Fabulous fc

Wednesday, January 20, 2010

ALAT MENCANTIKKAN RUMAHHH!!!! (sila baca dalam nada Doraemon pleasee!)

Wahai pembaca sekelian, Rizalman dah timbul ni...(ramai sekali yang menghantar mesej supaya dipercepatkan entry terbaru). Ada yang menyeru yang sampai bunyinya macam seniwati Normadiah panggil ikan kaloi dalam cite bawang putih bawang merah. Kadang2, yang meletihkan ni sebab nak upload gambar2 yang berzaman ambil masanya..lebih2 lagi masa tu lah rasa nak terberak terkencing..tension!. Anyway... post kali ni saya nak tunjukkan segala penat lelah merantau satu Malaysia dengan satu tujuan..mencantikkan rumah2 di negara ini yang amat nazak sekali keadaannya! Setelah semua pemenang2 Deko3 Celcom diumumkan, saya telah pergi ke seluruh Malysia dan menjadi Doraemon untuk melaksanakan tugas ini. Bukan senang tau, dahlah jauh.. sesat lagi.. menahan supaya tidak buang air di rumah mereka(atas sebab2 tertentu)..malah terpaksa pula menyiapkan setiap rumah itu dalam masa kurang daripada 6 jam. Banyaklah juga pengalaman yang saya kutip dengan kerenah manusia ni sepanjang terlibat dalam program ini..macam2! tak tercerita..

Tapi ingin saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan berbanyak2 terimakasih kepada keluarga 'angkat' saya di trengganu, kerana telah melayan saya dengan cukup terhormat dan memberi makan serta hadiah2 untuk dibawa pulang!. Satu perkara yang tidak akan lupa bila makcik tu dengan tulus ikhlasnye cakap kat saya-
"makcik tak kisah ni semua, Celcom nak bagi hadiah ni ke,apa ke..tapi yang penting Rizalmang (makcik ni orang trengganu oi..) datang dan makan kat rumah makcik".

jadi dibawah ini saya paparkan rumah2 yang telah didoraemonkan..

 " Alat untuk mencantikkan rumahhh"!!! TTINGG!!

parit jayus,batu pahat






ttinggg!!!





semerah,batu pahat





ttiinnggg!







taman dato' harun, petaling jaya





tinnngg!!!








beserah,kuantan






tttinnnnggg!










kemaman, terengganu




tttiiinnnggg!!!








bentong,pahang




tttiiinngg!!!










yan, kedah



tttiiinngg!!!






kesemuanya, 10 rumah.. dua rumah dah dipaparkan sebelum ini..so tinggal 8 rumah je.. tu pun satu  rumah lagi terdelete.. Tapi apa yang penting satu pengajaran yang pasti disini ialah saya amat bersyukur kerana rumah saya sudah cukup indah dan selesa..(kalau faham maksud saya) alhamdulillah.
 Saya pergi dulu, nak kena jahit baju untuk Butik Puteh... hari pertama bukak je, baju2 kaftan tu licin disapu pelanggan!!

p/s: rasa2 Eric Leong kena carik kerja lain tak? "tutup mata, tutup mata... surprise"!!

152 comments:

evita nuh said...

awesome!!! :D

Shykin said...

Abg Rizalman... Gojess gilerrrr designnnnn... jelesss nye tengok rumah winners tuee.... eeeeeeeee... geram2x

nenda said...

oh wow..mmg saya x percaya.semuanya berubah wajah.rasa macam baru lepas masuk pintu suka hati kepunyaan doraemon~~!

AmyMizzunderstood said...

habish la eric leong..hahaha congrats!gud job rizalman!

