Fabulous fc

Thursday, November 26, 2009

SYOKNYA!!

dah lama tak menatap bendera negeri Pulau Pinang. Kalau dulu setiap hari isnin semasa perhimpunan sekolah di Penang Free School,selalu la jugak tengok bendera ni naik perlahan2 panjat tiang..(alamak! lagu negeri pun saya dah lupa melodinye!). Supaya tak jadi seorang anak jati Penang yang murtad.. serta sempena percutian seluruh syarikat RIZALMAN pada tahun ini..negeri ini menjadi pilihan! (kena tukaq loghat ni)....

bertarikhkan 21hb lalu,sempena jugak hari cuti sekolah yang pertama(ni sebab nak bawak si kecik tu la) maka seluruh warga kerja RIZALMAN pi Penang...naik bas hangpa tau! Sewa bas besaq,sebab 28 orang semua. Kalau ambik bas kecik2 takut tak celuih..

"ha! mai naik,mai naik!' kami semua pakat2 naik macam orang nak pi menyambut

bas dia cukup selesa..lega.. kaki pun boleh belunjuq! 
cuma drebar ja Hindu..(orang penang panggil kaum India, Hindu). Yang dok senget tu bukan drebar!(walaupun kaler dia nampak macam Hindu).

singgah sat kat R&R Tapah... makan (siap bawak bekai bihun)

penerangan daripada ketua rombongan..

dia la ketua rombongan, dia la jugak co drebar..

bila sampai ja Penang kami pun lapaq balik..apa lagi pi Hameediyah la sebelum check in hotel.. jenuh jugak la nak tunggu tempat kosong.. pekena nasi baryani ayam!

esoknya, pagi2 lagi kami pi tepi pantai kat Hotel Hydro (tempat kami tinggai).. best jugak hotel tu,pantai dia pun bersih!. Siap buat tshirt 'rizalman ' lagi..

"umar.. umar jangan nakai2 tau, kalau umar tak dengaq kata, nanti babah tauk hang dalam leut!"

ala.. nak ambik ati la tu!

habih pakat2 angkut beg Tesco!

Oi! pusat nampak!!

kami buat game tepi pantai.. acaranya- balut bos!

paling penat sekali main toi!
(orang kl panggil main galah panjang kot)

masa ni la depa nak pekena bos na... main kambuih dengan pasiaq! siap bubuh pisang lagi tang tu!! Lucahh!!

dah penat main game2 dan berkelah tepi pantai, malamnya makan kat hotel ja. Tak larat dah nak berjalan2..

hari kedua, kami pi Pesta Pulau Pinang..main kereta beghetuh dengan naik ndoi pusing.. best! rasa macam budak2 balik.. lamanya tak mai pesta ni.. rasa2 ada 25 taun kot..

punya la banyak orang kenai cek..sat ada yang pangge Deko3!, sat ada yang pangge Tangkap Muat! tak larat nak senyum ngan salam2 kat depa semua...nasib baik malam tu hujan, bole la tutup muka dengan payung..

lepaih balik pesta tu, ada satu staf ni yang teghingin nak menyanyi dalam bas.. Lagu dia lagu M.Daud Kilau..'cek mek molek'... patut lah...hang pun berkilau meghelit jugak!

hari ketiga ada persembahan khas dari staf2 semua.. ni semua tengah dok tunggu show la ni..

kami buat macam rancangan sehati berdansa...tarian2 depa ni semua akan dikomen oleh saya selaku juri.. dan Faizul pulak selaku pengacaranya..konon2 Fahrin dan Scha la ni..(tapi satgi cek tunjuk Scha nya na..)

tarian bunyi gitar ala2 60 an dari kumpulan pertama

kumpulan kedua..tema depa 70 an..

ending dia nak macam Noraniza Idris dalam juara lagu kan?

lepaih habih tengok show..kami buat pulak game kotak beracun!  ni la Scha!. Scha ke Syanie ni?

masa ni deni kena kotak beracun untuk urut badan bos!

pelan lama pelan kecik la bulatan dia.. ni semua depa yang tak kena naya lagi..

pi kat Chowrasta pulak pekena cucuq udang dengan ayaq sarbat

tengokla mamak mee ni..punya la tua. mula2 ingat nak oder mee dia, tapi dia nyeh hinguih dia tepi belanga mee tu! Teruih tak jadi oder..

