Fabulous fc

Saturday, February 20, 2010

i knew it!

hari ini hari sukan sekolah Umar. Hari yang paling ditunggu2 oleh saya. Tiada apa yang lebih menyeronokkan dari melihat anak anda membesar tahun demi tahun serta melalui fasa perubahan hidup didalam hidupnya.. dari alam bayi kepada alam persekolahan yang penuh dengan elemen suka dan duka. Kegelisahan juga tertanam pada hati saya..(anda akan tahu kenapa), mesti hari ini akan penuh dengan rakan2 Umar serta ibubapa masing2. Umar seperti biasa hadir hanya bersama dengan seorang 'ibubapa'. Suatu 'kekurangan' pada dirinya. Saya juga merasakan keadaan ini seakan pelik bagi dia dan saya sendiri. Tapi apakan daya.. ini 'takdir' kami. Pilihan saya dan pastinya bukan pilihan Umar.
 Kami tiba di padang tepat pukul 7.30 pagi. Guru2 masih lagi membuat persiapan. Pelajar2 yang lain masih berkeliaran (mata ibubapa pelajar yang lain juga berkeliaran memerhati kami..dengan niat "kejap lagi aku nak ambil gambar dengan Rizalman la!")..

Umar didalam rumah kuning (rumah Khandak). Berjumpa dan bermain dengan rakan2nya. Perut babahnya berkeroncong..nak pergi makan sarapan nanti kang Umar ntah berlari kemana2 pulak kang.. Cikgunya cari ke?..Sukan dah nak start ke? Kot2 dia nak terkencing ke?(payahnya kalau single parent ni..). Untuk tidak membuang masa saya layan dulu sesi mengambil gambar dengan peminat! :p.
Panas matahari makin membahang.. Acara Umar masih lagi belum mula( oh god! do i really belong here??) Nak keluarkan kipas tangan malu.. Nak bermain dengan blackberry, casing blackberry penuh bling2 pulak..

tunggu punya tunggu..pukul 11 pagi barulah Umar punya game slot. Hati saya berdebar sangat,kamera dah siap2 letak mode 'sports'. Umar you can do it!. (sedikit sejarah latar belakang Umar kalau pasal bertanding ni.. Umar ni tak tahulah jenis perangai apa, kalau main lawan2ni dia memang tak boleh langsung kalah dalam apa2 pertandingan sekalipun. Not that he is good either. Tapi memang dia tidak boleh menerima kekalahan. Kalau dia kalah, dia akan terus meninggalkan segalanya dan berlari sejauh2nya untuk merajuk menunjukkan ego toknenek dia tu. Masa tu takpayahlah nak cakap apa lagi dah,dia memang tak akan dengar cakap orang lagi..walaupun ubatnya hanyalah sedikit cubitan dari babahnya.)
 So, sebelum bermula saya dah berpesan awal2 pada Umar jangan buat perangai macam tu kat sini.. sebab ini adalah permainan berkumpulan dan markah adalah dikongsi bersama..lagipun malulah babah kalau dia buat perangai macam tu kat ibubapa yang lain,kat mana la aku nak letak muka ni. Kenalah jadi ostrich sekejap membenamkan kepala kat dalam padang tu nanti.

"Ok semua ready?.. Go!" Pasangan dihadapan Umar lambat sedikit bermula dan melakukan banyak kesilapan. "ohOh! this is not good!" Umar dah mula tepuk dahinya..dimarahinya pasangan dihadapan. Saya dah mula kecut perut. Bila tiba turn dia dan pasangannya,Umar melontarkan bola itu terlampau kuat hingga pasangannya tak dapat menangkap bola itu. Dan...... Umar pun dengan perangai yang tak tahu saya copy dari cerita kartun mana, telah memperlihatkan sifat ke'mutant'tannya pada ketika itu. Dia menjerit,berlari dan merajuk!!!!!(harap faham kalau tanda seruan tu ditaip banyak,geramnya aku..).
Terkulat2 si pasangannya itu. Game tak dapat diteruskan..cikgu2nya cuba menangkap tangan Umar, tapi terus berlari kearah tepi padang. Dan pada ketika itu juga ibubapa yang lain lantas berpaling kearah saya dalam koreografi yang sama. 

