Fabulous fc

Tuesday, February 1, 2011

COKELAT TORA KEMBALI LAGI..!!







Tu la pasal! orang buat blog, dia pun nak buat jugak...padan muka! dah jadi macam satu kewajipan pulak kalau tak memblog...kecoh satu malaysia blog saya tak berupdate(ada yang khatam sekali lagi sebab takde bahan bacaan baru)..rintihan,pujukan,sindiran..macam2 cara orang memaksa saya berblog dengan secepat mungkin ,sampai ada terjumpa di luar siap cakap kat depan batang hidung lagi..malah ramai juga yang seakan merajuk..konon.

Blog ni pun dah sampai sejuta lebih dah pelayarnye..ribuan follower..tapi kesibukan kerja mengatasi excitementnya..Balik dari bercuti pun tak sempat nak bercerita dengan kamu semua..perangai Umar semasa bercuti pun banyak keletahnya. Sibuk tu sibuk juga..tapi part nak mengupload gambar2 mengikut susunan cerita tu yang buat pak aji malas sikit nak buat.

But what makes me rajin untuk muncul untuk sekian lamanya menghilang disebabkan oleh sebuah perkahwinan yang telah dimeterai baru2 ini..as always a beautiful one brought to you by rizalman. Buat Syukri & Sarah..,selamat melayari bahtera perkahwinan sebagai sepasang kekasih dan juga sebagai suami dan isteri.. Kepada Dato' Maznah and Tuan Sheikh..it has been my pleasure to serve you.. indeed you guys are the cutest couple i've ever met..Allah has granted you with beautiful life, beautiful children and a beautiful hearts.



i bet u guys still remember these pictures taken from their engagement

mungkin ramai juga yang dah tarik gambar2 dari majlis pertunangan ini (especially the hantaran yang ada epal hijau tied with little grey ribbons) for personal keepings and rujukan kan?
well this couple had their wedding last month..
so i was hired to design the wedding. The reason why i took the job, was simply because of the family values that still exist in this modern world..(memang susah dah nak cari sekarang ni anak-anak serta ibubapa yang tahu tanggungjawab masing2).
Please enjoy pictures taken from their wedding..(dan sebenarnya malas nak buat caption).




























hadiah perkahwinan dari ibubapa pengantin perempuan- A4!





































pengantin lama.





p/s: sekalung tahniah buat senior saya Radzuan Radzi kerana dianugerahkan gelaran Datuk.
gegambar yang cantik2 tu are from Qippy photography. Thanks dear!

65 comments:

ilman hizami said...

finally.
update jgak.
:D

Munirah Bm said...

wah~da lme tggu blog di update..suka tgok gmba cantik2 dlm ni~

ibh said...

Emmm..akhirnya blog update juga..heeee...

AZLIN said...

sgt2 exclusive pelamin dia. rasa xnk tido mlm neh, nk tenung pic2 yg ada. kalo sy ada byk duit, sy pon nk mintak u designkan utk wedding sy nanti. hehe

najmi said...

cantik sungguh..

cik nad said...

wwwwoooaaaaahh(sambil mulut ternganga) u are a real designer ever3

honey bedazzled said...

where money is not a problem, anything is possible. beautiful job mr rizalman adore ur touch and taste very much

Mommy 2 Imans said...

OMG..U sangat2 gifted la rizalman..sgt cantik semuanya n da couple sgt gojes..:)

Khairulius said...

it's really beautiful wedding.honestly!

Bada said...

Lame tunggu akhirnya update jugakkan..
tQ!!
hehe..
:D

Rina NAR said...

finally..rindu nak baca ur update...anyway, i love all ur work!!! u r my fav wed planner! salute you rizalman :D

gee ryder said...

abg punya sentuhan mmg marvelles, grand, da bomb laa...i loike!!!!

BeLLa BeLLa said...

atlast....u kembali memblog lg kan..jenuh gak la nk tnggu post bru neh..hahahahaha..so after tis sile hupdate yek..kng rmai lg yg merusuh..hehehe

Noraishikin Mohd Salleh said...

finally berupdate juga....lama I menanti okayh! btw, everything pasal wedding tu semuanya superb, cantik, menarik, tertarikkkk! :)

♥MAMASYAZA♥ said...

ternganga tengok gambar2 tu sumer, mmg cantik

EviL WiTcH said...

reti pun nk upate....ingtkn dh lpe password ngan username....huhu...nyway....cool...

fafa said...

wowww :O

irina muis said...

the mega mendung motifs.... exquisite!!!

Nurul Ainaa said...

update jugak setelah menunggu dekat sebulan lebih heheheeh..

Nurul Ainaa said...

update jugak setelah sebulan lebih menunggu hehehee..

Norfa'izah Safaruddin said...

finally update!! dah berkusam berkula tgu ok!

ratna said...

giler punya cantik...!!!!!!!!!!!! semua sekali.. semua cantik...

beeha ben said...

finally.......update jugak!
omg! sangat cantik!!!

^^ said...

nice blog babe! ^^

WHITEcrystal said...

wow!!!!...smuannya..sangat mengujakan...