Suzie said...

aaaaa mcm nak menagis tgk!!!it's really like the concept/design that i want esp yg kat tmn dato' harun n yg kat beserah.ur touch on home deco mmg simply superbbbb :-)

Shazwani said...

fuh! superb ah hasil kerja rizalman.ternganga kejap.ahaha.mayb eric perlu carik kerja lain la kot pasni.ups!

fitty's pinky rose cottage said...

oh my gosh pak sheikh!!! so fabulous lah! cheq suka itu sume lampu chandelier..all so pretty! and love the way you play with the coffee tablescape.. flowers in tall vases & also mirrors! the sofas pun cantek2.. job well done pak sheikh! worth the time spent, penat and peluh yg kuar! hehehehe

~farahsyeefa~ said...

giler lawooooooooooooo!!!!!!
mcam tak pecaya je tgk rumah tu b4 n after!! memg kretip lah you :)
abg meh la deko rumah saya lak, for free leh? hihihi.

yus said...

wow...gile...cantik....teruja gile ni...np la rumah sy xdpt..(nk dpt cmne???aku msk ke prtandingan ni???)he..he...tp pe2 mmg cantik gile la...tahniah la..eric kalah la cmni....

Lisa Johari said...

Awesome gila!!! *big clap and standing ovation* ;)

Murni said...

wahhhhh cantiknyerrr.....(guna nada nobita brcakap)...
mmg superb la....
kaler cantik....suker sgt....
tahniah..
walau mcm mana pun rumah tu...alhamdulillah..ada jugak tempat berteduh...

m.e.y.l.o.w said...

haha! memang mantappp la doraemon makeover rumah! kalau eric leong, tuan rumah pun kene la berpura-pura terkejut.."cantiknye.........".Fuh!pdahal terkejut tgk perabot limited giler.nak sponsor sgt, tapi bg sofa sebijik...eceyyyy,memandai je ngumpat. Good job doraemon! cun!

::Ida:: said...

NIceeeeee.. boleh saya amik idea nak deco umah saya niihh.. :D

Kak Rose said...

Kalau macam ni betullah EC kena cari keja lain he he he... teruskan usaha murni anda semuga lebih berjaya d masa depan.....

Madam Yana said...

Jannah mesti jealous nie:-D

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

pergh.. gile hebat! eric pun kalah. alahai da ke batu pahat tu. nape takde sesi bertemu peminat?? kalo tak bleh jumpe minta autograph. hehehe..

ctfza said...

wah.. syabbbbaassss rizalman :-) cantek bangat.. suke benor rumah no.2 n no.3 :-)

Desert Rose said...

waaaaa saya adalah comatose..

boleh kah saya mendapatkan "alat' tersebut juga??

Very2 super ultra nice.

Ainul said...

canteek!!!!! blh ke nk ambik ni as my reference for my new home nanti??

MY said...

superb work than there mr.rizalman!! congrates..

Mrs Azarol said...

sangat cantik, very classy!! sgt kagum dgn kuasa sakti doraemon!! alangkah bertuahnya mereka2 itu.

zurida said...

2 words...Truly Fabulous.

fatenton said...

congrates.. cantik sgt sentuhan you..well done!

Nona said...

Tak ada apa yang nak cakap.Cuma satu.U memang gifted.noktah.

faradiba said...

cantiknye...u mmg gifted~

AnaKku SaYaNG D'BuTiquE said...

ting...hihihi memandangkn En Rizalman dah sahut orang yg menyeru so I yg pertama bagi komen...I suka rumah yg gambar 4 terakhir tu...konsep hitam putih...nampak mewah but simple...mcm apartment...serius...ni leh jd idea nk hias umah I ni...nak hire en rizalman idak la mampu lagi nooo dgn gaji skrg....just inspired pun jadi lah...

dah sihat ke? dengan internet ni mcm kecik je dunia...tak sangka I dpt balas2 comment dgn celebrity mcm En Rizalman...mmg gila lah...

Ekin aka Shikin or Norashikin said...

Perkhh.. kelassss

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Salam En. Rizal,

Cantik-cantiknya rumah yang telah dihias ni....agaknya kalau En.Rizal mai rumah saya, terus pengsan.

aida said...

waaaaaa....cantekkkkk....suka nyaaa....memang magic laa..memang layakkk jadik doraemon...bertuahnyaa mereka2 tuh..sgt jeless ok..berbaloi2 tunggu en3 rizalman nihhhhh

minamie said...

perghh....cantikkkkknyer..especially rumah kayu yg telah dideco kan..umah kg yg telah dideko kan..rumah2 cam nie x penah terpilih masuk deco dlm program tv..

u have done it..i'm really2 pround of u..Mr Rizalman

kotak hati said...

