereka di malaysia khasnya dan di luar negara umumnya.. cuma jangan lupa asal usul kita yang kaya dengan adat2 ketimuran. so, all the best.lastly, take care of ur lovely bently.. nnt i curik..hahahaha...btw, boleh pegang ke?

It is ME said...

Sabo aje la!! mmg btoi 'B' for BEDEBAH

p/s:: what a handsome car!! kalo tuan punya keta x ensem pun akan kelihatan tersgt ensem..

FizaMustafa said...

ciss dan cisss!!