Fabulous fc

Tuesday, September 13, 2011

sewaktu kau ku tinggalkan

let me tell you guys one thing....i am terribly BUSY!!!!!!..., so kalau tak muncul lama tu maknanya memang tengah bersilat dengan kerja yang bertimbun ni..kejap jadik designer baju, kejap jadik tukang buat rumah, kejap buat kerja kahwin...macam-macam!

Jadi untuk tidak mengeciwakan para pembaca..so i leave behind some feast to your eyes. Dua buah majalah dekor yang ada rumah i (untuk mereka yang tak sempat saya jemput ke rumah untuk berhari raya..jadilah belilah majalah2 sambil berangan anda berada di rumah saya sambil makan kuih2 raya). Cepat! they might run out of copies..maklumlah.

Secondly.., video highlights from the recent fashion show (pun untuk mereka yang tak terjemput jugak). So enjoy guys!!

I nak pergi sambung buat kerja.












video


p/s: relevan ke lagi pertandingan ratu cantik pada abad sekarang?? (tiba-tiba statement camtu).

54 comments:

Sizzling Suzai said...

oh, thanks for the vid. well atleast i can berangan watching ur runway live.haha, hopefully one day it gonna be real-LIVE. yup,love d collection, rizalman is always d fabulous!

NUN@ said...

fuhh lega...dapat tgk word sikit pun dah rasa sangat lega..magazine dah 10x baca dah dey..huhuhu slamt ari raya..:)

Cik Hernie said...

Selamat Hari Raya... :)

~Nana 귀여운~ said...

dah keluar buku deko erk..pasni nak hias umah macam dalam buku tuh...nanti mesti makcik2 kakak2 kata ''kelass ko jahhhh''!!

Jelly Chan said...

awesome :)

MrMiEZ said...

Siap letak harge skali? Baguih2.

kema said...

kalo la bleh wt umah sy cmni....pergh.....untung nyer badan...

Qing n Kueen said...

Nice hse deco... tgk front page pun da tau mmg tak perlu dipertikaikan. u bikin rumah org pun dah lawa, apa lagi rmh sendiri kan?

Pertandingan Ratu Cantik? hmmm... for those yang still has pure figura tu ok la kot. ramai sgt yg cocok, operate sana sini. tatau tang mana relevant cantiknya manusia sekarang neh. budak 5 tahun pun mak dia dah cocok botox ok! haihs...

An Aspiring Writer said...

i love the mirrors that you designed! you are right, this is better than no post at all!

p/s: nak imagine ada biskut raya apa rumah tauke ni...:)

Arn sweetrider said...

oklahh~~untuk lepas kempunan kan. ;P

kisah aku said...

khelassss!!!! walau xmenang contest mulut celupar ritu...kalu idak akulah yg tgh tgk...nyampah!

shuweet said...

melettsss fashion show uols...bravooo

nadishas said...

beyond professional...

nadishas said...

beyond professional...

iraq2malaysia said...

Super gorgeous crib, I like!

Jan@Afzan said...

Terbaik!!!!!

Azlina ishAk said...

UNCLE RIZALMAN...
u are legend.
briliant design.
1 dlm sejuta

Suriayati Datu Mudin said...

cantiknya rumah

ms.white said...

Hi Rizalman! Nice house! Nice colour hues! Btw, when are u going to launch your furniture line? Looking forward for it!

ms.white said...

Hi Rizalman! Nice house! Nice colour hues! Bila nak launch your furniture line? I look forward for it.

ayuacik said...

dah lame sangat tunggu post terbaru abg rizalman..and now this it!!!

eddy mathias said...

wah! adele- someone like you lagi... kerlass

Nufa Rd said...

hope suatu ari nnt dpt pkai bju rizalman... ~amin~....

Nufa Rd said...

hope suatu ari nnt dpt pkai dbuat rizalman...amin...

WAN AMIRUL IZAT said...

'She is the best designer'?
Wow, epic fail. RIzalman clearly is a man, lol!

NenetPenne (NP) said...

speechlesss..... kagummmm

lagu adele lagi.....tetiba overwhelming...

Lil' Sue said...

waaaa..even I cant be there..at least I can see ur video....Mmg Fabulous!!!Keep up ur good job...!!!!! I dunno la when I can afford to buy one of ur design...ALL in all..it just simple AWESOME!!!

Congrats on ur new house.. ^^

Victoria said...

Poor models, they look scared if they screw up. No wonder some of them commit suicide. So much bitchiness in the industry from make up artists, hair dresser, choreographer, designers and other models. Not to mention GATAL v.i.p.s. I am glad I told my sister not to be a model and she followed my advice

IdaShazana said...

terkulat-kulat tgk rumah cantik macam ni....
jumpa lagi dlm mimpi

RiRi said...

WOW!! CONGRATS ON UR COLLECTIONS! BRAVO AS USUAL! AND NEED I SAY MORE ON UR HOUSE DECO...

XOXO

ppc said...

Assalamualaikum En Rizalman,
Agak2 boleh tak minta permission pergi ke kedai you tapi nak tengok2 je decor and your beautiful dresses? Don't get me wrong tapi saya mmg sgt2 meminati En Rizalman yg talented ni (you're a god's gift!). Don't worry because I am an environmental consultant. langsung tak pandai nak meniru apa2 baju ke decor ke. tapi yelah.. nak minta permission dulu la since klu i pergi ke kedai you pun nak tengok2 je. nak beli tak mampu tapi manalah tahu kan rezeki, insyallah. I hope you will make my dream come true.
Insyallah, amin.

ppc said...