Wowwww!!Sangat Awesome

Mrs.Sheikh said...

superb ssemuaa. cam tak percaya rumah kayu kampung jadi gitu.. pehhhh..congrat's rizalmannn!! :)

Nazatul shima said...

wah!cantik sangat2!

farahk said...

perghhh..
cantiknye!mesti diorang tak lena tidor,terpegun!

ceritaAsal said...

subhanaallah,..eric tu eric lah..ni rizalman.bro,sy nak crik kerusi mcm kat umah papan semerah tu.kerusi lame2 tu.kat ner eh u bought???

klu i jdi owner umah2 tuh...sebulan tidur tersenyum xabis2..heheehh

Aisyah said...

OMG! Rizalman, ur design AWESOME SUPERB BRILIANT. Wahhh. Lawa sangat sangat sangat. Yeah,, urs better than eric leong's you know.

K~UN said...

smart gila arrhhhh~
agak2 abg rizalman xnak bukak studio rumah pulak ke?
hehe~

merahjamboo said...

cantik sangat2!!!!lama dah mengidam rumah black white mcm yg last tu...errr...camne nak join jugak..hihihik...

btw, mana nak mendapat penghadang yg warna putih tu yek rizalman??


xoxo
pja

cik dlabuseiyn said...

cantik nye..i like your idea..creative n innovative..hik3..bleh la amik ilham utk umah sndiri nnt..btw i really love umah yg kt batu pahat tu..dr umah kg biasa trus bertukar jd umh kg moden..jgn ruang tamu je cntik, dapur pn kne la cntik same kn..hik3

::Ida:: said...

hi abang rizalman. boleh saya use some of the photos dalam blog saye? please please please!!

Rafidah Rahim said...

masyaallah...sangat cantik!!
kan best kalo kat malaysia pun ada rancangan macam Bedah Rumah
atau RENOVAID(utk org yg memerlukan)...
pastu suh incik rizalman yang deko..
pasti meletup dan lebih bermakna..

hatim a.r said...

the rumah kampung tu awesome gila!!!!terus jadik villa.good job.tp jgnla caras eric leong haha

achikchai said...

Assalamualaikum...

waaa....waaa....waaa... (tgh nangis guling2 nie) Cantek giler rmh pemenang2... jealous pn ader gak nie...

really admirer your style la abg man (if I may call u that)...nk tanyer sikit la...where to buy the 2 seater wing chair yg feature kat rmh di bentong tu...

ILYANA said...

siyes lawa nyer hasil kerja abang rizalman. puas hati dr umah yg biase-biase je, trus nampak mewah hasil drpd sentuhan abang rizalman.

catyelia said...

Cantik gilaaa....

inuncoda said...

Eric Leong : Tutup mate,Tutup mate..Suprisee!!!
Tuan Rumah : wahhhh!!! (walaupun takkk suprise maner coz umah dah jadi mcm kdai lilinnn) haha...

Buat pengetahuan Tuan Haji RizalmanG yee,org tganuuu mmg baek2..sye x dpt nak imagine if aji dtg umah syer...bukan stakat keropok syer bagi..macang2 agi ah..kabo je nak pende(bagitau je nak ape) hehe...and sye pling impress ngan umah org kmamang tu..chantek ngat..bkn sebab sy owg kole tganu tapi seriously smer chantek2 gilerssssssss!!! mmg terBAEK ar,bohh!! hihikk :)

rosze said...

UMAH KAT BT PAHAT NGN KEDAH TU PALING AWESOME..MABELES..GOOD JOB RIZALMAN...U R OWAYZ B MY INSIPIRATIONS...:)

rosze said...

rumah yg kat bt pahat + kedah are the most awesome and mabeles work done....good job rizalman...u r owayz my insipiration... :)

inuncoda said...

oOpppss..
luper nak bgtau thanxs coz sudi updet blog andaaa wpun busyy...Segala keUPDATEan anda amatlah dhargaiii..huhuuuu....Akhir kata,terima kasih daun keladi,ader maser updet lagi yer!!!!