gerai dia tepi merket chowrasta..dari dulu sampai la hari ni, dok ada lagi..

lepaih tu pi pulak kat jalan Gurney..pekena nasik kandaq pulak..

dah kenyang..pi taman bunga Waterfall, kat sini banyak kera.. tapi kat dalam tramp ni ni pun ada lebih kurang adik beradik kera jugak la kiranya..

macam tak percaya ja bos 'Rizalman' perangai macam ni!

posing sakan!

time untuk balik kolumpo esoknya.. tangkap gambaq ramai2 kat hotel..
Untuk semua staf2, mintak2 hangpa semua enjoy!!



besok, raya haji... cek tengah dok masak ni..masak rendang! Ada tak sapa2 yang masak resipi cek untuk raya haji ni?

dan untuk raya haji ni, cek ada beli beg baru.. beg Raya!

selamat menyambut HARI RAYA AIDIL ADHA

55 comments:

JMR said...

bestnyer holiday gini..reramai..pakat2 p penang noo...;-0

Fatul Akrul Ramli said...

selamat hari raya.. :)

Che Kay said...

Selamat Hari Ghaya Incik Rizalman!

fida said...

rizalman org penang ek,,wah cam best je trip tu ek? =))

meksu said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha... syoknya makan angin pi Penang.. mesti Umar seronok sgt...

p/s:amboiii bag baru lg.. ;)

Jucci Jucci said...

alaaa meriahnyeeeee
i just can feel the meriah-ness.
umar comel pls.

fiezmarn said...

adoiii.....syoknya dapat pi penang!!!!HUNKZ bru je sampai penang sekarang waktu tengah open your blog.....pepehal pom nanty ada masa HUNKZ kan ke your butik n buy everything one more thing abang boleh la ganti azwan ali....sebab lazer yang high saangaatttt levelnyerrrr!!!!

khellyqilah_khalil said...

salam aidiladha...
redang tok aji man... t kalah plak ngn rendang mak... (rondang minang) best gler... kang jd perang rendang plak kang.... terliur org di buat nyer... ;p

feddie said...

walah..
pak aji dah buat hal lg..
anyway nice mulberry!
PANAS!

kuki said...

Hi! Can u share with me mana nak beli armchair mcm dalam gambar pemenang celcom blue 50k tu? Thanks!

[z@ck] said...

wuihhh..sakan naa ampa berjalan..
selamat hari raya aidiladha..
=)

Nor Baizura Hj Abu Bakar said...

tuan aji.. ada gheja koson dak?. cek nak mintak gheja kat Rizalman. bagi chek jadi cashier pun chek mau... tak pa boleh aihh.

nor said...

amboi heih..kunun2 macam rombongan chek kiah lah nohh..hampa semua pi terjah Tanjung..
chek pun ingat boleh lah raya kat penang tapi nak buat cam na kena raya kat pasiaq bedengung ni(qatar)dah dua kali dok pi airport kena offload(biasa lah kami keje ngan airline ni dpt saja tiket murah but nak dapat seat tu jenuh kena tungu sampai last minutes lah)tapi nak buat macam mana pak2 arab ni semua suka sangat nak pi cuti2 kat malaysia..sini cuti raya sampai 10days for gomen(goverment) n school sebab tu depa nak pi terjah KUL..
p/s:chek xbuat rendang hampa coz esok tuan rumah yang buat rumah terbuka kat sini buat kat kami...chek buat cupcakes kat depa..Salam Eid Adha to you n Umar.

hani said...

Salam,

sedapnya pak haji makan cucuq udang kat market chowrasta tu. cek sefamily pangge cucuq udang tu heichi.. dah lama sgt tak makan.. takpa. sebulan dua nanti bila cek balik malaysia, cek memang nak pi makan... lagi satu, beriani hameediyah tu dok sedap macam dulu kala jugak ka? bukan apa, kawan cek kata dah tak sedap sgt macam dulu.

bOyFeiZ said...

hahaha..sangat luchah tuan haji..hiksss...

hatim a.r said...

have u seen alexander mcqueen latest collection??i mean its probably too late to talk about it now but still!its everywhere.since Gaga wore that armadillo shoes evryone in fashion blog world seems crazy about it!!would like to hear ur opinion on mcqueen's line.owh and proenza schouler produce some great prints too!!

katak_78 said...