WHITEcrystal said...

wow!!!!!

WHITEcrystal said...

wow!!!!mengujakan...

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Owh iyeker kena saun... Last2 u update gak :)
Sy pon sama..penah gak kena camtuh TAPI bukan laa kat blog..tapi kat fesbuk PehhHHh!!
Sampai nih tak bupdate dah lama dah besawang....Malas bfesbuking

Apapon keep Blogging Bro... :)

Great Job n weeding hasil yang memuaskan!!!

نورازريناابوحيري said...

superb

itamrazali said...

tak sangka rizalman bole buat mcm nie..nie yg terhebat rasenya..

Kamarulzaman Harun & Norhayani Ladzim said...
This comment has been removed by the author.
Zackry said...

really admire your work.;)
hope to see you one day!

ytekecik said...

lama nyer tak update
wahhhh best nyer wedding cam gitu
nice picture

uMMUhabibahMohdH!Lm! said...

finally~

shuweet said...

meletopppsss..suke sangat tengok..cantik

Suzie said...

masyaAllah a beautiful wedding indeed! :-)

congrats to newly wed n u too for making such a fabulous wedding n a dream comes true to the couple

Whimsical Ardelia said...

canteqsnye!!! huhuhuhu!! cantek sgt smpi nak nangis... boleyh???

petite girl said...

cantik.gorgeous couple!

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

@last!!ada jgk citer :D

nezza said...

finnally............:P
penat menunggu :( hari2 dok click blog ni kot2 ade update...
penantian akhirnye terjawap..
pix superb.. :)

hunny d bunny said...

finally...sebulan tau kawan tungguuuuu. cantiknya majlis tuuuuu

Mama_Fatin said...

as usual..malatopss pom pom

annna said...

AWESOME PICTURES!
Well done rizalman :)

Melodic ControL said...

Cantiknyer....Sume sekali cantik...dr Pelaminnyer, Persalinannyer, Overall concept nyer, pengapit theme nyer, dan sudah pastinye kedua mempelai..sama cantik sama padan...Audi 4? pasti nyer cantik...ahhhh....simple but very nice..bj yg kat patung tu cantik la..simple je tp cntik sgt...selendang dipakai ala2 zaman kesulatanan dulu2..superb...sweet..apalagi yg boleh dikata...kalau lah aku kawen satu hari nnti dan bajet pun ok...pasti kan ku ambil dirimu rizalman...owhhh...pengsan jap....

O'gosh said...

Wow...Wow...dan WOW lagi!!

Ili Naquiah said...

Very pretty..!! Cantik sangat everything..




PrettySugar

shahlin said...

finally. tuan aji update blog!! tunggu lama wei...

MISSYNOLS said...

BILA NAK UPDATE WEDDING MARION & NASA??

Ainee Cumi said...

Cantik sangat baju tu.. Pelamin t u pun. Very fresh idea uncle rizalman.. Nanti aini nak sambung degree in fashion, nak kerja part time dengan uncle ahh.. Nak kutip ilmu uncle yang super creative ni. Aini tak ada otak creative macam uncle umar but I wil try my best..=))

Madam Sooyaree said...

Cantiknya!!! *speechless*

kiera syakirah said...

wah...akhirnya rizalman muncul lagii..dah lame menunggu..love n miss ur design....

Aida Lovett And Bellisimia said...

wahhh exclusive pelamin dia.

Renee Meow said...

heyya there.. always been ur fan f ur great works.... im lovin dis wedding..!! it's suppperrrr-gorgeous..!! made a review about it, hope u dont mind.. ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

siti azizah Sang Pencinta said...

akhirnya menulis juga yek en rizalman... memang grand hiasan utk majlis perkahwinan tu.. pasti lepas ni ramai kedai pengantin kat kampung kat pontian dan kota tinggi yang tiru gaya ini en.. baik cepat daftarkan design yg dibuat ...

auwcak said...

mabelessss....bestnyaa..semua cantik2....u memang superbb

Mar Zarra said...

woowww...cantik nye gambar...pengantik pun sama cantik & sama padan...pandai ambl angle2 yang cantik...=)

malaysian hijab blog said...

saya suka sgt baju pengantin sebab nampak sgt sopan dan appropriate untuk majlis kahwin,maklumlah zaman skrg ni fesyen macam baju kahwin macam2,ada yang nampak lurah dendam, transparent nampak korset,dah macam berkemban pun ada,tapi pengantin ni nampak sgt gracious

tulus sweet said...

fabulosssssssssss! cantik

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

terbaek!

ComeyBelako said...

tu dia...adiah A4!...kalu saya leh gak dapat A4!...kertas A4 ;)

Aya said...

Hello Rizalman, can you PM me the cost for the pelamin design? bobidom@yahoo.com. Thank you so much.

JajaOHgon said...

seperti mahu kahwin lagi sekali... ehehe... cantik!!

NUN@ said...

tetibe fall in love dengan blog u..bole?

BIGAHRKGN said...

I don't like Katy Perry either. IMO she is a waste o space!
Love your blog though!

zoura said...

wowww...!! bangga menjadi owg melayu