:) Kem salam Umar,bahhh...

BELALANG said...

giler cantikk... cool sngat.. hehe
keep it up rizalman... =)

Ms. Omey said...

OMG. its hard to believe gambar before and after tu is from the same place. great job.

Dina Farzana said...

Hebatnye.
i like it :)

iR_ KAMI said...

umah pakai siling gantung pun leh cantik...lagi ah umah yg xada siling......huhu......mmg superb ah brooo........i like it....

Qaseh said...

amazing............that great.

ZAFIRAH HANIS said...

wooooooooo. LOVE.

Naomiehasmi said...

wahh...nice..!.u really got the touch...boleh tak tiru idea untuk my house...?!!

PDM said...

Eric Leong who? ** matilah tak kenal tetiba!
Anyway, your magical touch in transforming all houses is beyond words to describe la.Seriously, I need to 'menabung' from now to get your ID service.Even rumah yg bumbung ala ala nak tercabut pon can look so posh!
You have one distinct decorating style and it spells ELEGANCE!

fizz said...

Abis la owang kampung...tak duduk dah atas sofa tuh..sayang katernyeer..belek jah tiap2 hari...

naina aziz said...

Salam Abg Rizal,

Terkejut nya tengok b4 & after punya pic.... totally different. Cantikkkkkk....sangat2. Yg paling heran...rumah yg buruk pun nampak mcm ala ala resort dah ....camana tu??? Biar betul abg ni... dah lah buat baju, deko rumah lagi....memang doraemon betul lah.... kejap sana kejap sini....

Tapi so far, abg deko living room jer. Kitchen?? Kalau saya nak abg deko kan living room, kitchen, bathroom ... the whole house lah....utk rumah baru saya .... boleh kerrr??? Camana yer...pergi terus ke kedai abg ker...contact email .....

Tq sbb mempunyai sentuhan magic doraemon TINNNNNNGG.......hehehhe.... tak payah nak tgk EL tu sbb design dia tak best....tak puas ati nengok.... & thx 4 the update.

Aslinda Nurziaty said...

absolutely gorgeous!!! yea, eric might needs to look for another programs...:)

Shue said...

Good Job Rizalman!
All houses look gorgeous.

shuweet said...

really love your work la....cantik sangat2....umah biasa leh jadi mewah ngan your magic touch..salute to u...rumah kat semerah batu pahat tu...cantikkkkk....bangga kejap tau..tu kg kite tu

D said...

Masyaallah.

God is great!

Congrats dear! You've done a superb job!!!

DD

Rozie said...

Wahhh.. sangat cantik n jeles giler nengok.. nyesal pulak tak masuk peraduan deco-deco tu.. mmg berbaloi2..hmm.. kalu lah abg rizalman bole dtg deco umah sy (....FREE :-)....) keep up a gud work!.. caiyok..caiyok..

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Good job..Thumbsup!! :D
Ntah macamne agaknya ric leong ek hehehe... :p

Ah2 betol la tuh..tym2 upload ada aja yg xkenakan...
Wat buhsan jer nak upload!!Kalu tenet wat hal lgi la btambah bangang nak upload duk tercegat dpn lappy.

anis said...

superb!
macam mana boleh dptkan all those perabot, lampu, cat dan semua2 tu dlm masa 6 jam? perabot2 tu diambil dr kl ke umah2 pemenang yg jauh2 tu ke?
rizalman please tell me where to buy painting/frame gmbr yg cun2 tuh! dinding umah saya kosong!

Kaseh Hidayah said...

Wooohooo....congrats!!!Your works r great Dato'Rizalman Ibrahim...ehehehehe.....Yr design r vr classy,& modern...I can sense that u like to do design that has the rich look n has a standard of living....neway,love yr touch!!!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

Abg Rizalman yang hensem,
saya harap abg dapatlah melayan permintaan saya ini.... dah lama sebenarnya saya dok tertanya-tanya... saya mmg suker gila cara abg decorate umah!! tak kiralah..umah abg ke, butik abg ke.. yang umah2 ni lagi ler melopong2 saya! walaupon entry ni abg tak de pun buat kaunter pertanyaan.. tp saya harap abg dpt lah membantu saya.... hehehe...