No, my name is not Rizalman.


p/s: cerita di atas telah diolah supaya lebih berbentuk komedi,walaupun apa yang dirasai sebenarnya begitu melodrama. Lepas balik ke rumah saya terus periksa kadar tekanan darah saya : 148/100. (nasib baik tak stroke).

97 comments:

english mind said...

hahaha.. n sorry...mcm2 ragam budak kecil...terhibur ada,,geram pun ada...biasalh budak kecik..

hatim a.r said...

hahaha.kadang2 susah nak fit in bila kita fikir what ppl say about us kan? hmmm good luck lah jaga umar!i can be his baby sitter tho! =D

::cdot the dot:: said...

hik..hik..yg penting umar anak yg baik...sejuk ati u..

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

heheh..itulah ragam budak kecik kan..merajuk tu biasalah..kita yg besaq nie pun rasanya lagi teruk merajuk..:)

Hope umar dah hilang majuknye..n babah dia happy kembali..;)

Kak Rose said...

I know how u feel, i pun sama macam u... banyak rintangan menjaga anak yg spt ini... pape pun good luck!

Liea said...

comelnya.... bebudak kan, what to do...

adeba rosly said...

haha . umar ego cam babah dea jgk kodd . HAHA . bdk kecik cmtue laa . but dea juga yg penyejuk aty kita :)

jan said...

huk3~ cian la kat babah die....

AziniMZ said...

kenapa tk amek gambar umar buat onar tu.. mesti geram kann.. hihihi..

inuncoda said...

haha..
umar kuat merajuk!!
xbleyh kalah!!!
nih msti ikot perangai babah dier mse kcik2 neh...
:)

AziniMZ said...

kenapa tk amek gambar umar buat onar tu.. mesti geram kan.. hihihi

Mazrina said...

hahaha.... tengah membayangkan scene melodrama iteww...

MrMiEZ said...

Perangai Umar turun perangan Abang Rizalman kot.. masa kecik2 dulu..

Hehehehe

nurarinab said...

hahaha..abg rizalman bejaya membuat citer ni klaka n im sure Umar dpt satu adiah dr abg rizalman..sian Umar.but he's still charming ;)

:: MURNI MASREENA :: said...

heheh... mungkin jugak ikut perangai babahnya jugak kot masa kecik2.... ooo... tak nak ngaku yer..... =)

Norr said...

salam -

ikut perangai pak dia lah tu....cannot imagine Tuan Sheikh sama2 naik antu ditepi padang....Umar,Umar..anak sapalah tu....bergambo bukan main senyum meleret-leret....itulah Umar Nail@buah hati Rizalman Ibrahim...Semoga Umar menjadi anak yang soleh,ameen.

J.U.L.I.E.S.A.M.A.D said...

ya Allah...cumeeellllnyaa!!!!!adus,rasa mcm nak sgttt jumpa Umaarrr!nak uli2 pipi die yg kiut tuh =)

Lili Sakina said...

alamak baru nak isi borang jadi mummy umar, tapi cancel lar..ilmu pujuk x cukop...

honey bedazzled said...

hahahah okay so lawak! nasib baik x stroke blood pressure pun baikkkk punya tinggi

ms. diya said...

hahaaa.. COMEL nya la Umar ni!! budak2nya keletah ni bila diingat balik, memang lucu.. Insyallah, dengan didikan Rizalman, skit-skit nanti, semakin besar mudah2an Umar tahu belajar terima kekalahan...

take care Umar and babah.. :)

Effa Madiha said...

yeay cerita umar! :)
comel je! nanti bler umar besar citer balek .. sure dia malu haha..my mom slalu wat camtu(citer balek perangai hodoh time kecik) -_-

Cleo the Cat said...

Hahahahaha!!!! Are you SURE he didnt get that from you???? :-p
Gambar masa merajuk tak adake?

Shue said...

Owh! Hillarious!

.L A L A. said...

No, my name is not Rizalman.

hahaha ! tetibe tak mengaku baba. seriously, this entry made my morning. so comel. tehee :)

yam^Artfingers^ said...

mind me saying that this story scared me a lil to become a parent??OMG...ya la...sometimes its not parents who teach bad things to their child..maybe media or org lain sekelilingnya.boleh ke budak2 ade perangai tak baik dengan sendirinya?
i always wonder.,,,got answer?

p/s he's a cute lil boy..cheers!

tia said...

comelnya dia...
mesti dah besar dia cerdik..

