Fabulous fc

Tuesday, March 1, 2011

i still remember what you did last summer

setahun dah berlalu...cepatnya masa berjalan. Pejam celik,pejam celik dah pun berjumpa semula dengan hari sukan sekolah Nail..(umar suruh panggil dia Nail sekarang). Am really sure you all ingat lagi kisah tahun lepas pabila ahli rumah sukannya kalah, dia terus naik hantu dan lari keluar padang tanpa mengambil bahagian langsung dalam acaranya!!. pada masa yang sama saya mengejarnya dari belakang sambil naik hangin jugak dengan tindakannya yang begitu drastik dan bersifat pra dewasa.

Kini, hari sukan muncul lagi. Habislah aku!. Nail, please dont do this to me again.. peristiwa tu masih terpahat lagi sampai ke saat ini tau. Nampaknya bukan saya saja yang cuak pada hari itu..cikgu2 sekolahnya juga sama. So, sebagai langkah bijak..mereka letakkannya di hadapan sekali..supaya kalau dia lambat pun bukan salah orang dihadapan tapi salah dia sendiri. We shall see..

i know, i know his tshirt is too big! sungguh bukan anak fashion designer.. "kau pakai baju kedah ke apa ni Nail?"

saya tanya dekat kawan sedarjahnya..."Nail nakal tak dalam kelas?" yes, jawapnya.
Lepas tu saya nampak Nail kejar budak tu keliling padang..sambil cakap.."kenapa kau cakap yes?...dibalas jawapan oleh kawannya.."tak baik menipu kan,ustaz cakap."

u better perform dear,coz i still remember what you did last summer!

" ya Allah berilah aku kekuatan untuk menahan malu.."

wisel ditiup..! permulaan yang agak bagus.. syabas!

tetapi!... bila tiba acara berlari didalam gelung je..Nail dengan penuh tertipnye berjalan ala 'catwalk' di atas padang!! Halo! this is sukan ok bukannya fesyen show anakku!..cepat sikit..!
Maaf takde gambar ketika itu sebab saya berlari ke-malu-an menyembunyikan diri!

tahu tak kenapa gambar ni kelihatan macam dia sorang je atas padang?? Sebab bebudak rumah sukan nombor dua yang lain semuanya dah berlepas pergi!..

anak sapelah ni?





p/s: if u guys could excuse me.. i need to find my favorite black shoes..where did i put it??


p/s: this was taken at my clients walk in wardrobe....kalau ada sesape yang yang ada cuma dua tiga pasang kasut tu..itupun entah2 dah empat lima kali tampal tapak..sila gigit kasut2 anda sekarang tanpa segan silu!!

71 comments:

diyadeary said...

saya pon ingat juga apa nail buat tahun lps! masih bole ketawa tersengih teringat..

final nya, rumah nail menang tak?

bestnya walking wardrobe tu, baru kasut je.. i wonder macam mana la kalau dengan pakaian.. *pengsan*

Sumayyah Nadhirah said...

ahhahah nail..cute..menang ke tidak??

zuwaidah said...

masih ingat lagi apa umar buat last sports day..kelakar. i sambil baca blog u ni sambil menahan gelak, (jangan tak tahu i kuat gelak ok) nanti terperanjat pulak satu ofis kalau i tersembur gelak. anyway memang suka read your blog..interesting

Nur Qalby said...

kernyeh sorang2 baca kisah Nail..So cute lah Nail ni..

Menang ke tidak?

Cik E said...

hahahahha...

mrs zach said...

still ingat lagi sukan tahun lepas punya peristiwa. tapi this story still sama. gelak guling2 sampai kena siku dengan laki. hahahaha.. comel laa nail. wah..panggil nail skrg kann...

norhidana said...

finally ada entry baru...
saya pun still remember kisah sukan itu... sungguh comel n kelakar msti kali ni dia tak bt mcm thn lps lg kan... hehehhe

alahai, dh mengalahkan kedai kasut

Mardhihah said...

HAHAHHAHAH....tak larat ok nak gelak...:P

btw, wardrobe tu sangatlah awesome!

fifahnazri said...

hahaha.. Kenangan yg lucu. Apapun menang atau kalah syabas buat Nail cos dah makin matang skrang yea.

P/s - wahh! banyak sungguh kasut tu.. boleh bukak kedai... tp mesti ader 1 saiz jea kan? haha..

Fara said...

yeah, i still remember also what he did last summer hehehehe.. oh, sgt suka walking wardrobe, closet. teringin nak dpt mcm cite SATC tu

Sue said...

huhu i pun still ingat lagi what he did last summer. gelak sorang2!

bestnyeee walk in wardrobe tu! macam kedai kasut dah. malu i.. hihihi...

stormz said...

sy still igt ape yg nail buat last year.