1. saya sgt berkenan sofa two seater yang kat Bentong Pahang tu.. abg carik kat mane?

2. saya berkenan sgt konsep abg yang suke letak ala2 arm chair tu.. kat butik abg pon ada seketul kaler putih yg cun dan gah tu.. kat mana nak dapat eh bang?

3. saya juga sgt suke konsep abg yang guna cermin gedabak besar2 pastu just sandar kan kat dinding tu... mana nak dpt bang? kene tempah ke atau ada add kedai yg abg nak share?

4. saya bakal pindah rumah baru yg kecik je..so saya mementingkan hiasan yg simple tp gempak mcm abg buat ni... mana saya boleh usha kedai perabot yg best/kedai lampu/kedai hiasan dalaman yang affordable?

5. last but not least, saya kagum dengan bakat abang yg serba boleh, saya harap eric bersedia carik keje lain pasni.. huhahahah.. *tutup mate*

nor said...

wahh..sgt cantek..kalo dorg x reti jage gak umah pasni x tau la..dr biase jd high klas tu..

masumi said...

SUPERB!! thumbs up to incik RIZALMAN =)

Nor said...

Salam -

Babah - ai miss dgn si lil geboo a.k.a budah sekolah rendah tu....apa cer? sudah menjadi pengawas kah?...sudah kurus kah?...

Anna Rizal said...

waahhhhh....sooo gojeesss rumah2 itu.. share la ngan kitorg sponsor of the furniture, lamp, and others... hu hu...

shahtz said...

amat mengagumkan....kalau boleh nak panggil rizalman dtg rumah untuk buat decor...tp

Miesya said...

satu je ke entry??? huhuhuh

Nor Baizura Hj Abu Bakar said...

yang kat bentong tu eksotik habisss. salute!!

mesti tuan rumah kata berbabloi baloi walaup tak dak siling.

Tahniah buat pemenang
tahniah buat Rizalman & team
good job bro!

nur farihah said...

huh!!ade jgk akhi..da dkt sbulan tunggu..btw,,nice,great ,brilliant!!=)

apple dilla said...

omg. ur touch is much much better than eric's!
congrats, gud job!

Diana Jamil said...

gggrrrrrrrrrr...(geram sambil menggigit bantal...)giler jeles ar...nk jugak...tp apekan daya...
En.Rizalman..nnt buat la ur own deko2 show mcm eric tu...kan bagus ada persaingan yg sihat...
Lgpun sy xbape minat la ngn design eric tu...ada lilin bagai dlm mangkuk atas kosen la...hape la...sgt2 xsesuai kalo ada anak yg tgh lasak di rumah...
plssss...buat la erk?

yunik said...

awesome!

bauluG0reng said...

where did u get the tv cabinet for kemaman t'ganu n berserah, kuantan look? ikea ke? does it fits 42" tv?

ninieZUERYANNIE said...

wow!! rase xleh bnafas tgk.. mmg superb!!

Softtouch [Hanim] said...

sangat WOW!...tahniah abg rizalman...

qathrunnada said...

wow! trus rs nk bg award 'Pereka serba guna':).. coz u mmg pereka yg blh guna untk bt mcm2!semuanya superb bagai nk rak!suke la rmh kat PJ tu, nmpk seksi:p

green cupid arrow said...

omg, gila superb beb

anieMD said...

giler cantikkk!!!
x tau dh nak ckp apa..
("kenapa bukan rumah saya??!!")

Juanmama said...

Salam...abg rizalman...
Mmg kagum tgk perubahan kat umah2 yg bertuah tu...ni baru betul "make over" kalah eric leong..hehehehe
jealous sgt tgk..
Kenapa le umah den x terpilih...huhuhuhu
Rase2 kalu nak mintak abg. rizalman designkan utk umah kite, mesti mahalkan???hehehehe
Tahniah ye...

Juanmama said...

