Fabulous fc

Thursday, June 7, 2012

TERIMA KASIH...


biar betul???!!! baju Rizalman sudah boleh dibeli di semua cawangan Tesco di seluruh negara! Sudah pasti fenomena ini akan mengocak pelbagai pertanyaan,ketidakpuasan hati sesetengah pihak. Ada yang bersetuju serta ramai pulak mengeji. Rasionalnya? 

tahun ini saya meraikan pembabitan saya selama 20 tahun di dalam bidang fesyen. Bagi memenuhi kehendak sesetengah pihak yang terlalu mengingini memiliki baju rekaan saya,sudah pasti anda kini boleh membelinya pada harga yang amat berpatutan. Mengapa tidak saya raikan ulangtahun ini dengan sama2 memberi peluang kepada warga Malaysia dari berbilang bangsa serta peringkat umur yang selama ini menyokong serta membantu  saya di dalam karier hingga sampai ke tahap ini. Telah saya ketepikan segala pendapat yang mengatakan saya berlaku tidak adil untuk meletakkan harga sehelai rekaan sehingga ke harga yang begitu mampu milik, namun pada hakikatnya itulah satu pemberian saya yang paling bermakna sehingga kini. Saya akui bukannya mudah untuk melahirkan rekaan yang begitu 'rizalman' tetapi pada harga yang sedemikian. Tapi berkat kegigihan ini..akhirnya lahirlah 12 jenis rekaan yang memilki unsur-unsur RIZALMAN pada setiap helaian. Jadi pada anda semua yang selama ini kerap 'meniru' stail rekaan saya kerana faktor harga, kini sudah boleh memiliki yang asli.

perlu diingatkan kolaborasi ini hanya akan berlaku sekali sahaja..ini bukannya rangkai pakaian sedia pakai saya tapi adalah satu koleksi himpunan 'collector's item' yang julung2 kali dilakukan. Ianya akan mula dijual pada 7hb julai. Syawal tahun ini saya merasa amat berbesar hati kerana bukan  sahaja dapat meraikan ulangtahun ke 20 tetapi juga dapat merayakan Hari Raya dengan anda semua! Pastikan anda berada di depan pintu Tesco yang berdekatan untuk memilikinya.


p/s: now everyone can wear Rizalman!


47 comments:

NenetPenne (NP) said...

kenapa tesco? kenapa bukan parkson?
saje tanya...

nak beli yang ribu riban, konfirm tak mampu laa tapi kalau ada yang berpatutan... mampulah juga akhirnya...

semoga anda terus suksess...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

seriussssssss?????????????????OMG

@z@H maM@ ADAM! said...

wahhhh! konfem nak beratur depan sekali ni kat pintu tesco! time kasih Rizalman! teringat pulak dulu masa nak kawen, telan liur kesat air mata jek pandang hasil tangan Rizalman! Thanks again :)

BetiZaini said...

ade tak gambar2 baju?boleh la berangan dulu :)

nuraien said...

ok..i org pertama akn tunggu di pintu tesco..very semangat ;p

i memang bermimpi2 nakkan pakai bj u..but i bukan org berada..Tapi allhamdullilah u buat gini..Sangat seronok..

sarahhernyzar said...

best nya ! psti grab ! thank you rizalman for this opportunity. me salute !

Suzie said...

mesti cpt habis sbb org ramai serbu :(

anyways really appreciate ur effort,mmg happy masa tau Rizalman keluarkan '20 by Rizalman' dgn harapan dpt jgk beli nanti,we'll see :)

Mokteh said...

wow!this is great!

iylia said...

wow! xsbr sy nk tgu your collections

hatim a.r said...

20 tesco branches only..pergh kalau one of it dekat penang kompem tak dpt masuk tesco haritu.ber wrestling la rebut baju

ai adachi said...

confirm xmuat.

DalilaMian said...

i lov u rizalman..sesungguhnye u memahami hasrat hati beribu2 peminat mu di luar sana yg ternanti2 inisiatif sebegini...

La Reine said...

THANK YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P/S: seluruh cawangan tesco ea? N-E-W-S

sHieRa cAkAp said...

Haruslah rembat sehelai dua kan??? Suke la.. kelas raya aku tahun ni!

eni said...

tq...sahih kena pi beratur awal awal depan Tesco...

masih ralat sebab tak beli greenbag Tesco yg design by Rizalman dulu.....

Ewa Zallie said...

oke i dh buat reminder kt henpon 9julai 8am. xsabar!
tq Rizalman if my dream come true, xpyh dh i bg kt tukang jahit lg! BOLEH BANGGA GILer TAYANG brand tag kat my bff!! hahaha

p/s: my baju nikah dulu i tiru one of ur wedding collection!!! pliss halalkan baju i yg tdk berdusa itu sb mmbuatkan i feeling cantik on that day n soryyy with lot of thanks to Allah sbb lahirkan u yg sgt berbakat tp xde lokek2 tayangkan rekaan u kt blog even u tau org akan copypaste!
tabik spring.