Hangpa patot pi fruit farm @ road walk...baju wa kena curi kat umah sewa..tgk2 ada jual kat road walk...boleyyy??? Hampeh sungguh org gila yg curi baju maktab aku!!!!huhuhu

ツbieaz @ bie Azreenaツ said...

Salam AidilAdha to You&Umar..

Wah!!bestnye..dah lama X pi penang..
Alah..biasa la tuh!msa2 nie la msa yg ssuai pkenakan bos mereka ehehe....
sekali sekala wat perangai budak2 best gak!

hatim a.r said...

thanks for putting my blog's link there!!!im so touched haha.so to return the favour i wrote 1 fashion related post in conjunction with rizalman-read-my-blog day. sila terharu sekarang

~ twistedbutterfly ~ said...

hihihi best tul baca blog u.. mesti tergelak sorang2.. :P

anyways, love love love yr pics with umar! so sweeeettttttttt....

fitty's pinky rose cottage said...

tu dia.. enjoy sakan naa pak sheikh.. seronoknya.. cheq suka entry camni.. seronok baca.. bestnya jadi boss sporting.. part tang makan tu.. makk aii.. terliur baca.. sedap sungguh!.. apa2 pun.. Umar tetap comey.. beg papa umar pun lawa.. and lastly selamat hari ghaya pak sheikh..

Mohd Azmi bin Mohamed Idris said...

sebagai anak jati penang, saya rasa amat seronok la kan....tetiba menengok tempat feveret2 pemakanan saya berada di dalam list, especially hameediyah! hehehe...

kaseh said...

Salam,

Amboi syoknya balik kampung noh...enjoy sungguh team Rizalman semua. Seronoknya dapat berkumpoi ramai-ramai pi makan angin. Kalau ada keja kosong jadi pelarih kat rizalaman ceq teriginlah nak apply sebab Rizalman Ibrahim is so happeninglah!

Tadi tenogk Nona, huhhhh lawa sungguh u buat baju si puteri Tan Sri Ramli Ngah Talib..lovely!

ku tak sempurna said...

muahahaha... sakit perut gelak...
caption kat gambar tu yang tak menahan... especially,
"dah kenyang..pi taman bunga Waterfall, kat sini banyak kera.. tapi kat dalam tramp ni ni pun ada lebih kurang adik beradik kera jugak la kiranya.."

aduiiihhhlaaa... muahahaha..
marah jannah nanti ... :D



selamat hari raya

hamboiii... beg raya tetap tak dilupakan...

frappe_crush said...

Selamat Tuhan Kurniakan..
Selamat Pulau Pinang,
Negeriku Yang Indah,
Kutaat dan Setia,
Aman dan Bahagia..
heheheheh...Pendek tu ja lah..tu pon hang tak ingat..Buat malu pree skool ja..Selamat Hari Raya Rizal!

Myladiemaya said...

seronok nye.... hmm

Damai YaNg Ku Cari.. said...

best dpt bercuti kt png.. sy ni org penang..cucu menakan tokcik mokhtar yg dok kt kulim 2..

nanimastura said...

amboii sakan noe hampa cuti...elok la tuh..release tension ujung taun nih...chek yg tengok gambaq nih pun rasa mcm duk ada skali huhuhu...
anyway salam aidiladha...

minamie said...

nice T-shirt..salam aidiladha,
per yg Boss korban utk staff tahun nie??

bigbusiness said...

I love you.

bigbusiness said...

I love your work. you are so funny too.

Nor said...

Salam -

Tuan Sheikh & lil Sheikh too -

lef2 tengok gambar lil Sheikh smiling2...sure genuine...be a good boy hokeh...

Fizah said...

Haah la Tuan Haji, kat sana ada keje kosong tak.. cleaner pun takpa.. :))

Izan said...

seronok nye dpt bos lagu nie...

p/s: Salam AidilAdha utk abg rizalman N The Crew.. HOYeahhh

nnbnnq said...

dah besaq umar tu, bila gi babahnya nak berteman... jgn mare..

nurul said...

hai..saya dah cuba rendang rizalman time raya aji baru nih..mmg sedap gila! mndapat pujian ramai..esp mama saya..mmg betul kalo daun liamu purut n daun kunyit tu diblender lagi sedap rasanya..rendang raya saya kali ni mmg betul2 mnjadi setelah hampir 8 taun sy take over dapur ketika raya..cayalah rizalman!

p/s= pasni nak try laksa rizalman lak..ada lagi x resepi2 best dari rizalman? share la kat blog ni..thanks!

