Fabulous fc

Thursday, July 2, 2009

Manolo vs LV bah!


masih ingat pada perempuan yang harus dicemburui itu?? that _itch who owns a pair of manolos yang sebijik sama mcm Carrie pakai kat dalam sex&the city the movie? Well she's married last week, dan i pun turut serta pergi ke sabah untuk meraikannya sambil mekap dia sekali.. i kat sana 4 hari..dua hari kerja,dua hari jalan2.. penat bah!!(kenapa orang sabah cakap bah bah ek?) ntah2 bedebah kot?



introduction! Manolo Blahnik!!(walaupun kasut tu jadik basah sebab tukang buat hantaran tu letak kasut tu kat atas span bunga yang basah dan tak lapik ngan aluminium foil..i pulak yang sampai tgh malam mengeringkannya dgn hair dryer... itu baru bedebah! namanya.

kat sabah kami menginap di Magellan Sutera Harbour(wedding dia pun buat sini..)

meletop kan sunset dia dari bilik kami..

kitaorang(faizul ikut sekali) sampai pagi2 lagi..pas unpack petang tu terus pergi ke rumah pengantin untuk mekap dia untuk acara akad nikah..bilik pengantin dia sweet sangat..especially headboard dia..(tak terkata..)

master at work..jgn kacau..

pengantin da siap,tgh tunggu pengantin lelaki sampai(suaminya orang Australia..)
maaf gambar tak sempat amik banyak..
sebabnye??

biasalah i dikerumuni peminat!!

dan peminat..

dan peminat..'bole saya ambil gambar sama kamu bah?'
yang bestnyer..pengantin berarak ke pelamin..tapi kamera ke arah saya kat belakang pengantin.. haru!

besok malamnya pulak,pagi2 lagi i dah siap2 baju untuk ke majlis resepsi.Dah pening nak bawak handbag apa?
memandangkan pengantin tu ada kasut Carrie dlm SATC, i pun tak nak kalahlah, nak tunjuk i pun ada bag mcm Carrie dlm SATC

mana satu you all rasa i pilih??

majlis resepsi- baju kurung moden dari renda perancis..inilah dia Shabreena!
i like her dress color!! (dusty pink)

perarakan masuk pengantin ke dalam dewan..siap ada runway untuk pengantin parade lagi..
theme- 'an evening in Paris..'  Nas (si pembuat pelamin kata..)katanya..

i dengan Rudy(wartawan hiburan dari Harian Metro)

kedua pengantin bersanding di atas pelamin..

ini bukan Gong Li atau Zang Zhi Yi..tapi adik bongsu kepada Shabreena..i buatkan rambut dia ala2 40's..klasik kan muka dia?

bole jadik model budak ni..

ha tu dia! manolo dah tersarung pada kaki si pemakainya..(sesi tukar baju untuk upacara potong kek)

amacam? baju dia pun inspired frm SATC jugak tau..tapi i panggil baju ni baju bawang putih..


she looks stunning kan?but of course,its rizalman..

dengan husbandnye (Abdullah Andrew)..tgh praktis their first dance.

malam tu ramai penyanyi..salamiah hassan,azlina aziz,dj dave dll...
gambar hitam putih ni buat gambar ni nampak macam dalam cerita P.Ramlee pulak..
(kak salamiah nampak macam Nurkiah Hanum,penyanyi kelab malam kat silver tortoise dalam cite masam2 manis..)


wishing u guys living Happily Ever After!!


esoknye kitaorang lunch ramai2...




PART 2

alang2 dah ke sabah ni kan..trus ambik kesempatan pergi bercuti ke pulau Manukan..dekat dengan hotel je..

dalam 10 minit je perjalanan ke pulau tu..dari jeti di hotel.
apasal gambar ni nampak macam polis2 kat dalam cite Gerak Khas ek?

dah sampai pun..

look at the water dear!!

crystal clear giler kan?

macam kat pulau payar di langkawi tapi kat sini lagi best sebab dia banyak kemudahan dan bersih lagi..

yang terlentang tu bukan i ngan faizul tau..!

mula2 kitaorang pegi snorkeling.. tapi badan gatal2 sebab ada sejenis species yang menyengat badan..obor2 kot agaknye.. apa lagi, pakat lari naik balik ke pantai!
tapi pastu kitaorang jumpa satu benda yang kelakar sungguh bentuknye..

mini submarine! atau namanya scooba doo..kelakar! macam 'kancil perodua laut' je bentuknye!
best giler experience benda ni..masuk kedasar laut sambil bagi ikan2 makan..pastu boleh rekod kat dalam dvd.. awesome!
bila tgk balik dvd tu balik,kelakar nampak kitaorang.!

dah mandi2 ,lapar lah pulak..apa lagi selongkar lah!

dah makan..kenyang la pulak..pastu rasa macam nak buang air kecik..toilet jauh..

nak tak nak..,buat pose berendam.
ni lah namanya pepatah melayu,'sambil menyelam sambil buang air'..
fuhh...!! panasnye air laut ni bahh!

37 comments:

orkidbeeshop said...

omg! sume mmg jeles dgn pompuan ni. pasti!

haih~~ besh3~

moeydean said...

selious ako naman....!

nabilah ibrahim said...

pic las skali...pencemaran air...
sume slh kan rizalman kalo ammonia acid dlm air tinggi...wakakaka

farahk said...

pengantin sangat anggun!
beg LV tu pun cun..

uhhh..giler cantik laut kat sana!!
GB suke gambar yg rendam kaki dalam air tuh!

