Fabulous fc

Wednesday, July 8, 2009

AWas!!! saya mungkin akan berkunjung ke rumah anda..!

Macam Sarimah je tu??.. Memang Sarimah pun. Petang tadi kami semua(Zulfadzli dan krew2 Astro) berhimpun di butik i untuk membincangkan projek terbaru. Suatu rancangan realiti televisyen berkonsepkan fesyen akan ke udara di Astro Ria tidak lama lagi. Tapi kenapa saya terlibat?

Macam seronok je kan meeting ni.. Memang seronok sebab kitaorang tengah brainstorming macam mana nak berikan ide terbaik untuk menjayakan rancangan realiti ni. Sambil2 tu buat lawak dan mengumpat sikit2..(banyak jugak la)

info rancangan ini:
1. anda perlu nominate calon2 sesuai untuk dicalonkan sebagai peserta  dalam rancangan ini sebagai calon yang ingin diubahsuai imejnya (mungkin ahli keluarga/kawan/guru/maid/sesiapa saja,kecuali binatang) yang anda rasa  sudah tiba masa untuk berubah
gaya serta penampilan(Azwan Ali;sbg contoh)
2. Sarimah,Zulfadzli dan Rizalman akan datang ke rumah atau ke tempat kerja peserta tersebut lalu menerjah mereka sambil menyelongkar almari serta pakaian2 mereka, atau membuangnya(jika perlu).
3. peserta kemudian akan dibawa membeli belah,berdandan serta diberi rundingan imej yang lebih baik dari para pakar:- Rizalman& Zulfadzli
4. cepat bertindak sekarang!,kerana teaser program ni dah pun keluar di astro ria dan juga cara2 nak menyertainya.
5. program ini akan mula rakamannya sebelum bulan puasa,dan akan disiarkan selepas hari raya puasa.
6.cuma 13 orang sahaja akan dipilih..lebih menarik perwatakan peserta,lebih cerah peluangnya untuk muncul di dalam program ini..

Sekali diingatkan ini adalah sebuah rancangan realiti, apa yang akan dipaparkan adalah benar belaka..terutamanya apa yang akan keluar dari mulut kami ini yang amat terkenal dengan ke'longkang'annya...AWAS!

35 comments:

fatin said...

waa,main terjah2 skrg!baguih..
mcm best jee!

Yaya said...

wahhh..best nya!
my mom would love this show :)
that includes me

snowiffy said...

wink*wink* mmg rancangan realiti yg amat ditunggu2. dulu masa tgk astro ada la satu UK programme yg buat mcm dia. ada 2 org image advisor, abis dia redah org n tukar penampilan, pegi shopping2 n makeup. tak sangka yg idea ini pun di ambil kira oleh org 'kita' syabas, walaupun ianya mcm 'copycat' but i suke cos org kita pun mampu n ada budget n sponsor nk buat rancangan mcm tu. malaysia bole!!!

All about my Life... said...

nak2..sb sy nak berubah sb ramai kata saya ni xup to date..rs rendah diri..

Zuhaini said...

oh menariknya! :) tapi adakah yang 13 peserta tu tahu yang u all akan terjah rumah mereka..? :)

Syikin said...

we have the same show in US...it's called "what not to wear"....sometimes i do watch it...

Afeeqa said...

shopping pakai duit kita sendiri ke?

FaatiNNasreeN said...

en.rizalman..klu nak proposed diri sendiri je dlm program ni boleh??nak hantar kat mane yerp??heheh~

gee ryder said...

sgt menarik tu...leh try ni tapi malu lak nanti kalo kena longkang..1 msia tgk lak tu..

:: vErde+hAzizi :: said...

owhhh nie mesti yg macam "extreme makeover" tue kan...
great opportunity!
gd luck in hosting :D

JuJuEE said...

kalo amik yg dah berperwatakan menarik, takde la byk sgt utk di ubahsuai kot nye kan?

rizalman atelier said...

snowiffy: malaysia mmg kuat meniru!lagipun kita mana la ada original ideas..klw tak dicedok mmg tak sah..but i will try to make it look the malaysian way.

zuhaini: orang yang kena terjah tu mmg tak tau,ala2 pangilan hangit tapi versi fashion.

afeeqa:time part shopping tu,akan ada sponsorship nyer

juju:berpewatakan menarik tu bukan dari segi penampilan,tapi orang tu mesti ada cerita menarik mengenai dirinya:-terlampau gemuk,muka kelakar habis(azwan ali,adibah noor,karam singh walia)sbg contoh.

Nor said...

Salam -

Tuan Haji, you jemput Azwan Ali to your show, and AA jemput you to his show...baru bertemu buku dgn ruas...hehehe....tgk saper dulu masuk longkang...All The Best ya...