Jan@Afzan said...

As Salam abang rizalman & Nail.

Firstly, izinkan Jan gelak..hahahahaha...memang lawak lah Nail ni..ber catwalk di padang. Dan cara penceritaan abang sungguh melucukan dan make me smile...heeee

Second, Ya allah..banyaknye kasut!!!!! Boleh sesat tak agaknye? atau misplace kasut? hehe..memang tabik lah!! first time Jan tgk..

Third, Nail menang tak?

-Jan, Melaka-

hazlynda kushairi said...

HAHAHAHAHA nail cute sgt! dalam diri die pon maseh ade istilah fashion macam babah die ;) kesudahannnya, khandak menang ke kalah?

kenapa sekarang nak gelaran nail? alaaaa u shud tell us. seronok bace telatah umar ;)

btw, walk in wardrobe tu sangat best! mmg gigit kasut sendiri bile tengok HAHAHAHA ;P

My Life My World said...

Hehehehe... saya pun masih ingat apa yang berlaku tahun lepas masa hari sukan. Cepatnyer masa berlalu ... Nail nampak tambah debab. Pandai babah jaga ... hehehehe.

Bilik kasut itu sangat sangat COOL!!!

Berudu said...

wow,wardrobe cani leh sesat 3 ari 3 malam =P

Ct Lalola said...

alah2 si nail... cpt hot eeekkk..hi3 so pe result sukan thn ni??? ade dpt hadiah besor2 ker??? jgn cpt naik hangin yer naillll..

kiera syakirah said...

hehe..lamenye x dengar sal nail ni..cute..x bubah dia, stil bg malu..ahaks..
kasut tu memang wat aku gigit jari bila tgok..wah..nyompat ke nak habiskan sume pakai kasut tu..ahah.

annis said...

HAHAHAHAHAHHA!

kelakar gilaaaaaaa!
sabooo je lah.
:)

Nisa-K. said...

GILE KENTANG! byk gile kot shoes tu..dah boleh bukak kedai gamaknye!! yess! i still remember umar's case last summer..kekeke...;p kelakar habis kot!semuga menjadi anak yg soleh umar..dun noty2...heee:D

nanne_manja said...

nail ??? wahhh cute nick name..

en. rizalman, saya sungguh makan hati tgk wardrobe ituuu hanya utk kasut aja..:D

aeman|zach said...

huhuhu..how cute when Nail kejar kwn die..ngee..;p

aeman|zach said...

huhuhu..how cute when Nail kejar kwn die..ngee..;p

Rina Johan said...

still ingat ape jd last year...rumah khandak menang x?? sabor je la babah ngan karenah nail bdk2 bisa la huhu...
banyaknya kasut i like:))

Rina Johan said...

still ingat ape jd last year... rumah khandak menang x?? sabor je la babah ngan karenah nail bdk2 bisa la huhu..
banyaknye kasut i like:))

mila said...

so happy u updated ur blog! XD

freeter farn said...

smiling when reading the entry,

kalau saya perlu terlibat dalam sukan memang saya akan ambil cuti (ponteng) sahaja hari tu >.< salute kpd nail n abahnya!

farra said...

so...menang x??(hehehe terlebih excited lak..)

wwaaaahhhhhh :-O **mata x berkelip tgk walking wardrobe..

AlexAlabasta said...

So cute, him in the golden hat thingy!

The biggest fear of Hari Sukaneka, it just couldn't let you go! Haha~

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Ada aja je Umar nie ahhh dah pgl Nail pulak.....
Me too perasan gak baju besar TAPI tetap comell :)

tu la di ingat balik kelakar gak tetibe wathal. Yang awak pulak naik hangin la nak handle segala!!
Malu giler weyyy Haha

Biasa la budak2 taknak kalah... :)

Ilhamny.com said...

so sweet la u and nail..:)

AzaleaAyu said...

Hahaha...mmg anakku sazali...

Rizalman (me also rizal....)lobi la empunya kasut...buat jumble sale baguih tu...ala kasut banyak2 pun boleh pakai satu jer :)

auwcak said...

nail....u're soo cute occay!...ehehehe
perghh...gile best bilik kasut diaa..

::Ida:: said...

one word. OH MY GOD!!!!!! (eh that's 3) This is men wardrobe right? OH MY GOD!

arakida_imaizumi said...

Itu lah kenangan time sekolah.... bila besar mau gelak besar.... bila baca pun dah gelak apatah lagi empunya citer.... hahahah....
wardrobe U mmg 'awesome'.... I like it.

Big Momma said...

baru kasut...

shahlin said...

i think memang u n umar nail tu dh tuhan jodohkan sejak azali kot. reason? sebab most probably dia ikut perangai babah dia masa kecik. muahahahaha

Mama_Fatin said...

mak aiii... lawanye tmpt letak kasut..

