Fabulous fc

Saturday, August 6, 2011

sempat ke lagi tiru untuk baju raya?












p/s: takde p/s.. sebab haus!

81 comments:

Beeha B. said...

OMG! awesome. update jugak akhirnya.
err mmg sebulan sekali je ea update ..hehhe...~

Azlina ishAk said...

superb gorgeous design uncle rizalman=)

nora said...

ya ampun..lawa giler koleksi u...
osem!!!!

izfanora said...

superb ! awesome !

Nisha Ashikin said...

a new dimension of traditional clothing.bravo!

LaLaLovy said...

awesome. nk mati tengok!!!!!! berapa ribu baju tu yer???

et said...

canteknyerrrrrrrrrrrrrr...meleleh ayaq liuq tgk...

cik fara said...

sume cantik! :D

Nor said...

OMG! Nannes.. T_T gorgeous gorgeous gorgeous!

Kalin87 said...

mak ai...
cantiknya...lagi cantik kalo I yg pakai hahahahahha :D

Rilla said...

Kalau sempat pun, kualiti mesti tak dapat tiru punya

PINKMARGENTA said...

cantiknya!!!!!!escpecially yang polka dot dgn yg second pic tu..marvellous!

RtaiN said...

Ohmaiiii, that last piece totally struck my heart lah uncle Rizalman! ;)

ツ Bieaz ツ said...

Mungkin ada kot nak tiru bila dah kekeringan idea biasa la dah tym2 nak raya...
otak blur kosong bagai...
tau2 tiru je pastu masuk poket beriban2 padahal design ciplak pehhh...!!

btw 4u nice design...
jahitan kemas... awesome :)

aten rahmad said...

memang awesome ! ;D

honey bedazzled said...

cantik gilaaaaaaaa.i wish i had the body to wear such beautiful creation

farrah isnanee said...

gyle awesome!!mmg da bomb!!tp i na tau la...psl baju no 3 dr atas...dye punye bahu 2...pkai span je ke or what?hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Mampu tengok je sambil telan ayaq liuq..

Ceq tak mampu nak pakai baju camni.. huhu..

Mmg koleksi ni superb gojes la...

sweethemohemo said...

cantik nye.. suke tgk.. boleh bg pandangan x kalo orang kategori rendah dan berisi sesuai ngan design yg bagaimana??

nabiha said...

wow................................................................. CANTIKNYERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Nor Elyda bt Abdullah said...

untuk saiz badan yg "xl" xde ke?huhuhu ;"(

NUN@ said...

alhamdulillah update jugak akhirnya...:)

gorgeous !! like it so much..:)

Nor Elyda bt Abdullah said...

untuk saiz "xl" xde ke?huhuhu ;"(

rindu_jihad said...

assalamualaikum..
love it!!!ur design are woww!!
congrats..

Fabulousity by ANS said...

salam rizalman..wah tajuk entry u mmg menusuk di kalbu la utk2 designer yg kering idea...tapi rekaan u ttp meletup...awesome...superb...kalau ada pon sayang nak pakai....heheheheh..good job rizalman...i notice that ada sorang pereka pon mcm buat bju mcm u...ada riben....tah le..maybe kebetulan or...tiru meniru disitu...tp yg reben tu buat bju tu nampak cute...

Fabulousity by ANS said...

salam rizalman..wah tajuk entry u mmg menusuk di kalbu la utk2 designer yg kering idea...tapi rekaan u ttp meletup...awesome...superb...kalau ada pon sayang nak pakai....heheheheh..good job rizalman...i notice that ada sorang pereka pon mcm buat bju mcm u...ada riben....tah le..maybe kebetulan or...tiru meniru disitu...tp yg reben tu buat bju tu nampak cute...

Shiela Rahim said...

yg 1st n 2nd memang superb lah! nak tiru lah heheheh ;p

Chereta Chenta said...

lawanyaaaaaa.......entah bila dapat pakai

nurarinab said...

abg rizalman,for me u r 1 smart genius fashion designer!!x kshlah kalo org nk tiru tp mmg sume org tau d origin come from u!!!!!

Betty A. said...

Sila "patent"kan rekaan anda sebelum ditiru. LOL

Suzie said...

jaw dropping,cutting baju sgt la kemas but wish model dia rupa melayu sket..hehe..

Arn sweetrider said...

owhh GOD! how I love the 5th picture. how gojes your creation are! syukur ALLAH gave this kind of talent to you. btw, kalo ade pun yang nak tiru, boleh buat ke? mcm canggih sgt je

Kelon Eric Bana said...

salam ramadan, wah memang meletop!!
cantik....

saya cabar rizalman buat baju untuk perempuan yang kategori saiz petite bolih?

kesian rakyat malaysia yang jatuh dalam kategori tu :)

asmaa said...

polka dots! I like!