Parisian girl said...

it's hard to be a rockstar!hahahaha

Irham Manan said...

Oh sekolah Adni. Bagus sekolah tu.

Anyway quote terbaik;

"Nak bermain dengan blackberry, casing blackberry penuh bling2 pulak.."

Har har har...

SCHAKEYRA said...

budak2, gitula.. kena bg didikan lembut, knpa itu betul dan ini slah... and teach them how to beralah which doesnt mean kalah...

umar will be a gud man soon, insyaAllah!!

kin said...

ur a great dad :)

tujuhhariseminggu said...

comel nye umar... x mo noty2 umar... :p

ceritaAsal said...

merajuk smpai macam tuh???ehhehe so cute.maybe Rizalman Ibrahim dolu mase kcik mcm nih gak kot...apepun fun ape klu ade sikit perangai pelik..xlah stress sgt u...budak2..beselah..
Doakn u dibukakn hati utk carik mommy for Umar Nail...sedap name tuh

waNny said...

hehehe .. tinggi juga ego anak u .. padahal salah die baling bola terover kuat tu .. heheh .. bebudak :) tapi i think lepas nie u need to slow talk dengan dia semua la .. takot terbawa-bawa sampai tua .. susah :)

kuatkan semangat and good luck ~ :D

shahlin said...

kehkehkeh patutnye aji besar amek gambar aji kecik merajuk larrr . ohh umar mutant- tu bole jadi theme for your next design collection okeyh.

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Biasala budak2 mcm2 ragam...
apapun umar cute :D

tetiba lak u wat..
No,my name is not rizalman hahaha kes xmengaku...dah geram t'amat la yer

didi said...

banyak2 istifar tuan haji.... kerana tuan haji seorang penyabarlah lalu dianugerahkan cahaya iaitu cahaya mata dari Allah kpd tuan haji... istifar tuan haji...

LIP (^_^) said...

hahah..ini sgt lawak..dapat bayangkan keadaan time tu

::alifdalmim:: said...

klakar..klakar..lawak la plk Umar ni..so, Umar kene cubit tak??..

Marlisa Asraf said...

Umar mcm anak I Adam jgk nih. Competitive n merajuk kalau tak dpt apa yg dia nak.Tapi Adam will golek2 atas lantai, tanah, rumput mana2 je la tpt landing yang berdekatan.Tapi takde ape yg memalukan atau perlu dirisaukan. Dah besar nnti dia mesti sedar betapa kelakanya prangai dia ms kecik2remember dua mgkin lebih berasa hampa sbb tak dpt nak impress babah dia. So jgn marah sgt tapi peluk dia and thank him for his effort

nikcomel said...

nasib baik umar tak merajuk mintak mama..jenuh lah babah..

H@nn@H said...

comeeiiiii...sabar byk2 ye..tulah dugaan daddy tunggal..n pglman tuk rizalman..klo ade mummynye, msti
rizalman xpeduli dh Umar nak majuk ke ape ke..sbb mummynye ade tuk layan kerenah..susah nk dpt pglaman mcm tu n xsmua lelaki mampu handle..

zu said...

i know how you feel.

selalu cenggitu kan.. kul 7.30 gedebak gedebuk entah kul berapa lak anak kita nyer turn. jadual cantik atas kertas je.
tak kira ah kipas ngan apa yg tercapai.

i went alone (single mom la kunun aritu), bawak si adik plak. melalak pulak adik dan dan tu nak belon.
announcement pun walau gegak gempita tak faham sepatah haram, haru biru ah.

sampai kat seat, adik kata, 'ma tadi Pia lari lajuuuu, nombor satuuuuu..'

bolehh? tunggu 400 jam berpeluh ketiak, last2 miss.

rasa nak letopkan je belon tu.

Yours Truly said...

mula-mulanya u rase geram je...but lepas tu comelkan...it's a good story to tell bila dia dah besar nanti...

nor said...

huhu..umar umar..leh bayngkn muke babah umar yg tgh geram time tu..tp budak2 kn camtu la..tp jgn d biar terus2 san dia wat camtu..Umar jaga babah tau..

I_Hate_Lolipop said...

hahahahahahahaha...umar, umar..

Kaseh NazLieza said...

umar...jgn nakal2 ea..pening babah nti...