Mimie said...

hai en rizalman..
saya orang baru dlm dunia blog..suka baca psl anak u..

faraulah said...

so sweet..Nail!

AnwarShah said...

OMG to the shoes heaven !

r.i.n.a said...

ur son is real cutie!!

n that walk in shoes wardrobe! omg!!

cutefroggie said...

mesti busuk setor kasut tuh!hehehe....

neway..nail blum dpt momentum bab2 sukan nihhh....tunggu besau skit n kurusss skit...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wallawey!!! banyak kot kasut. pinjam satu?

Lovely CupCakes said...

Alhamdulillah...baguihnya pak aji hantaq anak pi mengaji sekolah ugama...sanagt kelakar si Nail..gamaknya sebab asik tengok fesyen show tu yang dia buat catwalk ataih padang tu...ampun pak aji.. :0

ooo ingat wardrobe pak aji tadi he he...memang makan atiiiii

Lovely CupCakes said...

Alhamdulillah..baguihnya Pak Aji hantar anak pi mengaji kat sekolah ugama...ha ha ha asik tengok fesyen show je gamaknya kot sebab tu Nail buat catwalk ataih padang...ampun Pak Aji... :0

Laaa ingatkan wardrobe Pak Aji tadi...memang makan hatiiii...murahnya rezeki orang tu kan...tu baru kasut.... :)

Norfa'izah Safaruddin said...

erks..umar lg chumel dr nail..x sesuai~

copcopcop... leh x update selalu..sbb x sbr tgu..

n i wish i have that wardrobe...jeless

Netnet said...

how i wish nak wardrobe mcm tu...

liyana said...

baca cerita nail dgn penuh debaran... tapi ending nyer xde.. mesti tak berapa nak menang kan...huhu

Plankton Seksii said...

hahahaah kelakar laaa nail hahahaha

CathJ said...

hehehhee.. Nail.. Nail... remind me of my son.. hihihi...

mak datok... mcm gedung kasut!! best nyerrr...

WaWa_EzRiLL said...

saya sangat orang baru dlm dunia rizalman.. - salam semua -

WaWa_EzRiLL said...

saya sangat orang baru dsini.. salam perkenalan. suka ngan nail ('',)

ADMIN JobSentral said...

nail sudah besar! *proud*

aNieSz said...

OMG..anak u very the cutee!!!kasot u subhanallah!!byk gilo

Bui Idzra Ryn said...

WOW..BEST NYA WARDROBE TU..RIBU2 REGA TUH..FUIYOO..WAKAKA..

Cik Missy 2011 said...

wahhh, beshnyer klu ada kasut sebanyak ni.

nor said...

he so cute..like dad like sons.


http://suezdairy.blogspot.com

Petite Cherie said...

Omg hehe pretty expected for a woman but for a guy it is just so fabulous.

izni nor ali said...

hahahahaha. kelakar la nail ni.
comel jeee!!!! seronok bace cerita pasal die. :)

theorangelily said...

i like his fren. hahahahhahaha. sooooo suwit.
and umar = noti. pangai sapa dia ikut tu??? *pikir sejenak... =)*

theorangelily said...

i like his fren. hahahahhahaha. sooooo suwit.
and umar = noti. pangai sapa dia ikut tu??? *pikir sejenak... =)*

dzilazee said...

Rizalman....i sure loike yr story about Nail @ Umar. Please write a lot about him again in the future. u sure one good story teller like my friend Alam...

syiokk baca yr stories...

me said...

Mak aii mmg baju kedah nail sarung nih!
mak aii kasut! meh fengsann mehhh..

ComeyBelako said...

Rizal, tengok tajuk pun saya dah gelak berdekah2 kat opih ni. hahaha...good job lah Nail! hahaha.

tu dia aksut...baik sedekah kat ornag susah...**ayat dengki**

khani said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

Ordinary Londoner said...

I want your shoes closet!!!! I am green with envy!! :-)

JajaOHgon said...

wahhhh saya teruja dengan kasut yang banyak2 tue... bilalah koleksi kasut saya boleh banyak sebegitu.. hehehe

njsr said...

you are such an arrogant man. who do think you are saying all this crap. so what, having a walk in closet full of shoes who gives a shoot. From what i gather, you are looking down on the poor people.Shame on you.

rizalman atelier said...

bodoh betul njsr ni! cubalah baca betul2 kat bawah tu i tulis apa?? nak marah orang tak tentu pasal..kan da berdosa namanya..

Peri PiA said...

mane boley lupe,ahaha

speacial btl anak bujang sorang ni

p/s-prefer panggil dia umar :)