Real Woman said...

oh u ke yg mekap syabrenna! Simple and nice. Frust coz tak dpt pegi but i heard it was such a GRAND wedding. Tapi dpt makan sweets yg tertulis nama pengantin pun jadilah! Hehe by the way lurve yr LV clutch!

:: vErde+hAzizi :: said...

OMG!!!
this wedg keeeeeeee!??!!?
my parents in law attended the wedg!!! flew to sabah purposely for the wedg...father die mayor kan...hehehe...if i knew this is the girl, i dh suh my mama cilok manolo tue! muahahhaha..

mama pon cakap wedg die grand! :D

n gift for guest die sangat cute kan...that cupcake-inspired box with candy siap ade name d couple flown directly from perth! ;D
so cute!

mimi momo kodomo lion said...

wa....x rosak ke ksut tu dah kna air....sayang nyew...

Khairulius said...

suka dgn nama baju tue..Baju Bawang Putih

riBEna said...

hahahahah~
klaka time pose berendam
sbb nk kaver
hehehehe~

.supertitans. said...

tht lady..betuah badan!
manukan island memang best bah!

kaseh said...

Salam,

Hmm...motivatednyer pagi-pagi ni tengok story you.Bestnyer menjadi anda RIZALMAN IBRAHIM. I loved the dress..cantik sekali!!

||alis|| said...

tak terkata.

haa.. bile pakai spek gerakkhas tuh, kamu ada iras kenalan saya ;P


nnt, saya tgh kumpulkan picca "iras tapi tak serupa"..

ngeeee~

nur said...

hahhaaaha..caption u utk each pics tu...napelah asyik wat i gelak...hehehe..grand wedding..superb 'baju bawang putih'..the kasut..canteklah sume..

Nor said...

Salam Juaamt Tuan Haji -

pic you btulkan baju pengantin sambil tangan kiri pegang rokok...what a pro...Rizalman lah kata kan...pengantin tu sama tinggi dgn Tuan Designer...thank you to Manolo....

Shikin Hussain said...

The wedding dress was so sweeeettt!!! Kalau I jadik pengantin tu sure makan hati sebab kamera duk ikut Rizalman. Posing dalam air tu paling best!!!

naza said...

eee hahahah ada pose abang designer kenc dalam air laut bah!

kreatip sungguh! saya tak pernah jumpa gambar yang serupa itu captionnye!

Yohana said...

u r really funny la mr..
selalu jadik silent reader..
tp one day bc entry umar sunat felak tak ingat!! u really make my day la tat day!!
tu yg kalau rasa sembab selalu buka ur blog dgn harapan dapat meceriakan keaadaan :)
n today u made may day again through ur pee picture hihihihi

♥♥relyza♥♥ said...

omg!!!
so jelous maaaaa
cun & sweet jek d bride...
dress pun chantek2

gee ryder said...

hahaha...lawak siott abg ni..

yg berendam smbil buang air tu sya suka :P

pngtinnye pun mmg cantiklaa, adiknye pun sekali :)
tp abg mmg xble blah punye...

anwy, thanx cos sudi jenguk blog saya...

rizalman atelier said...
This comment has been removed by the author.
sitekateki | dD said...

bertambah masin la air laut tu...wakakakakaka...

rizalman atelier said...

pernah rasa ke?

Nor said...

Salam -

Tuan Haji ...Tuan Haji...memanglah air laut masin...

zetck said...

LOVE UR CREATION RIZALMAN!!!
kalaulah...

dapat pakai baju sentuhan u on my wedding day..
amin..

MOMPRENUER said...

excellent. i was at the wedding too and same table with you, BAH!:P

Nor said...

Salam

Tuan Haji, nampak macam student tengah buat research la...letaklah gambar nampak cam mafia skit...heheheh

aina_amirah said...

part yang last selalu jerk kelakar..da agak da ni..scroll slow2 kat bawah...last2 sekali bila bace tergelak sensorang..heheh

azieazah said...

Salam BRO RIZAL..

all the best to U.. suka mengikuti perkembangan yang semakin maju..

Semoga terus sukses.. tak sabar nak tengok kedai U yg baru tu siap..
Dah lama gak dok nampak model Zahrita kat situ..

sebelum terlambat, welcome my “jiran baru”.. hehehe...

Umihannie said...

meletop!!!!
tapi paling kelakar gambar perodua laut tuh....tergelak2 tgk...dan juga "baju bawang putih"....
u have a great sense of humour!

Nelly said...

I want that kasut...so cantik..Bg LV tu pun...i want!!!

Betty A. said...

wah...berendam habis. tak kene sunburn ker?

Nor Baizura Hj Abu Bakar said...

ish ish cam zaman batu lak... takder tandas hua hua hua

tenten said...

ermm if u dun mind, do u know who did her gorgeous hantaran? i love the hantaran from the bride to the groom. I saw in on of friends of freinds in facebook.. i cant seem to find who design the nikah dais and the hantarn.. maybe u can give me some info.. thanks so much!

shanani_sss said...

gambar last tu...tak tahan...
nak pecah perut saya....(nasib baik blum pecah)

Alish... said...

best laa pic yg kt sabahh tuuhh.. pulau dye perghhh jernih air pulauu tuu..leh nmpk kaki.. ;)

Alish... said...

best laa pic yg kt sabahh tuuhh.. pulau dye perghhh jernih air pulauu tuu..leh nmpk kaki.. ;)

Alish... said...

best laa pic yg kt sabahh tuuhh.. pulau dye perghhh jernih air pulauu tuu..leh nmpk kaki.. ;)