:::::lovewedges::::: said...

hi rizal, i wnt 2 make story abt u during my public speaking..jgn mrh eaa.. ;)
the topic is abt person who get good achvement in life.

:::::lovewedges::::: said...

hi rizal, i wnt 2 make story abt u during my public speaking..jgn mrh eaa.. ;)
the topic is abt person who get good achvement in life.

Anne Remy said...

klakar lar en. rizalman ini. bikin saya ketawa saja. hahahahahahha...(sambil guling2 lantai...)

anyway, umar tuh kiut banget. masa en. rizalman ckp dah kaunselingkan umar tuh saya ingatkan ending dia umar akan insaf lar, rupanya nan hadoooo...

anyway lg sekali,bg saya en. rizalman telah mengalahkan peserta rajalawak musim ke4 yg bernama idlan...

~tinie~ said...

that's the beauty of kids ...and that's moment will be our sweet memory when we become great2 "nenek & atuk" ...;p

intan payung said...

walauape pon umar tetap chomel =D hehe

ezam said...

kolo dh namanya budak2...dulu saya masa tadika pon abah cubit sampai lebam sebab malu nk lari kt padang depan org..ahaha

aida syahirah said...

hye abg rizalman:)

tetiba rasa tergerak nk comment buat pertama kalinya...

comellar umar...

umar: x per umar...nnt dtg skola kakak kiter lari 1 padang k...tgk saper mng..
hehehe

norfaridahanum said...

rizalman.dont think too much lah.
you'll make a good parent[S], as you really are.

kaseh said...

kelakar betul si umar tu...comelll bangat.....bebanyak kan besabo ye abg rizalman, ini lah lumrah yang terpaksa dilalui bila dah ada anak...

.JueJay. said...

hahaha. budak kecik. biasalaa...

ComeyBelako said...

kah kah kah. pandai no. macam ulaih game bolasepak nun. keh keh keh. caya lah umaq. untie suka sungguh umaq buleh wat babah fenin kapla. hehehehe.

noor said...

just nak share....anak i yg second pun cam ni...nama dia Nafiz...bila main UNO for example, kalo kalah mesti merajuk n hentak2 badan...
mula2 bila main bg gak la menang, last2 kitaorg biarkan jer...suka hati la kan, kecik2 dah pandai hentak2...

tapi dia merajuk kejap jer....nanti tak der sape layan dia merajuk, dtg balik nak join main...

budak2 ni biarkan jer, tp kalo melampau sampai buat perangai melampau2 lagi2 depan2 org...time tu kena la pulas kat mana yg sempat....hehehehe

Nadiah Whoah said...

eh, sekolah islam adni kan? same like my brother.

sue said...

itulah kisah anak-anak..
we're same kapal :)
lucky we only have 1 & definitely it is not easy to handle them as single parent kan?

AnaKku SaYaNG D'BuTiquE said...

i leh bayang muka u mcm mana...itu baru sorg...i've 3 little boys...the youngest one mmg suka hempas2 badan...but itu la anak2...bila kita dok sorg...sure u tgelak..bila teringat

DNA said...

Tahniah saya ucapkan En.Rizalman sebab blog en rizalman telah terpilih dalam 50 Blog Malaysia paling menarik pilihan INTREND. I luv ur design. Sabarlah biasa perangai budak memang camtu.

Hallie's World said...

Rizalman, u hantar anak you dekat Sekolah Islam Adni kan?
Alhamdulillah.
Saya bekas pelajar from that school. Been schooling there for 7 years, since primary 3 to secondary 3. SERONOK!! Sekolah tu bagus sangat2. Di ajar murid2 tentang ilmu duniawi dan ukhuwari. Para guru memang berkaliber dan profesional. Lagi satu Ukhuwah antara para guru dan murid-murid sangat kuat dan kukuh, saya sampai sekarang masih contact lagi dengan guru-guru dekat Adni. Dulu sekolah tu hanyalah sebuah bungalow 2 tingkat yg kecil plus 2 trailers outside. Kelas waktu tu x cukup, so kami, budak darjah 3 and 4 duduk dalam trailer. Primary 3 dekat bawah, primary 4 dekat atas. Lepas dah dapat bangunan Adni tu, baru lah kita orang masuk bangunan yg betul2 sekolah. Fuh! banyak sangat kenangan manis, pahit, suka, dan duka dikongsi bersama. I hope Umar will enjoy learning at the school the way I did. GO UMAR!
Love,
HSM.