Assalamualaikum En Rizalman,
Agak2 boleh tak minta permission pergi ke kedai you tapi nak tengok2 je decor and your beautiful dresses? Don't get me wrong tapi saya mmg sgt2 meminati En Rizalman yg talented ni (you're a god's gift!). Don't worry because I am an environmental consultant. langsung tak pandai nak meniru apa2 baju ke decor ke. tapi yelah.. nak minta permission dulu la since klu i pergi ke kedai you pun nak tengok2 je. nak beli tak mampu tapi manalah tahu kan rezeki, insyallah. I hope you will make my dream come true.
Insyallah, amin.

oneza said...

wow!! the video left me speechless.... nicely done!!! good work RI.

Azlina Othman said...

salute ngan u... turvideo kellaaasss!!!

Zamri A. said...

Owh, dah beli dua2 magz tu. Mmg cantik betul dekor... what a great inspiration. :)

Zaza said...

got bahulu on the table. i loike!

Reflisia said...

OMG..curlasst ok!

Sue said...

saya tonton astana last 2 weeks kot, rumah rizalman memang cantikkkk sgt2... bilik umar pun cantikkk sangat2. semuanya macam dalam hotel. ehh hotel pun kalah tauu!!! berangan2 la nanti nak deco macam rumah rizalman. tapi kena kirai2 dulu daun2 utk jadi duit kalau boleh. hehehehehheheheheh.. eh paling sukee kitchen kabinet. Khellasss!! heee

bella said...

nice pad rizal...u do have the magic touch.

bella said...

bz sangat ke..senyap aje lately.hows life anyway and kudos on your fashion show.

life is amazing said...

To Rizalman Ibrahim..
Assalamualaikum,as im a new comer in your fabulousity blog ,i was inspiring by your dedication towards fashion ( of course..your great passion).that was a piece of amazing work!!.. semoga terus maju dan u deserve it..looking forward for your new entry ;)

nadishas said...

speechless...its rizalman anyway

Jasson C. said...

These are so perfect, I wish I could make my room as beautiful as these!

Click here for Eco drive watch

Fathinz the wedding planner said...

i like the orange orked..! ;) ulang ulang baper kali dah baca nih

azadekaza said...

Lama gila kena tinggal....

azadekaza said...

You leave us too long

urbangothix said...

nice houuuuse...inspired!!!!

Liza said...

Salam Rizalmam. I've always been a fan of yours. You actually did my wedding dress...& that was like 13 years ago (oh God...I'm old!). Love, love, love your home... amazing sense of style. Anyways, I adore your carpet...yang ada border hitam tu. kat mana I boleh cari carpet macam tu ye. i think it would look good at my new house. realy berkenan la. hope you can help me cos I dah mencari merata tapi tak jumpa. Thanks!!

FJ said...

oh dear, tuan rumah is still living in the year 2011 :p

rizal yaakub said...

rizalman memerlukan post anda, kembalilah post your inspiring entry. Rasa macam makan kuih seri muka tanpa warna hijau tu bila pi blog ni tak update. :(

thanksss.. :)

blog-tips-kurus said...

bila nak update ni bro?

lawonya rumah baru.. :)

celine bags said...

Love this bag, it's like a little robots celine luggage bags face!! The black, navy and tri colour ones make great work bags but I personally prefer the bright orange (GORGEOUS) and pink ones. The orange would be perfect for summer, especially the mini version of the celine boston bags xxxWhat an absolutely gorgeous bag. I haven't seen the red before but I like it even more than the black. Beautiful. It has a wide, celine bags zip opening.. you will definitely celine it bag not chip you nail varnish trying to get your hands into it.
Love this bag, it's like a little robots [b][url=http://www.celinebagcheap.com/]celine luggage bags[/url][/b] face!! The black, navy and tri colour ones make great work bags but I personally prefer the bright orange (GORGEOUS) and pink ones. The orange would be perfect for summer, especially the mini version of the [b][url=http://www.celinebagcheap.com/]celine boston bags[/url][/b] xxxWhat an absolutely gorgeous bag. I haven't seen the red before but I like it even more than the black. Beautiful.It has [url=http://www.celinebagcheap.com/]celine bags[/url] a wide, zip opening.. you will definitely [b][url=http://www.celinebagcheap.com/celine-clutch-bags-c-2.html]celine it bag[/url][/b] not chip you nail varnish trying to get your hands into it.

Bibu Wilda said...

alamak tak perasan plak or google nama anak hampir sama Umair Na'el gheeee..btw slm tgk rumah cantek ni dlm astana...what a dream house!suke sgt2..inspired

Azmawati Azmi said...

Hello RI first time baca blog u, sgt bagus dan kelakar. Dan I amat meminati hasil seni dan karya dari RI. Memang masterpiece! Sentiasa menyimpan hasrat satu hari nanti mahu gunakan khidmat RI untuk buat wedding dress saya. Kenalah kumpul duit dan Insyaallah semoga impian saya termakbul.