Fabulous fc

Friday, April 24, 2009

anda soal rizalman jawab..


anda ada SOALAN yang ingin diajukan kepada rizalman??....
pastikan anda mempunyai blog untuk dijadikan rujukan oleh rizalman..
tinggalkan soalan anda dibahagian komen.....terhad kepada 10 soalan sahaja!

p/s: soalan tentang harga baju tidak akan dijawab!.. :)

21 comments:

rizalman atelier said...
This comment has been removed by the author.
okinokiyo said...

how frequent rizalman come out dgn new collections and what inspired him? :D

AmyMizzunderstood said...

any idea 4 bride to be wedding dress?contohnya color,material apa yang 'IN' sekarang..and also concept..hik3..

tq!

aMyErInAiMiE said...

hi..sy ni tergolong dalam kategori orang yang rendah. saya nak tahu..pernahkah anda membuat koleksi pakaian untuk orang2 yg 'rendang'?thanx

JoeY^^DaNnY said...

en rizalman
sayer nak tanyer adakah lewat untuk kiter manjadi designer di usia lewat 20an., adakah pemilihan fashion school menjadi benchmark, n what is ur opinion bout fashion journalist kat malaysia...nie...

luluchen said...

nak tanya jg ni...

Ada kerja kosong tak?hihi

Nor Baizura Hj Abu Bakar said...

bila u nak wat fashion academy???

snowiffy said...

hi riz, thx for visiting my blog. u x payah katam my blog, just enjoy d pix je pun bole as mind therapy. i pun baru explore ur blog tru my fren. anyway i guess..most us d bag-aholics sharing d same passion abt~bags! bags! n more bags!!! opsss btw i used to b an x hsemate to yr accountant~lily. nice mtg u here in the blogging world ;)

mike radcliffe said...

apekah fesyen remaje yg sesuai untuk diri ini????
berketinggian 5f 8inch, waist 35, weight 80?????

Liyana said...

Do you have fav models to wear your creations?

SYERA said...

siapa role model rizalman yg mendorong kejayaan anda selama ini?

Malaywood said...

1. who is your style icon?
2.siapakah yang rizalman nak sangat tengok selebriti/personaliti menyarung busana rizalman?
3.secara amnya, seorang pereka fesyen seperti rizalman bergaji dalam lingkungan?
4.mengapa farah fauzana ,ziana zain , nasha aziz, kerap menjadi pilihan rizalman untuk menggayakan busana rizalman?

thanks.

SYERA said...

u hv such a unique combination of name 'Rizalman Ibrahim'...
r u from the designing family,do u inherit the talent from yr parents?...

Iera said...

sorry, i'm late..
sy akan jd pengapit pengantin..
apakah fesyen yg sesuai utk sy yg brbdn agak gempal ni?

the kecik said...

hi!
finally i've found ur blog!
really admired ur touch!
back then i used to hv baju flowergirls made by u. owh.. sggh menawan jiwa! and now.. still buat baju for the flowergirl or only for pengantin? and those 2-3 pasang flowergirls gown.. is my treasure! and yeah.. kept on blogging n designing! i love urs!

Jucci Jucci said...

mr. rizalman, i have a question.
let say for a wedding, is venue of the wedding be made into consideration as inspiration to design for the wedding gown? i.e a wedding in carcosa seri negara

thanks :)

sara said...

hi rizalman,
just notice ur blog! :)
im not sure this is a question or not. last month, i bertunang and since bulan feb, i dah hantar my beautiful beaded chiffon utk dijahit. i hantar di satu butik pengantin di ampang. tp baju2 sume dia sub kat tailor luar, dia amik ukuran and sketch je. pendekkan cerita, bj i dh siap tp totally salah design and jahitan dia totally buruk. i bergaduh dgn dia sbb i mintak duit kain i balik. bkn i xnak alter, tp dia sgt rude. maki hamun i, hina i sedgkan i ckp baik2. bila dh bergaduh, dia claimed dia sgt bagus and dh lama dlm 'industry' ni etc2. so meaning i la yg fussy and xleh compromise. whatever, tu cara org nak protect diri dia. and utk kuatkan reason dia x rude, dia bgtau yg rizalman pernah cmpak baju kat muka seorg fussy customer. kesimpulannye, dia nk bgtau i dia xlah rude sgt compare dgn rizalman.
whatever~~ itu semua cara org paranoid.

btway rizalman, good luck in your future undertakings!! :D

ARI WEDDING COLLECTION said...

salam rizalman..........
just nak tanya.........kebiasaanya mcm mana u dapat ilham untuk reka satu satu baju......maksud saya u dapat ilham time u tgh drive ker,tgh termnenung ker,lepak lepak tetiba ilham datang, tgh tgk tv n tgk actor or actres tu tgh berlakon atau mcm mana and last kebanyakan u punya idea modern or traditional yg lebih banyak skrg ni.tq rizalman.

ngengngok said...

hai there,
r u went fo umrah with andalusia package?
i think i saw u for so many times at d hotel.
but im not sure whether it is really u or not. plus quite segan la nk tego. hee..btw,sorry for d late question. just found ur blog. =)

♥♥relyza♥♥ said...

hye rizalman...
need ur opinion for my wedding dress...
nikah & persandingan...

oredi bought d white lace for nikah ceremony from jakarta..
still lokking for a design
any suggestion???

for my reception, im looking something different & nice & sweet & grand. ahaksss

shud i follow the theme color? im choosing white+black wit red color
could i hv ur email address???

Ejam dan Eja said...

hello rizalman.
i've read ur blog n it's interesting to know bout u; designer's life! it sounds easy breezy, yet full of challenges and of course drama..hehehehehe.Not to forget, that cute-mute Umar. He is!Dis question 4 u :
1)i am a teacher in this boarding school and get bored with ready-made shirt (PADINI,SEED,BONIA,)and i grabbed this affordable designer "kemeja", KEY-NG,as teachers are rich with knowledge not in monetary form, don't u hv any plan to get the attention of this group to wear your designs, i mean you own ready-made shirt / collection?