Fabulous fc

Sunday, October 24, 2010

an early birthday present

kadang-kadang rezeki tak datang dalam bentuk wang ringgit tapi dalam berbagai. Tahun ini hadiah harijadi saya tiba lebih awal. Seorang sahabat menghadiahkan tiket pulang balik ke London!. BAHAGIA!.

Saya berangkat tanggal 3hb oktober hari tu bersamanya sekeluarga. Best! weather is very the baik..sejuk but ada matahari. Bersama dengan satu luggage dan satu hand carry.. off we went!
Tapi bila pergi tak bawak kawan banyak maka takdelah gambar2nye ada yang senonoh..coz most of the time i traveled (shopped) alone. So these are the photos in their random order:


we went to Paris for a day trip, to buy cars for her dad

this is my first time i datang europe in autum..luvly!

rasa macam nak tukar je my R class with new version of the same series

duit tak cukup nak beli ni!!

luv the autum colors!

thanks beb, for the holiday!

berbaris panjang nak masuk LV..nasib baik tak sejuk sangat kat luar ni


back in london.. sorang2 shopping kat oxford street
(kalau long shot mesti nampak paperbagS kat bawah tu)

kan dah nampak satu beg tu.. ehem2

my favorite eating parlor -LADUREE

the interior is so divine! rasa macam rambut blonde sekejap

pergi tengok teater Chicago..ok but so mengantuk sebab letih saie oxford street tiap2 hari

portobello market- kat sini saya beli banyak barang2 rumah untuk rumah baru- door knobs,drawer knobs,old maps and a few plates...

huge crowd on saturday

window display kat selfridges ...di drag nye patung lelaki ni

awesome food display at Westfield

artist jual lukisan kat Bayswater

siap ada biri2 kuning lagi untuk buat display kat dalam gedung Selfridges ni

Louis Vuitton in Bonds Street

this is gonna be my new house front door.. so British!
(bukan tiru..tapi ambil inspirasi)


p/s: pergi satu beg, balik 4 beg.

34 comments:

hot mama rauf said...

Seronoknya....

hot mama rauf said...

seronoknya.... bertuah tuan badan. Selamat Ulangtahun Kelahiran....

iSmAiL sAllEh said...

so cemburu....bile la aku nak keluar jenjalan darik malaysia................ saya pendatang baru

fikrifayi said...

bestnye!

-fikri, new zealand-

che fara a.k.a fanadz said...

wah!seronoknya shopping~~anyway, happy birthday! :)

Temi said...

itu namanya ssindrom beg beranak, bang ;)

hunny d bunny said...

bestnyerrrrrr

Mar marfez said...

awesome~

asma HazeLnut said...

no wonder da u da lame xupdate..sibuk cuti2 rupenye ..bestnye dpt shopping mcm abg rizalman!!!!

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

best dapat sahabat mcm tu ek? hurm, bile la pulak sahabat sy nak hadiahkan tiket return mcm ni ek? sigh.
betul kate u, rezeki datang bukan dr segi $$ je, Allah kurniakan dengan banyak cara. Alhamdulillah.
london is heaven. I've been there tapi once je HAHA during holiday break. shopping mmg sangat best. cheaper than Malaysia and no wonder u pulang dengan 4 luggage.

yang sempurnakanku said...

bertuahnya badan...

Rosliza Roslan said...

nice!

Miesya said...

Bestnyeee....

Taf Teh said...

aarrrghhhh...

Aimanness said...

you ada pergi ke Harley Street?

eda said...

baru balik dr situ jugak... haha, tempat pergi pon sama.. saya pergi paris satu hari juga, by eurostar.. hehe, tiap2 hari pergi oxford street and pergi bayswater nak makan briyani at khan;s restaurant.. if terserempak ngn rizalman best jugak.. tp kalau dh tengok kiri kanan sales, tak nampak dah kot kalo u lalu lalang tepi i.. ehhehe

captainlukman said...

Seronok kan nak2 lg weather baik,kalau tak jadi lah marry poppins bwk payung hehehe, somehow u INSPIRE me to work harder to achive my dream!!! Thanks rizalman

captainlukman said...

Seronok kan nak2 lg weather baik,kalau tak jadi lah marry poppins bwk payung hehehe, somehow u INSPIRE me to work harder to achive my dream!!! Thanks rizalman

D'lla said...

waallaa..cek baru nk p london..nice tips..

emly2175 said...

;)

Taufiq Rahman said...

adore your coco cocoon chanel bag!!!! Aarrghhh...blh jadi gile tgok bag2 koleksi rizalman!!!kalu rizalman beli HERMES BIRKIN BAG lg la saye blh jadi giler!!! :)

Melati said...

bestnya you... i want to be with u please =)))

Syima Emi said...

bestnya dapat present pg holiday. how lucky you are.. happy birthday. semoga hari esok lebih baik drp hari ini. all the best, rizalman ibrahim.

izariah zainal said...

syoknya..huhu.
bila lah boleh pergi..;p

Kaseh Hidayah said...

bestnye jd u....its a fruitful vacation,lotsa thng u got ;)

siti azizah Sang Pencinta said...

alahai best nya dpt kawan yang sebaik kawan en ini. selamat ulang tahun ya. terus berkarya,

Madam Lilly said...

i know her....

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Great holiday trip....awesome!

sempat gak beli beg :)

FaiHash said...

wow , lucky you :)

Mohd Syafiq said...

RIndunye nak pegi london ngn paris lagi.... :(

zafi said...

salamz bro
mai la time boxing day kat sini.. :D

P'tite Bourgeoisie said...

I love Autumn in Paris!!I love your style!more pics pleaseee :P

Ashizu said...

bestnye...nak g london lagi..happy birthday anyway

unknown girl said...

hye bro..
bestnyer jalan2.. :)
bila ar de rezeki nk travel cmni ~
all d best ~