Syafique said...

Your blog is so inspiring! It must be fun to work @ RIZALMAN! :)

BTW - I am new follower of your blog! Keep us updated with all-things FABULOUS

Ms Wong said...

Tuan Haji,

Cuti sakan gamaknya? Seronok kan...

Apa2 pon Selamat Hari Raya Korban buat Tuan Haji djua beranak dan semua warga kerja kat Rizalman's office.

Malaywood said...

was walking towards st james's . found this.

It looks like mega mendung.

Http:// pungkokcoklat.blogspot.com

perempuan 3g tp chomell said...

salam dan salam ukhwah
amboii en rizalman ni..balik penang ja tukaq teruih aih noo slang.baguih2...lagu tula kita mau.x lupa dr mana asal kita. x mengantuk ka makan nasik beriani hameediyah? saya kalu makan, dan2 rasa nk lena..depa boh kas-kas bnyk kot. mesti umar excited kan..erm,nk tanya ni..spm bila ek.sbb pakcik sy pun ex PFS

:)

:: vErde+hAzizi :: said...

chowrasta mamak tue punye cucur udang mmg THE BEST OKKKKKKKKKK!!!
seriously miss em! :(

hatim a.r said...

the great uncle Karl defends us bloggers in his latest post while bashing christopher kane at the same time!saucy old man he is!lol

dana said...

bestnyer kalu dpt keje ngn U kan,,,, hehhehe

apa pun, suke sgt bile loghat tu tukaq jd penang

irvanqiesy said...

miss penang so much...

nisa said...

Hi Rizalman, tumpang iklan yer...

Dear all bride to be,
looking for 1001 sweet & fabulous gifts at very affordable price???
do visit my page,

http://gardenofgalleria.fotopages.com/

Happy Preparing for ur big day dear!!!

TQ Rizalman!!! moga biz u bertambah maju & murah rezeki in every aspect.. :)

bbpink_90 said...

mnt bt0L bL0g abg ni..
yeLh bnyk cte..
pape nj0y gLe..
hmm..
abg kLu adew mse..
4LL0w bL0g ite ea..
bbpink90.blogspot.com

aina_amirah said...

sonoknyee pi cuti..n paling best..sonoknyee dpt bos yg enjoy and sporting..sgt rasa bersemangat nk pegik keje..hurm..me sampaai skrg tak jugak jumpa bos yg sporting..best+sporting+dedikasikerja+kelaka = ?? mane nk cr bos camnie..haih..~

qathrunnada said...

alahai syoknya n spotingnya bos mcm rizalman ni. mau keje kontrak smpai mati pon ramai yg sggup ni...ptt asyk murah rzki je:) ptt ramai staf u 'cubi2 comel2' je :) rupanya bos suka kasi mkn... & pttnya staf u yg ditngkp muat dlu nmpk gayanya nih(",)
umar, happy holiday(^_^)

Mohd Syabandi said...

Memang best round2 penang. Itu lah aktiviti kami klua blik hometown. Syokkk...

syazwan Hairey said...

wah..
best nya..
nk join la.. huu..
yg penting.. beg raya bergaya la..
nice la..
hahhahahahhah

kak wan said...

hai....bestnya All the best for u..
semuanya fabulousity ce wwah mcm kls la pulok...cam tu kena ada anak sorang lagi ni...
i bekenan satu je keta u...

syafawani said...

syoknya...dapat p bercuti lagu tu..hehe
len kali nk p lagi habaq naa..ikot bleh dak?hik3

Princess of Babble said...

awww....umar is sooo cute.one lucky boy!

Cik Luna said...

anak hang comei no...nak tempah utk diri sendiri la bila dia dah cukup umoq nanti.,,,nak tempah bos rizalman payah, taktau dia nak kawen ka dak..

wan nur sabrina said...

Wow fav place saya n family nie.. cucuq cicaq terbaikk.. merket chowrasta