Anis_Apis said...

Im sooooooooooooooo loving you Rizalman... now I can wear Rizalman for sure!!! :)

Nurul Affendi said...

sukeee!

♥ dak pink said...

Inilah pereka berjiwa rakyat. =)

susi said...

if ada size..sure grab one...thanks saudara Rizalman Ibrahim..semoga Allah memberkati usaha anda..

Hazey said...

Tahniah kerana sudi berkongsi kepada segenap lapisan, akhirnya dapat juga menggayakan busana anggun dari pereka tersohor Rizalman. Kalau ada plus size dapat la tumpang 'semangkuk' jika tidak hanya mampu memandang dari 'kejauhan...' sobbbssss

Peri PiA said...

Ade bace contestni kat majalah nur,rase nak cube

nurarinab said...

I will!TQ sir..MUST HAVE (arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh menjerit cam org giler skjp)

Xora said...

adakah ini troll?? atau serious shit?

aZeeMaH said...

bestnyer...tp musti takdak plus size..huuhuhuhuh

Dila Abdullah said...

nak kena sambar 1 ni...

Nurul Ainaa said...

weisshhh biar benar.. ndak boleh jadi ni bha.. :')

S.U.R.I.A. said...

wahhh........~~~

Mommy of Fiona et Thalia said...

i was at the launch and my fave is the black kurung with wide black and white stripes! Dah plan 7 July ni nak serang Tesco awal2 pagi and grab one for myself :)

Mar Zarra said...

wahh...bestnyee...hasil kerja Mr. rizalman mmg best!!!:)

irmaasyura said...

tq rizalman. sy dr zmn student smpai umor 29 ni ha mmg berangan nk pakai brand rizalman.kawen pon berangan gak,tp apakan daya tak mampu;( boleh tgk je la. but, your new brilliant idea ni, insyaallah dapat le sy and my little baby inside merasa raya dgn brand rizalman.Thanks again:)

aimiee said...

congratulations on such a huge huge achievement! =)

MAK TEH said...

ye ke?..bagusss sgt, selama ni dok tengok ja...waah raya thn ni ramai la org melaram ngan label Rizalman...terima kasih...tapi harga mampumilik tu..betul2 ka mampumilik?

bella said...

really!!!will make the trip to kl from singapore just to get one.hopefully am lucky enuf:))

Unknown said...

Seriously? Sanggup tunggu depan Tesco nnt.. mmg admire ur design.. nk beli riban2 mmg x mampu derr... neway, salute to u....

lyiana lyierd said...

definitely i'll be the one who purchase them first!!!! i believe those creation are selling at affordable price. This remind me, masa Versace and Lanvin that sold in H&M. I believe in your strong reason. Congratulation Rizalman!!! May Allah set the glory to be with you. Tak sabar nak pose on raya with your creation!!!

leesa said...

De plus size ke? Kalu ada i really appreciate, mesti i org yg plus dtg tuk grab, thanks rizalman, we luv u

sweetlavender86 said...

congratz rizalman.if u jual kt tesco i doesn't mean yg u low class designer.thanx means u mmg pure designer.nk beli bju u kt butik komfom la kn meleleh air liur jee tgk.now kami org2 biase pun boleh beliii.weee.

soccer kids said...

Sesungguhnya akan aku tunggu pagi 9 julai. apabila bukak tesco akan aku jerit mcm tersampok katanya..... price range brapa?

Tia said...

this is really great news ....
will u consider to do plus size pulak?

ingin jugak nak pakai RIZALMAN!!!

CONGRATSSSS..

Manusia Kerdil said...

Bagus2...nak gi cari untuk baju raya la...hehehehehe takde nak buat garage sale untuk handbag yg you taknak pakai ke?...(saje jek tanya,belum tentu 2nd hand pun i dapat beli)hehehehe

yaya+frdz+auf said...

thanks rizalman... bagus sebab berfikiran begitu. :)

nabilah saraf said...

Yayyyy!

PQA said...

May i know which Tesco outlet will have this Rizalman piece?

Emmil's mummy said...

Dear Rizalman n team, is it possible to buy the collection online ke or any other method selain ke tesco? Reason being, now stranded kat Egypt camne nkgi tesco kan. If possible let me know. Thanks and your simple the greatest !!!

aiesya said...

why should people say u tak berlaku adil ek? its a smart business move and it shows how good ur doing as a designer ~ top overseas designers ramai jer buat range/line for walmart laa macys laa.. you're a businessman as well as a designer! kudos for not being one of the closed minded malay designer yg ade skrg ni...being talented jer is not enuf...bersyukur ur one of the smart one also!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Sedih. Baru balik dari tesco setia alam. Ada hanya 4 design sahaja. Kata staf teso stok x sampai lagi :-(