Red Clutch said...

mak aiii... cantik yg amatttt!!!

-mamamia- said...

thanks for sharing. saya nak minta izin tiru boleh? sempat lagi nak buat pakai pegi open house, takpun buat raya deepavali atau krismas. nak pakai sendiri je, bukan nak buat meniaga. kesian la kami yg nak juga bergaya ala2 designer, kan... kalau nak merasa pakai yg ori hasil air tangan rizalman, entah bila la agaknya rizalman nak buat sale kat kami rakyat kebanyakan ni :)

p/s: sharing is sexy tau.

NenekPenne said...

baju2 semua untuk orang yang tinggi2 jer..orang yang petite mcm saya ni cemana????? tengok jelah yer.... :(

Sinful_Angel said...

Kalau lah mampu pose mcm tuh

sri rahayu mamat said...

gojes...saye nak tiru sket2 boleh? hehehe...nak beli tak mampu...waaaa... jgn risau la, tak wat meniaga...nak pakai g jamuan2 kg je...hikhikhik...:)

SHAREH said...

sume cantik2...mmg seorg legend...

bLaCk Roses said...

baju yg 1st sekali masuk megazine ehh tu mmg meletsssssssss okayyy!! chantik mantik......

bLaCk Roses said...

baju on top tu masuk megazine ehh! mmg meletsssssss okay...... chantik mantik.......

kema said...

nutormmg x sempat...kalo sy nk tiru pun x bleh nyer...x akan sm mcm rizalman nyer, sbb sy slalu anta kat makcik cina kat kedai jahit baju tu jer....

Noorshella Jaapar said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mavelesssssssss cantikkkkkkkkk, suka-suka-suka tgk design uncle rizalman, superb!!!!!

Edi said...

aku mmg suke betul kat ayat2 ko... terbukti ko mmg the best! otak geliga! seriously, aku salute anak melayu cam ko rizalman.

chinta dea said...

shantek sangattttt!!
saya suka yg no 1-3 :))
nasib baik saya xpandai menjahit..kalau x sure mlm ni saya gigih start copy and paste :D

simple is my fav :)

harnidahussin said...

nanges...i badan berisi / gemuk..perut dah muncit....tskk.tskk...tak tinggi macam model...sure buruk gila pakai baju apa pun walaupun baju tu lawa gilos....
#sentaphatimaknak

bro..pelis la reka design real clothes for real people like me..huhu...

anie said...

Fuyoooooooooo....cantik gilerrrrrrrrrrrrr..... Tapi kalau I yg pakainye terus gilerrrrrrrr cantik (jd org giler prsn cantik..haha)

NKLi G'KaR said...

napa smua wrna suram ja? raya kn kena ceria?

hanya suara said...

mmg xsmpat nk tiru utk raya tahun ni..tiru utk raya tahu dpn boleyyyy? ;p

Mama_Fatin said...

OMG!!!!!!!!!cantik gilerr...simple tapi sgt mewah..nak tiru utk baju raya haji bleh.. nak beli x mampu..mesti mahal giler ekekekeke. nnti soh tukang jahit mak bedah ke mak limah ke belek 100 kali sampai paham

neeza 니자 said...

simple yet gorgeous .... sgt cantik ..

zaza said...

wahhhh kagum dengan rekaan rizalman...tak mampu ku fikrkan...sgt menghargai kecantikan wanita dan susuk nya mmg cantik....

zuwaidah said...

waduhhhhhhhhhhh cantik banget nih wak!!!!

najwa said...

seriously fabulous..luv luv luv ur collection..if only i can afford it :)

Kasih Zulaikha said...

cantik giler la.....!!!osem!!!harga ribu riban la kan?sempat kot dorg nak tiru..ade mase lagi nih..wakaka

Xuriana said...

your touch is just beyond words.. the first thing im gonna buy for myself the minute i've made it is a piece from you! seriously.

well done!

hatim a.r said...

what sets you apart from other designers are workmanship and the fitting. ohsem gila,fitting ala-ala roland mouret. owh and i like the kelubung(?) kain hitam in the picture from your last post.very mcqueen!this collection is so versatile,kalau bukan raya pun boleh pakai.and most important its sopan. i think your next step should be producing an affordable line utk rakyat marhaen,so that everyone can be fashionable,kira macam amal jariah lah hehe

Aliim Zainal said...

awesome, cantik sangat. tgok first design yg polka dot dah melted. tgok sume design, terus ternganga...:D

Syue Mustafa said...