Salam..
kagum betul tgk hasil "make over" yg abg. rizalman buat...
MMg kalah eric leong...dah mmg org berseni...buat ape pung cantik..
napo le umah den x terpilih??huhuhu
rase2 kalu nak panggil abg rizalman design utk umah kite ...mesti mahalkan...???

a.k.u said...

simply fabulous ho3~~go0d job..plis deco my ho0m to0..wahaha~~:P~

Khairulius said...

An hour STANDING OVATION for u...

ms. diya said...

standing ovation and clapping hands.
*impress sangat-sangat*

saya mahu berguru interior design dengan Rizalman bole? :)

katak_78 said...

Tidakkkk!!!so chantekkk!!!katak_ayu paling suka umah kampung dah bertukar jadi resort tue!!!mak aii...sungguh kreatif...tak la mcm sesetengah deko yg asik sama ajer bila kua TV..u ni dtg dari planet mana yer sampai ble ilham umah nak roboh jadi xklusif nie!!!hey!!pelik aku!!

one more thing nak tanya...kenapa tak pakai lampu putih?wajib pakai lambu malap ker?kalo tgk ID..mesti diorang suka pasang dim light camtu...nape ekkkk...kesian org2 tua nak meraba2 cari barang..ehehehehe..xplain la....katak_ayu nak tau....

DiRiKu Yg SeBeNaR said...

hahahahaha....entry last xtahan tuh..."tutup mate,tutup mate.......surprise!!"
lame da xdgr....haha..nway, cantek sgt gubahan abg rizalman. Umah yg xde siling tu pn abg mampu cantekkan. Memang bebakat besar la....tahniah..!!

rina said...

OMG!!!

What an amazing transformation you hv done to the houses!

You are gifted.

I like the first one.

diHa said...

homaigod abg rizalman!! those decos are so fabs and amazing!!! :D:D

haniekunie said...

transformation yang best! tapi saye agak tak setuju dengan tranformation untuk rumah yang takde siling tu.. bukan mengutuk.. tapi rasenye kene toned down sikit.. sebab chandelier dgn takde siling is sangat2 pelik. lagi saye nak tanye.. kalau ruang tamu mesti kene lampu kuning ke? memang nampak cozy.. tapi kalau rumah tu memang ade itu je ruang untuk famili, belajar ape sume kat situ.. macam not enough lighting la pulak. ade option lighting yang lain tak?

itulah pendapat saye yang tak pro ini.


all in all, saye suke style modern, saye akui.. tapi kadang2 perlu kene dengan tempatnye.. macam rumah kayu yang dua lagi tu, sesuai je konsepnye.. memang terbeliak mate saye tengok.

Izan said...

Masyaallah....
Lawa nye...
tak terjangkau dek akal...
mmg lagi DA VASSS dr eric!!

rancangan ni bila nk ada kat TV?

z[u]raiza said...

hahahaha..assalamualaikum Abg Rizal.. hee.

ahha..Rizalmang eh? hmm,patutnya makan tu jadi makang. hahahahaha.

btw,loves ur design!
its brilliant! keep it up abg Rizal k!

next time,my house pulak eh? haha.
just kidding.
hehe..

well,dont overwork k! take care of urself. stay healthy! see yaa soon! bye!

psst,kesian Uncle Eric. hihihihi.
(jokes again)

Melodic ControL said...

aduhai rizalman.....gilews perfecto...marvellousss....fabulous....jatuh hati terus laa...so amazing..its like magic...tinggg!!!kelazzzz...Ya Allah tk tau nk kata pe lagi dah...rumah kampung u tukar jd mcm resort..so genius..bakat u mmg umpphhh!!!pengsan2 i....

Riena said...

amazing and impressive!!!!! GREAT JOB!!

wan nadiah said...

saya nak buat umah saya mcm umah black n white lahh. comel.

Lee Anna Foong said...

mama nobita ske la alat cntikkn umah ni.haha
btw mmg cntik

KTBox @ Tee said...

Salam Dato', kat mana nak beli perabut mcm sofa2 tu.. mmg cun..kasik la tips ok...

shahtz said...

mengagumkan!nanti nak buat di rumah! mesti u kan say....."boleh ke" I'll try who knows....

afdni said...

mavelesss..

nawwal said...

pergh!!!

najjah said...