Nadia-Nada said...

harus belajar jadi 'ibu' ngan rizalman ni. buat post tips 'keibubapaan' pula lepas ni please:)
u memang selebriti yang funny. Best!

Erika Anuey said...

hahaha..

comeyyyy!!!!

afdni said...

umar + kelako..

Anne Remy said...

En. Rizalman,
Saya bangga tengok cara you beri didikan yang patut pada Umar sebagai orang Islam. Semoga berkekalan hendaknya. Doa dan harapan saya;

Semoga Umar membesar dengan penuh didikan agama dan kasih sayang serta hormat menghormati terhadap sesama insan.

Semoga Umar jadi anak yang soleh, taat kepada Allah, Rasul, Agama dan Rizalman serta ibubapanya .

Semoga En. Rizalman, Umar, saya dan seluruh kaum muslimin dan musliman ditempatkan dikalangan orang yang beriman bila kita pulang nanti.

Aminnn yaraball alamin...

Selamat Maulidurrasul...

soho mama said...

hahahahaha......(akhirnya saya x mampu jd silent reader, sungguh menggeletek rasa!!!) keep it up Man!

Diana Jamil said...

alalalo...majuk sudah...sambil membaca ni boleh pulak kepala ni ligat dok imagine situasi tu...hahah..mesti cute kan kalo dia majuk... anak saya yg blm setaun tu pun da pandai majuk da..bl tgk bukan kita jd marah ato naik agin, sebaliknya sy rasa geli hati..anak2...

kalo free2 tu lawat2 la blog sy ye...leh hilang sket bengong2 time cuti ni... http://najnetwork.blogspot.com

Izan said...

hehehehe.. kelakar giler baca....

satu ari nanti, pasti abg rizlaman akan tersenyum bila mengenangkan telatah umar masa dia kecik2..

choccy_blood said...

haha^^
kids...

Parisian girl said...

saw you in WHI today wth my mum! :)

Nadia-Nada said...

luahan hati Rizalman @ WHI..
Sungguh berkobar2!!!
u memang fabulous butterfly;)

cik EPAL said...

budak kecil biasa la :)

NawalZamrose said...

what a cute lil Umar.
he will be able to change his behavr soon.don't worry.
u're doin great job!=))

hatim a.r said...

ehem ehem im waiting for ur new update.hehe

MsAjai said...

silent reader dah tak silent: naper lama tak update blog?

Norr said...

Salam -

Tuan Sheikh - sila hup-date...sila hp-date...

My Life My World said...

Kelakar giler ler post you ... wakakakaka ... tergelak sendiri macam orang giler kat depan skrin nih ;)

nnbnnq said...

umar good boy, jgn mcm tu. nanti babah sakit memikirkan perangai umar.
saya ingat if u carikan umar mummy, for sure dia brubah. jgn mareee.....
budak2 mmg byk perangai. kdg buat kita geram n kdg buat kita happy...

baaqiyghazali said...

salam abg rizalman, saya mmg bercita2 nk jadi fashion designer, saya nak tau macamne nak start saya punye label lepas graduate nti,modal mcmmne,brape chances utk berjaya, prospek kerja, n etc, harap2 bole terangkan kat saya ye..

z[u]raiza said...

abg rizal!
update la blog! uhuk...seems like u r very busy eh nowadays..hee. alhamdulillah. rezeki. :)
orait,take care. dont overwork. :D

~PenConTeng dIndIng~ said...

hehehe budak2...biasa la...tapi sekurang2 nya dia da sifat tuk sentiasa menang..thats very good hehehhe

http://kapten-kit.blogspot.com

mierafaziera said...

dulu my daughter mcm ni la rizalman...x bleh terima kekalahan...masa dia masuk pre school i takut bab ni lah, takut dia x dpt terima kekalahan..tapi sy cerita slow2 dgn dia..."it's ok kalau kalah...mama x marah, Ca masuk ja pun mama dah happy.." pujuk dia selalu dan bagi semangat..lama2 dia ok...smp dah masuk djh 1 this year, sports day baru2 ni dia risau kalah, tapi sy ckp it's ok..semua sports mesti ada kalah, mesti ada menang..yg penting dia masuk je...(sbb i takut dia withdraw x mau masuk acara2 dia tau..) so far, ok la...;-)

Molly said...

windu la dgn tulisan terbaru...sila update dgn kadar segera yek...diulangi, dgn kadar segera

SJ said...