C!kpuanmuda said...

nak nak nak! dah lama i dok statik dengan imej yang sama... nak berubah :D

naza said...

Salam abang designer,

Saya macam mahu, tapi malu! So, tak payahlah datang rumah ye heehehhe :P

Rasa rendah diri yang amat bila saya tengok wardrobe abang kat dalam rancangan nona. Kemas je susunannya.

Abang kalau tengok almari baju saya, boleh pengsan tau! Macam2 saya humbankan dalam ittew!

Mili86 said...

This rancangan ala2 cam : Tim Gunn's guide to style

betul ke??

ms. diya said...

nampak gayanya x bole la calon kan diri sendiri. hehe..

mesti menarik show ni nti. every week bole tgk rizalman kat tv.. ;)

Zulaikha Mohamad said...

best2..but then i'm too shy..really love if someone can advice how to dress, makeup n whatnot..hehe..can't wait to watch this show.. :)

Betty A. said...

aha...sy ada member yg bole d calonkan....but how eh?? kene calonkan skrg ke???

kalau calonkan diri sdri bole tak? ;p

luluchen said...

sila jangan terjah almari plastik RM45.50 koyak2 saya..anda hanya akan menemui uniform kerja,uniform kerja,uniform kerja,uniform kerja,uniform kerja,uniform kerja & uniform kerja...ok tipu sikit2...slua jeans 3helai dan baju 5helai..baju kurung selai (tu pon utk emergency)

Desert Rose said...

Salam...

Setuju, yesss AA mg perlu TOTAL MASSIVE MAKE OVERRR...

Akan tetapi, mampukah membidas mulut puakanya itu????5 tahun la dok jaja cerita tu karang

rizalman atelier said...

almari plastik tu la yang saya maksudkan sebagai elemen2 menarik yang penonton nak tengok! lagi real lagi bagus. Setakat almari plastik tu saya tak heran,saya pernak tengok lagi terok!! almari plastik yang senget sampai kena ikat dekat besi tingkap supaya tak roboh!! Hows that?!

azieazah said...

Salam BRO RIZAL,
Kak Azie rasa ini ler first time I dapat nampak suasana dalam butik U...

Ini yang kat tingkat atas sekali tu ek? wahhhh... hebat..
selama ni dok lalu, nampak dari luar jer.. (wpun nampak U dok parking kat tepi tu jer...)

Ehh.. almari baju umah Kak Azie pakai sejak mula kahwin tak tukar tukar pun.. dah 22 tahun dah..
U believe or not? ada harapan leh make over tak? Ahaks!

Irham Manan said...

En Rizalman, kalau saya nak nominate kan diri boleh tak?

Tak pun abg saya Mr MBF tu.

HAHA...

gerbera said...

Salam..1st time baca blog En.Rizalman. Dalam tv serius, x sangka pelawak juga orangnya. And i bet Umar tu pun selalu buat orang gelak. Muke comel gebu.Gewaaam nak cubit pipi montel tu.

Saya calonkan diri saya boleh?hehe

reena said...

Ala ala 'Queer Eye For The Straight' gak kan? Bezanya depa makeover interior rumah/bilik dan cara communicate dan bersosial skali. I miss that show.

LiLa said...

Cannot wait to watch the show! By the way...ur blog makin best! and I luv ur design very3x much!

xoxo

eyda said...

I tergelak bila terbaca nama Azwan disitu...wakakaka

NuruL said...

mcm mana cara penyertaannye?

FAZLIN said...

En Rizalman,

Hi, i takder Astro kat rumah, maklumlah mentewa dengan kawan2, so budget sikit. tapi nak masuk rancangan ni, i nak mintak tolong u abah i, i sgt bermasalah bila nak berpakaian, eeiiiiiii sgt payah!!! kadang2 pakai baju nampak mcm pregnant! pastu butang baju kadang2 nak pecah! uuwaaaa!!! sgt tensionnnnnn!!! nasib bek laa ada uniform pi kejer tapi friday pakai baju biasa, i tak pakai pun sebab tak tauuuuuuuu nak pakai apa...
tolong la i rizalman! uuwaaa...
please choose me!

thanks!

rizalman atelier said...

hi guys! klw u all nak nominate orang untuk rancangan ni.,emel taupun leaves comments je kat i,nanti i forwardkan ke penerbit Astro..gud luck!!

FAZLIN said...

ok rizalman, i nak nominate myself buleh tak?... uuwaa... please please

emma said...

hye...
seriusly i nk nominate myself rizalman...
bestnye..i need new outfit, since da mula bertudng ni...

Mrs. Ariff said...

Hye Rizalman,
i nk nominate myself...
pls choose me..
:)

Prince Raudhah said...

ur blog very nice. visit our blog too. many of interesting here. www.privilegeraudhah.blogspot.com