Ya Allah... u mmg WOW!!! xtau nk ckp ape:)mmg excellent semua sentuhan dr rizalman. huh!jelesssssssssssss

Ummi said...

Cantikk giler!!!Kalau la i yang menang...aduh..jeles abis ngan orang yg u hias rumah dia....Tolong la encik Rizalman datang hias umah saya...Biar juling bijik mata neighbour umah saya....boleh gitu!!!

Kaseh NazLieza said...

wah...so gojess la abg rizalman...eric leong kne cri kje lain lor...taraaaa!!!

hatim a.r said...

most of the designer byk guna grey color kan?i was expecting some bright or at least pastel colours ah.tapi biggest dissapoinment givenchy lah.its wearable tapi mcm tak berapa cotoure.and btw when can we see your online fashion show??or sila hantar invitation to me wen im back in kl if u ada fashion show hehe

.mek.mizah. said...

bila tgk first rumah tu yg before nye rase biase je, ble da tgk lepas deco.. ohh makk.. adoii.. cantek glerr!!

i like so much yg rumah atap zink tu, seriusss.. cantek2..

tp kesian la eric lepas ni, hehe..

Sandra Azwan said...

wow!

anisizatyA.J said...

cantik gila the house makeovers!

zuriana said...

Rizalman, i lama sgt minat kat u. saya rasa first time saya kenal u masa ada satu rancangan tv.Tak ingt rancangan apa, tapi macam up close n personel. Masa tu i ingat lagi u tunjuk dumb bell pink u..Start dari tu i memang minat u..N now, wow! i br tau u ada blog..I bangga u salah seorang anak melayu yg berjaya dalam bidang u..keep it up..

SN said...

lawanyaaa...100% transform..paling suka yang rumah kayu tu...cantiknyaaaaaa.....i wish rumah i boleh tukar camtu...kalau ada poket doremon best nih

Parisian girl said...

best2. the lighting actually helps a lot kan?

Md Nasir said...

wah..lepas nie rizalman dh bleh buat rancangan ubahsuai rumah sendiri nie..
mmg berubah habis rumah2 tu..untunglah tuan rumah tu kan..
congrats..

hatim a.r said...

encik rizalman,this is my third comment for this post.this shows that u sudah berkurun tidak update belog haha.andddd for 2010 u baru ada 1 post.so sila updet.ps:i baru perasan ur styling untuk stylo show few years back tu macam kena tiru dgn lady gaga.the hair,the net.perghh lady gaga copy u siot

Maharani said...

serius cantek!!! kalau tgk gmbr tu mcm dalam magazine!! totally awsome transformation. rasa nak nangis jer tgk!!

luvelymummy said...

Salam, perghhhhh akhirnyeeee.... memang gilezzz lar, boleh buat magic... semuanyer bertukar wajah....

CONGRATULATIONSSSS...!!!!!

Yaya Waldorf said...

i love your touch. can you give me any idea on how to turn a room into retro style?

and also vintage style.

Cik Luna said...

kelass..rumah kg yg simple bleh bertukar jadi 5 bintang!!!
sgt bercitarasa okeh...
konfim eric leong boleh pencen dgn senang hati

petunia merah jambu said...

its awesome bro!
but dont u think we should utilise all natural light efficiently & minimise electricity? (letrik caj nak naik lagi kan?).

Sharifah Hanim Syed Mustaffa said...

eyyy....gile arrr

tak moh datang umah i ke?

kakintan said...

Bila la Kakintan nak dapat rumah yang dah didoraemonkan macam ni Rizalman...cantek2 semuanya tahniahhhhh

shahtz said...

rizalman.....cuti yg membenggongkan tu I suka. kadang2 tak tau apa nak buat kalau tolong you jahit baju boleh? mana tau boleh mengisi masa yg terluang but not profesonal la....your big baby tu memang budak2 macam tu nak lebih kasih sayang dan perhatian tambahan dapat seorang "ibu bapa" yg bery bery care punye....ok nice to read yr blog! anyway kalau bengong cuti buat la sendiri slot bersantai di rumah...mana tau astro nak beli!

choccy_blood said...

fuhh..
lighting pown uncle bwt kahh??
fabulous artwork^^

Intan said...