Gorgeous giler....

ZUHAIRAH said...

damn awesome!!!amazing!!rizalman ibrahim alwiz d best!everrrr!am melting over n over with ur those magicl touch designs!wow!

ZUHAIRAH said...

damn amazing!awesome designs!rizalman ibrahim alwiz d best!!everrr!am melting over and over with those ur magical touch designs!!

dayanaazhar:) said...

jawdropping collection. just hope you will create a more loose designs :) It's pretty trendy to wear loose clothes nowadays. PeaceXD

shaz said...

ive never commented at any of ur entries...but now, i juz have to...ur designs sgt cantik! speechless...how much would that be ek.. =)

NAZIRAH ANAK PAK MAT said...

Seperti biasa,konsep LESS IS MORE.Designer lain bersengkang mata nak design baju lip lap lip lap but,pemenang this year still Rizalman.Tak perlu 7 keturunan manik dijahit dibaju kerana exclusive nya design kali ini adalah details & colour combination.Tengok collection ni terus terbayang Paris & Chanel.

aida syahirah said...

OMG! guess what? semalam i went to Kompleks PKNS and sumpah tak tipu.. 1 kedai ni jual baju same design, sama sebiji macam the first picture.. terkejut jugak..rizalman jual baju tu ker? ada banyak colour pulak tu..

Diana Azhar said...

Salaam, I linked you in my tumblr. Just to spread to the world with your wonderful designs. :) hope you don't mind.


http://mardianaazhar.tumblr.com/

mE™ said...

LOVE IT..!!!
u'r idea is one of a kind..simple yet very elegance detailing. no wonder others will copycat.
nyway, keep it up people know its' u'r design.

(how i wish i could afford to wear u'r design -_-')

Kelon Eric Bana said...

sokong hatim, at least ada koleksi baju untuk rakyat malaysia yang saiz petite

hahahah

linda said...

GOJES..yg penting ketelitian menampakkn rekaan begitu mewah!
harap suatu hari saya dpt pakai rekaan mr.rizalman walaupun cuma 1.. *dlm hatiku berkira-kira..adakah daku mampu?? ^_^

Akuinginterbangtinggi said...

sempat aje org tiru en. rizalman..
minggu lepas saye pegi SACC Mall Shah Alam..
ade satu butik tuh..tiru fesyen baju polka dot awak tuh..macam same..tp dh kate tiru.. tetap tak secantik yg awak design..~ <3

Akuinginterbangtinggi said...
This comment has been removed by the author.
nuargto said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan Batin.. dan Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 54.. ;)

Sizzling Suzai said...

hello there..this collection is super-duper-stunning! yup, i was really stunned looking at those especially the 1st 3 garments..haiyoooooooooooo klu byk duit suda tempah..huhu hopefully one day i will..hehe

neway, i re-post the pix in my blog credited to u yerr...pssss KALAU INI ADALAH DILARANG...tolong bgtau i'll immediately DELETE it..n sory for that coz i just wanna share to d world that Malaysian has a great designer tooo! =)

Sizzling Suzai said...

ohh..this is the post link..tell me if its not allowed then..rodger n up! ^^

http://sizzlingsuzai.blogspot.com/2011/09/fabulousity-by-rizalman.html

simply mama said...

memang lawa gila....teruja la rasa nak meniru pulak...

siti suhanan binti mohd zainudin said...

salam,
Berdasarkan pengalaman anda dalam dunia fesyen, saya ingin bertanya contoh jenis fabrik yang sesuai untuk menjahit sulam supaya ianya kelihatan kemas dan tidak jejaskan kain tersebut. Saya juga ingin sekali sekiranya berpeluang bertukar pendapat bersama anda dlm pengalaman menguruskan butik fesyen.

Terima kasih terlebih dahulu di atas perhatian anda.

Jasson C. said...
This comment has been removed by the author.
Peri PiA said...

histeria tgk baju2 ni,cantik sgt!!

apa yg saya "rase" lps tgk baju2 ni, "less is more" ?

Administrator said...

http://www.modatr.org/2012/01/rizalman-2012-tesettur-abiye-modelleri.html You can much more Rizalman models in this link!!! ModaTr is a Turkish Fashion Web Site!!! Just only click on this link and see much more fashion models..

love live said...

maaf ye rizalman.. ini x de kaitan ngan baju raya.. just need ur consultation.. saya jenis yg rendah (142sm).. sukar utk saya mencari baju yg sesuai dgn a big breast size n b...tot ala2 ziana zain!camna ya?lagi pulak susah nak bergaya sbb saya my baby breastfed.. pls help me.. tq