Umar is just too cute ;)

Blackberry Silicone Skins @ http://anggunnya.blogspot.com/search/label/Blackberry

Fairuz Selamat said...

hahaha.. gelak aje aku membaca ni.. taksabar nak ada anak sendiri

Shazana said...

Sorry Abg Rizalman, Umar needs a mother...A touch and words of a mother can comfort him :)Anyhow, u r still a good father to Umar! Well done, bro...

Cath J said...

hhahahahha... memang komedi...tapi Tuhan je yg tau... paham....phammm sgt2.... hahahhahah

Kak Ani said...

salam rizalman,
1st time akak tinggal komen,selama ni jd silent reader sbb u ni kan selebriti,ramai sgt peminatnya...

mmg seronok baca n3 pasal omar ni,tahniah krn u sanggup&berani jd ibu&ayahnya,bila baca n3 tu amat terasa krn situasi itulah yg akak alami sejak kecil-ada byk persamaan. Apa2pun tabahkan hati & teruskan semangat juang itu demi Omar...

cacah said...

hoho... merajuk sampai macam tu sekali umar ni. :) harap2 makin dia membesar, makin kurang rajuk nya... :) good luck!

LeaKhalid said...

salam

sy lea...sy mula knal siape rizalman since u rambut panjang lagi..

then, u potong rambut pas arwah mak u meninggal kan? (btulkn sy kalo salah)

sy pernah terdgr or terbace, (dah tak ingat) yg andai u nk cari pasangan hidup..u mahukan wanita itu pandai jaga diri(penampilan) sbgmana u menjaga diri u..mean, tahu menjaga badan, rambut, kulit muka, etc ... (wanita pas kawin, kbykan penampilan dh jatuh ke tangga yg ke brape tah...dh tak amik berat sgt..sm cam i...tp skang, i cube utk mengubah penampilan agar tak muak mata en.somi memandang!)

so skang, adakah u msh mencari wanita yg spt itu atau just berserah pd takdir?(itu je soklan sy..introduction je pjg menjelar!~hehe(^^,))


p/s : sy amat berbesar hati sekiranya u sudi menjadi ayah angkat kpd anak2 lelaki sy...khalif aidil (22bln) dan khilfi adha (11bln). jenguk2 lar blog sy yer...sy byk bercerita ttg anak2 sy dlm blog sy..(andai tak sudi pun takpe...just tanya jer(^^,))

-TQVM-

www.kamaliakhalid.blogspot.com

HasneY said...

hu..so funny..tp knk2 umur sebegini kdg2 mmg menuntut pengorbanan dan kesabaran kita utk mendidik mrk menjadi seorang insan yang berjayaaa..

mybeloved said...

Macam-macam.

Saya pernah mengajar di Secondaray School Adni. Don't worry brother. Mostly parents2 kat situ semua modern2 dan kaya-kaya juga. Anak Erma, pereka fesyen Shah Reza ke. Dato' Datin, Billionare Menteri etc. Pelajar2nya memang sangat modern dan macam sekolah lain juga.(Menengah). Bezanya sekolah agama. Don't think too much.

And Umar, don't make ur dad worry ye.

mybeloved said...

Macam-macam.

Saya pernah mengajar di Secondaray School Adni. Don't worry brother. Mostly parents2 kat situ semua modern2 dan kaya-kaya juga. Anak Erma, pereka fesyen Shah Reza ke. Dato' Datin, Billionare Menteri etc. Pelajar2nya memang sangat modern dan macam sekolah lain juga.(Menengah). Bezanya sekolah agama. Don't think too much.

And Umar, don't make ur dad worry ye.

Maya Marisa said...

help! i cant stop laughing! its so hilarious. well, kids...what do u expect yea tak?
my 4 yrs old girl pun lawak jugak. we asked her what she wants to be when she grows up. dgn muka innocent nyer, dia jawab, ultraman gaia...

Fabulous Me said...

Lawak nak mam! Especially nak kua BB bling2 plak. Aisey.. Payah jgk jdi public figure ni. lol