Salam kenal rizalman :) Really like ur "touch" on the house makeover!

Minta izin copy idea kat beserah, kuantan tu for my new house...perghhh cun!

mierafaziera said...

rugi nyaaaaaaaaaaaaaa x masuk deco!deco!deco! tuhhhh....tapi masa tu dok menyewa lagiii..ni baru nak dpt umah seniriii..errrr..buat la lagi rizalman..suruh la celcom open 2nd season deco3x!!i nak masukkkkkkkkkkkkkkkkkk!!u deco umah kami bleh??umah kecik jaaaaaaaaaa!!:D

D'lla said...

ya ampun..cantik..designer can be whatever..yg penting passion kan..dare to challenge..nice works..tgh memiki nk cat rumah ni..thanks for the idea..br terjumpa link en.rizalman

fena said...

abg man, bleh x nk minta kod color cat umah kt Yan,kedah sb sy nk cat umah mak sy..hehehe :)

cikbedahlaser said...

wow...kagum kagum kagum kaget...
owh...
luar setinggan..dlm kondo...
wow...

SALHAN4748 said...

cantiknya....
pandai awak menghias....
nanti boleh booking awak hias rumah saya pula...

laily's said...

Wow..bestnya klu i kreatif mcm u

asma HazeLnut said...

salam abg man [boleh ke pgl cmtu?? hehe]

baru ketemu blog u and sgt2 sukeeee.....buat mase ini xmampu lg nak pakai rekaan u tp insyaAllah nanti2..nak mintak kebenaran u utk amik beberape gmba yg rumah2 berubah wajah utk blog saye...sbb i really adore ur work and nak share..akan link kan ke blg abg jugak...plisss....

mamaleen said...

rizalman pn dh macam doremon.. tingg!!!! umah comot pun jd cantik

Fatimah Azzahra said...

yg semerah batu pahat tu, plg lawa...
konsep rotan kat sudut tu,mmg masok..but most of all,the round mirror tu,mmg catchy habis~
nice piece of art..keep it up~

natashahf said...

encik rizal, u ada terima buat ubah suai rumah teres dua tingkat sederhana rendah tak?.rumah tu di seksyen 7 shah alam.. mak saya bercadang untuk buat sedikit touch up dari ruang tamu hingga ke dapur.. so,saya harap dapat respon dari encik rizal.terima kasih
:)

Sumayyah Nadhirah said...

terpakuuuuuuuuu

Zalina said...

ABG RIZALMAN!!! NAK jugak!!! hehehhe...gorgeoussss...may i know where i can look for the quotation pleaseee? :) nak buat di JB!!! :))

YC Global Resources said...

WOW... Fantastic... tp nak wat camner.. budget ciput nak wat cam tue. huhuhu. teringin sangat.

kekunang said...

OMG...so in love with the ID...sungguh inspiring...

SueAnnie said...

Salam... Nak mintak kod kaler cat untuk Rumah kat Beserah Kuantan.. time kasih.. nak tiru style tu boleh tak??? buat sendirik je ID umah.. mekasih.. :D

5zu8ty said...

lagi best dari eric... nampak pbezaan... xplu deco lebih2 n semakkan ruang ngan barangan halus2...

adija said...

terkesima....sentuhan rizalman benar2 magis...

adija said...

terkesima....sentuhan rizalman benar2 magis...

adija said...

terkesima...sentuhan rizalman benar2 magis...

adija said...

terkesima...sentuhan rizalman benar2 magis...

cknur said...

dearghhhhhhhh sy sgt2 jealous tgk semua gambar2 ni..mcm mana nk contct abg klau nk deco..

Crafts & Knots said...

Your turned a kampung house into a resort paradise!! So Awesome!

Kartina Tina said...

fuhhh!!!kagum kagum...terkesima..xterkata..home sweet home...
dpt umah cmni,takyah kemane..dok umah je...

Kartina Tina said...

home sweet home...
Abg rizalman,really great job...

Kartina Tina said...

terbaik!!!
home sweet home...